Ustam eline sağlık
Herşeyiyle çok güzel bıçaklar, adam kıyıp
kullanamaz bunları. Bu parmak oyuğu
şeklini gizli sapta kullansak güzel olurmu
acaba.
Teşekkür ederim Şeref kardeşim, bence parmak oyuğunun yakışmayacağı model sayısı azdır
Soytürk usta ellerine sağlık "süper ikili" olmuş bunlar.
Bıçakların namlusundaki şu eğimi çok beğeniyorum. Seninkilere çok yakışmış 
Teşekkür ederim Levent kardeşim
Yine kalite.
Ellerine sağlık abi.
Teşekkür ederim
Elinize sağlık. Kılıflarıyla, kabzalarıyla ve namnu formuyla çok estetik olmuşlar.
Özellikle üstteki iki fotoğrafta altta duranların kabzalarına hayran kaldım, mermer deseni gibi ceviz.
Kabzaları neyle sonlandırıyorsunuz? Stabilize yapıyor musunuz?
Teşekkür ederim, stabilize olunca ahşap doğal özelliğini kaybettiği için benim ilgimi çekmiyor. Ben eldeki o ahşap hissini seviyorum o sebeple de 5 yıldır cevizin sonlandırmasında denemediğim ürün kalmadı. Yine çare Sefa ustam oldu sağ olsun

Artık alttan fransız yağı yada clou'nun ahşap yağı yada schaftol alttan sürüyorum( bu arkadaşlarda schaftol kullandım )bir yada iki kat. Bu ürünler cevizin desenlerini belirginleştirmek için, suya dayanıklıkları cevizde sorun oluyordu onuda Sefa ustamın balmumlu formülü ile son katı da suya dayanıklı hale getiriyorum ve sonuç en sonunda tatmin etti beni. 20 gündür bu şekilde sonlandırıyorum kabzeleri ve sonuç MUHTEŞEM ( ceviz için ). Hatta üstün körü sürdüğüm bu yağlardan parça ahşabı bir gün boyunca dışarıda bu son yağmurlarda beklettim, ahşapta ne bir solma ne bir kararma yoktu, sanırım sonunda huzura kavuştum bu cevizi cilalama konusunda

👏🏽👏🏽👏🏽💯 soyturk üstadım Harika bir bütünlüğe bürünmüş Avcı kardeşler. Gerek kabza gerek namlu gerekse kılıf olarak birbirini bütünselleştirmişler. İznin ile bir şey danışmak istiyorum şu an benimde elimde yeni başladığım bir 80crv2 var 58 hrc ye getirmek icin ortalama meneviş derecesi ve zamanıni ne tavsiye edersin
Teşekkür ederim Yunus kardeşim. Ben menevişi ocak üstünde yapıyorum eski usul yani. Renk saman sarısından kırmızıya geçer gibi olduğunda alıyorum ocaktan ve suya sokuyorum. Tavsiye edilen biliyorsun karbon çeliği için en az yarım saat ve 2 kere ama ben şimdiye kadar bir kere fırında denedim menevişi ve sanırım ocağı açarken profilleride beraber koyduğum için yani ocakla beraber ısındığı için fazla derecelere çıktı( sağ olsun yine Sefa ustamın uyarısı sayesinde öğrendim ki fırınlar ısınmaya başladığında siz 250 dereceye ayarlasanız da ilk ısınırken bu derecelerin bayağı üstüne çıkıyor daha sonra istediğiniz dereceye düşüyormuş ) sertliğini beğenmedim ve tekrar su vermek zorunda kaldım. Karbonun güzelliği biliyorsun çok mülayim bir çelik o dereceyi görmesi yeterli oluyor. Son zamanlarda çift meneviş yapıyorum.
Ellerine sağlık ustam yine süper iş çıkarmışsın.
Teşekkür ederim
Çok güzel Soyturk ustam mükemmel avcılar olmuş.
Ayrıca kiliftaki tarih damgası çok güzel olmuş
Çok teşekkür ederim, bıçağın yapılış tarihinin belli olmasının anlamlı olacağını düşündüğüm için yapıyorum. Çakılarda kılıf yapmadığım için içine kazıyorum yapım tarihini