Bıçak Sanatı - Forum

Daha önce yaptığım bir pukko model

orcun79

• *
  • 22
    • Kamp Tilkisi İnstagram
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Çanakkale
Daha önce yaptığım bir pukko model
« : 14 Kasım 2017, 11:53:17 »
Bıçak sevdasıyla ilgilenenlerin kendi bıçaklarını yaptığı mutlaka olmuştur. Bende mehmet marangozdan hazır bir pukko bıçak profili aldım. Suyu verilmiş. Ona bir kabza ve kılıf yapma girişiminde bulundum. Bana sorarsanız güzel oldu ama birde sizin yorumlarınızı almak istedim.

Ynt: Daha önce yaptığım bir pukko model
« Yanıtla #1 : 14 Kasım 2017, 12:54:15 »
Öncelikle sap kombinasyonu çok nefis olmuş onu söylemekle başlayayım, özellikle kuyruktaki daralma, sap formunu biraz Puukko dan uzaklaştırmış, sapın namluyla birleştiği yerde de biraz daha iş var ama bunlar kolay şeyler, yaptığınız işin bütününe bakıldığında bunları halletmek Sizin için çerez sayılır  ;) Siz bence bıçak yapmaya devam edin, eminim sıradaki bıçaklarda çok daha etkileyici işler göreceğiz. Ellerinize sağlık, çok güzel olmuş...
( ek olarak sormak isterim, portakal ın portakal olduğundan eminmisiniz ?)
« Son Düzenleme: 14 Kasım 2017, 12:57:14 Gönderen: sefaçabuk »

orcun79

• *
  • 22
    • Kamp Tilkisi İnstagram
« Yanıtla #2 : 14 Kasım 2017, 13:10:00 »
( ek olarak sormak isterim, portakal ın portakal olduğundan eminmisiniz ?)

Öncelikle Sefa Hocam bu yapıcı yorumunuz için çok teşekkür ederim. Fırsat buldukça bıçak yapmaya devam etmek istiyorum fakat bir atölyemin olmayışı, eksik el aletleri yaptığım işi hem zora sokuyor hemde maliyeti artırıyor. Çanakkale'de başka arkadaşlar varsa onlarla iletişime geçip beraber birşeyler yapmayı çok isterim. Elimde çizdiğim ve yapmak istediğim iki bıçak modeli var. Kısmetse onları da hayata geçirmek isterim.

Sorunuza dönecek olursak, "portakal olduğundan ne kadar eminsin?" diye sorarsanız şunu söyleyebilirim; Çanakkale'de eski sanayide bir marangoz ustası tanıdığım var. Elinde az miktarda portakal varmış. Ben koyu renklerde bir ağaç sorunca o vermişti. Onun söylediği kadarıyla eminim. Yoksa ağacı tanıdığımdan ya da bir keresteciden bu şekilde aldığımdan değil. Bir yanlış bilgilendirmemiz var ise af ola.

Levent88

• 413
  • LeventKÜÇÜKIŞIK
  • Meslek: Grafik Tasarım
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #3 : 14 Kasım 2017, 15:15:11 »
   Ellerinize sağlık güzel bir çalışma olmuş. Umarım üretmeye devam edersiniz. Saptaki kombinasyon ve pukko tadından birazcık uzaklaşma konusunda Sefa hocam a katılıyorum.
  Eğlenceli bir iş olmuştur umarım devam edersiniz.

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #4 : 14 Kasım 2017, 23:43:51 »
Elinize sağlık gayet güzel olmuş

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #5 : 15 Kasım 2017, 00:04:20 »
Kombinasyon cok güzel tebrikler
Beni bu guzel havalar mahvetti

SErkişi

• 109
  • Meslek: Sağlık Sektörü
  • Yer: Ataşehir-İstanbul
« Yanıtla #6 : 15 Kasım 2017, 00:32:30 »
Güzel olmuş, ellerinize sağlık.

cem eser

• 752
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ereğli/KONYA
« Yanıtla #7 : 15 Kasım 2017, 09:40:56 »
Elinize sağlık. Portakal ve zeytin... ne güzel.
Bir avuç toprak,birazda suyum ben.
Neyimle övüneyim,işte buyum ben.

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
  • Meslek: Veri merkezi teknisyeni-Kesici alet üretim
  • Yer: Eyüp-İstanbul
« Yanıtla #8 : 15 Kasım 2017, 10:41:36 »
Elinize sağlık güzel bir iş çıkartmışsınız.Sefa ustamızın uyarılarını es geçmeyin. :2up

xx

Kainatta ölümden keskin birşey yoktur.
www.outdoorurun.com  ++  İnstagram ;  outdoorurun
1983-Kastamonu (A rh +)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #9 : 15 Kasım 2017, 13:42:06 »
Elinize sağlık.  :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #10 : 15 Kasım 2017, 23:47:37 »
Kabza formu puukko çizgisi dışına çıkmış ama bence yine de yakışmmış. Yalnız portakal konusunda ben marangozla hemfikir değilim.
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

orcun79

• *
  • 22
    • Kamp Tilkisi İnstagram
« Yanıtla #11 : 16 Kasım 2017, 02:30:27 »
Kabza formu puukko çizgisi dışına çıkmış ama bence yine de yakışmmış. Yalnız portakal konusunda ben marangozla hemfikir değilim.

Kabzayı Norveç menşeili Helle markasının dünyaca ünlü pukko modellerinden esinlenilerek yaptım. Tabi biraz da kendi yorumumu kattım :)

Portakal konusunda da şunu söyleyebilirim aslında gayet turuncuya yakın bir renge sahip ve üst kısmında da tıpkı bir satranç tahtası gibi kareli, hafif sedefli bir yapısı var. Ayrıca bu zamana kadar çalıştığım fırınlanmış kestaneden sonra en sert ağaçlardan da biri hemen hemen fırınlanmış gürgenle aynı derecede bir setlik yapısına sahip.
Keten tohumu yağı ile yağlayınca rengi koyulaşıyor. Kabzada kullanılan zeytin de açık renkli bir ağaç fakat onun da yağdan dolayı rengi koyulaştı. Sanırım sizi yanıltan da o olabilir.

Tabi şu da bir ihtimal en başında dediğim gibi portakal da olmaya bilir. Ben ustanın yalancısıyım. :)

orcun79

• *
  • 22
    • Kamp Tilkisi İnstagram
« Yanıtla #12 : 16 Kasım 2017, 12:31:36 »
Bunlar da başka bir markanın pukko modelleri. Yani hepsine pukko denemez belki de gizli kabza diyelim.. Fikir vermesi açısından yani..
« Son Düzenleme: 16 Kasım 2017, 12:33:25 Gönderen: orcun79 »