Bıçak Sanatı - Forum

Bitirdiğim ilk bıçak

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
Bitirdiğim ilk bıçak
« : 20 Mayıs 2011, 10:01:14 »
Evet arkadaşlar bu benim bitirdiğim ilk bıçak. önce  başladığım bıçakta bitmiş kıvamda ama buna öncelik verdim ve bitti sadece kuyruk daki boru takılacak.delik matkapla 6 mm delinecek çelik delinmişti zaten ahşap matkapla delinip boru takılacak.ve kılıf yapılacak.
çelik ck 67
kabze akça ağaç
namlu boyu 11 cm
namlu et kalınlığı 4mm
a-kabze boyu 11cm
sertlik 56 hrc
ısıl işlemi bana yakın bir yerde yaptırdım.

Uploaded with ImageShack.us
buda ahşap boyası ile boyanmış hali

ince zımpara ile tekrardan geçmem gerekiyor üzerinden,

bu benim için öğrenmelik oldu birçok şeyi denedim bu bıçakta aslında bitmiş de sayılmaz daha çok iş var üzerinde  :) kabzeyi deniz tutkalı ile yapıştırdım,marine deniz tutkalı diye yazıyor üzerinde preslenerek yapışıyor,15 dakika içinde yapıştırmanız gerekiyor.
« Son Düzenleme: 20 Mayıs 2011, 10:10:47 Gönderen: fatih Aydın »

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
Ynt: Bitirdiğim ilk bıçak
« Yanıtla #1 : 20 Mayıs 2011, 12:14:41 »
fatih tebrik ederim. eline sağlık güzel bir bıçak olmuş. :2up

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #2 : 20 Mayıs 2011, 12:28:38 »
eline sağlık Fatih, güzel bir bıçak olmuş. fakat saptaki boruyu nasıl takacaksın ki bundan sonra? keşke önceden ayarlasaydın, şimdi daha zor olacak senin için. ama bu da mutlaka yeni birşeyler öğrenmene vesile olacak ;)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #3 : 20 Mayıs 2011, 12:35:20 »
fatih eline sağlık 
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

fatihaydın

• 779
« Yanıtla #4 : 20 Mayıs 2011, 12:41:24 »
fatih tebrik ederim. eline sağlık güzel bir bıçak olmuş. :2up
sağol murat ben pek beğenmedim ama yine de fena değil ele alınca tam oturuyor ama eksikleri çok.
eline sağlık Fatih, güzel bir bıçak olmuş. fakat saptaki boruyu nasıl takacaksın ki bundan sonra? keşke önceden ayarlasaydın, şimdi daha zor olacak senin için. ama bu da mutlaka yeni birşeyler öğrenmene vesile olacak ;)
sağolasın,valla emin hocam içindeki delik 6mm ahşap kısmı delmeyi unutmuşum çok uzadı bu iş deyip bitirdim artık,ahşabı 6mm aynı uçla delip boruyu takmaya çalışacağım ama dert değil vidalı zaten söküp tekrarda deneyebilirim,boruyu bulamadım karaköyede inemedim,o ebat yoktu baktığım yerlerde,bir yerden bulup takarım artık,evet her aşamada bir şeyler öğreniyor insan. ;D
fatih eline sağlık 

sağol özgür nihayet bitirdik bir tane. ;D

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #5 : 20 Mayıs 2011, 12:44:46 »
hayırlısı ile inşallah diğerleride gelir ekipman cok önemli ucuza bir zımpara makinası tedarik etömiş olsan daha cok bitirirdin :)

fatihaydın

• 779
« Yanıtla #6 : 20 Mayıs 2011, 12:50:50 »
ya sorma işi öğrendikçe yok ya diyosun bazen elle bu iş olmaz deyip ertelediğim çok oluyor,tank zımpara bile olsa aslında çok zaman kazanırım.

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #7 : 20 Mayıs 2011, 13:03:16 »
ya sorma işi öğrendikçe yok ya diyosun bazen elle bu iş olmaz deyip ertelediğim çok oluyor,tank zımpara bile olsa aslında çok zaman kazanırım.

