Kabza formu puukko çizgisi dışına çıkmış ama bence yine de yakışmmış. Yalnız portakal konusunda ben marangozla hemfikir değilim.
Kabzayı Norveç menşeili Helle markasının dünyaca ünlü pukko modellerinden esinlenilerek yaptım. Tabi biraz da kendi yorumumu kattım

Portakal konusunda da şunu söyleyebilirim aslında gayet turuncuya yakın bir renge sahip ve üst kısmında da tıpkı bir satranç tahtası gibi kareli, hafif sedefli bir yapısı var. Ayrıca bu zamana kadar çalıştığım fırınlanmış kestaneden sonra en sert ağaçlardan da biri hemen hemen fırınlanmış gürgenle aynı derecede bir setlik yapısına sahip.
Keten tohumu yağı ile yağlayınca rengi koyulaşıyor. Kabzada kullanılan zeytin de açık renkli bir ağaç fakat onun da yağdan dolayı rengi koyulaştı. Sanırım sizi yanıltan da o olabilir.
Tabi şu da bir ihtimal en başında dediğim gibi portakal da olmaya bilir. Ben ustanın yalancısıyım.