Yok yahu, morali bozma: delik açma dışında her iş elle oluyor ^-^. Taner hocamın, Özgür hocamın volümüne erişmeyi hedeflemedikten sonra elle yapamayacağın birşey yok. Yorulunca işi bırak, hata yapıp malı bozma yeter. Elle, yavaş yavaş, baka baka yapmak çok zevkli geliyor bana...
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #8 : 20 Mayıs 2011, 13:37:32 »

Bende tank zımpara var. Evet işi çok kolaylaştırıyor, eğe ile birkaç saat alacak işi 10 dakikada yapıyorsun ama çok fazla gürültülü bir makina. Evde kullanabileceğini zannetmiyorum. Ben 10 - 15 dakika çalıştırdıktan sonra kulaklarımda bir uğultu oluyor.
« Son Düzenleme: 20 Mayıs 2011, 13:39:52 Gönderen: meteoravcısı »

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #9 : 20 Mayıs 2011, 13:55:57 »
aman hocam ben bu ara elde eğelemeye gectim hırs yaptım bir iki bıcağı eğe ile bitirdim :)
ama son rutuşu yine matkapla yapıyorum tavsiye olunur darbesiz matkap ile mop zimparalar iyi iş görüyor birtanede satine yani arasında süngergibi bir malzeme olan zımpara var gayet başarılı

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #10 : 20 Mayıs 2011, 20:57:56 »
Ustalarımız ne der bilemem ama bence İlk bıçak için gayet iyi. Eline sağlık. Ve senden ricam hiç bir zaman eğeden vaz geçme, şahsi fikrim bıçağın değerini elde yapılan eğe ve zımpara veriyor.
Cehalet Mutluluktur...

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #11 : 20 Mayıs 2011, 21:07:18 »
o zaman ben bügüne kadar süper değerli bıçaklar yapmışım demek ki :D :D
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #12 : 20 Mayıs 2011, 22:17:37 »
Elinize emeğinize sağlık çok güzel olmuş.Ben hızlı gitmektense yavaş yavaş zevkini çıkararak gidiyorum  :) 

Saygılar...

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #13 : 20 Mayıs 2011, 22:24:08 »
elinize sağlık boyamasanız daha iyiymiş
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

« Yanıtla #14 : 20 Mayıs 2011, 22:25:48 »
Fatih genel olarak güzel görünüyor ama bir iki ufak tefek işi var. Kişisel düşüncem, akçaağacı bence boyama, bıçağın yüzeyin ile sapıda bir zımparadan geçirip düzelttinmi çok görkemkli bir iş çıkar ortaya, bu şekilde bırakmak bu işe bir haksızlık olur. Ellerine sağlık.

fatihaydın

• 779
« Yanıtla #15 : 21 Mayıs 2011, 10:54:00 »

Yok yahu, morali bozma: delik açma dışında her iş elle oluyor ^-^. Taner hocamın, Özgür hocamın volümüne erişmeyi hedeflemedikten sonra elle yapamayacağın birşey yok. Yorulunca işi bırak, hata yapıp malı bozma yeter. Elle, yavaş yavaş, baka baka yapmak çok zevkli geliyor bana...
aslında öyle doğru diyorsun,oohooo taner ustayla özgür ün hızına erişmek şöyle dursun,biz normal bitirelimde.. ;D zaten ince işleri mecburen elle yapacağız.hem daha zevkli elle yapmak ben kaba işlerde ve ağız açma kısmında zımpara iyi olur diye düşünüyordum ama yinede ses konusu rahatsız edebilir malum 40 tane komşum var.9 katlı binanın 39.dairesinde oturuyorum.
Elinize emeğinize sağlık çok güzel olmuş.Ben hızlı gitmektense yavaş yavaş zevkini çıkararak gidiyorum  :) 

Saygılar...

sağol ugurcan,aynını bende yapıyorum,yavaş yavaş bu kabzeyi kaç sefer 800kuma kadar zımparalayıp sonra 120 kuma inip baştan başladım.
o zaman ben bügüne kadar süper değerli bıçaklar yapmışım demek ki :D :D
heralde, bu forumda bıçak yapan herlkesin bıçakları benim için değerlidir.çünkü işin içinde el emeği göz nuru var.
Ustalarımız ne der bilemem ama bence İlk bıçak için gayet iyi. Eline sağlık. Ve senden ricam hiç bir zaman eğeden vaz geçme, şahsi fikrim bıçağın değerini elde yapılan eğe ve zımpara veriyor.
teşekkürler kaan zaten makinalaşma gibi bir durumum yok,elle yavaş yavaş yapıp ferhat hocamında dediği gibi yorulunca bırakmak,aslında ben yorulmuyorum vaktim olsa saatlerce eğe yapabiliyorum.benim sorunum zaman,işten arta kalan zamanda başka işlerede zaman ayırmak durumundan kaynaklı.
aman hocam ben bu ara elde eğelemeye gectim hırs yaptım bir iki bıcağı eğe ile bitirdim :)
ama son rutuşu yine matkapla yapıyorum tavsiye olunur darbesiz matkap ile mop zimparalar iyi iş görüyor birtanede satine yani arasında süngergibi bir malzeme olan zımpara var gayet başarılı
özgür bu zımparaları nerden buluyorsun ve hangi tipler iyi iş görüyor,aslında küçük bir matkabım var,onunla bazı işleri hızlandırsam yeter bana.
elinize sağlık boyamasanız daha iyiymiş
boayma işini akça ağaç beyaz iyi ama çabuk kirleniyordu,ama zaten zımpara işi devam edecek gibi sefa hocamın önerisini dikkate alarak tekrardan sap büyük ihtimalle zımparalanacak.namluda öyle.vidalrı söküp birazdaha uçları zımparalanacak kısalması içine gömülmesi için.
Fatih genel olarak güzel görünüyor ama bir iki ufak tefek işi var. Kişisel düşüncem, akçaağacı bence boyama, bıçağın yüzeyin ile sapıda bir zımparadan geçirip düzelttinmi çok görkemkli bir iş çıkar ortaya, bu şekilde bırakmak bu işe bir haksızlık olur. Ellerine sağlık.
haklısınız hocam biraz acele davrandım,icabına bakacağım.

Bende tank zımpara var. Evet işi çok kolaylaştırıyor, eğe ile birkaç saat alacak işi 10 dakikada yapıyorsun ama çok fazla gürültülü bir makina. Evde kullanabileceğini zannetmiyorum. Ben 10 - 15 dakika çalıştırdıktan sonra kulaklarımda bir uğultu oluyor.
yok gürültü işime pek gelmez pek kimseyi rahatsız etmek istemem,ben kızıma bile parkeye ses çıkaracak bir şey yapsa uyarıyorum,o bile artık ses konusunda dikkatliyken,ben onu evde kullanamam.

Akın Özcan

• 203
  • Meslek: metalurji ve malzeme mühendisi
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #16 : 21 Mayıs 2011, 12:37:43 »
eline sağlık fatih abi. biraz daha zımparayla gayet güzel olacak :2up

fatihaydın

• 779
« Yanıtla #17 : 21 Mayıs 2011, 15:06:39 »
eline sağlık fatih abi. biraz daha zımparayla gayet güzel olacak :2up
Sağol akın, zımpara işi ne devam bakalım ne çıkacak ortaya.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #18 : 22 Mayıs 2011, 17:44:59 »
eline sağlık bence form olarak çok hoş bır bıçak olmuş ;)  ama kabzeyı bence boyama sadece yağla  açık renk ahşap daha bır yakışmıs bıçağa. bu tabı benım zevkıme göre..
bıraz daha zımpara  ve ıtına ıle çok şık olacak  :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

fatihaydın

• 779
« Yanıtla #19 : 22 Mayıs 2011, 18:19:30 »
eline sağlık bence form olarak çok hoş bır bıçak olmuş ;)  ama kabzeyı bence boyama sadece yağla  açık renk ahşap daha bır yakışmıs bıçağa. bu tabı benım zevkıme göre..
bıraz daha zımpara  ve ıtına ıle çok şık olacak  :)
sağolasın Taner ustam evet aslında boyama işini biraz acele ile karar verip yaptım,zımparalayıp vidalarıda biraz daha yuvalarına gömüp bilemesini tekrardan yapacağım.bitirince burada paylaşırım,yalnız resimler çok kötü çıkmış normalde daha yi görünüyor.