ya sorma işi öğrendikçe yok ya diyosun bazen elle bu iş olmaz deyip ertelediğim çok oluyor,tank zımpara bile olsa aslında çok zaman kazanırım.
Yok yahu, morali bozma: delik açma dışında her iş elle oluyor
. Taner hocamın, Özgür hocamın volümüne erişmeyi hedeflemedikten sonra elle yapamayacağın birşey yok. Yorulunca işi bırak, hata yapıp malı bozma yeter. Elle, yavaş yavaş, baka baka yapmak çok zevkli geliyor bana...
aslında öyle doğru diyorsun,oohooo taner ustayla özgür ün hızına erişmek şöyle dursun,biz normal bitirelimde..

zaten ince işleri mecburen elle yapacağız.hem daha zevkli elle yapmak ben kaba işlerde ve ağız açma kısmında zımpara iyi olur diye düşünüyordum ama yinede ses konusu rahatsız edebilir malum 40 tane komşum var.9 katlı binanın 39.dairesinde oturuyorum.
Elinize emeğinize sağlık çok güzel olmuş.Ben hızlı gitmektense yavaş yavaş zevkini çıkararak gidiyorum
Saygılar...
sağol ugurcan,aynını bende yapıyorum,yavaş yavaş bu kabzeyi kaç sefer 800kuma kadar zımparalayıp sonra 120 kuma inip baştan başladım.
o zaman ben bügüne kadar süper değerli bıçaklar yapmışım demek ki

heralde, bu forumda bıçak yapan herlkesin bıçakları benim için değerlidir.çünkü işin içinde el emeği göz nuru var.
Ustalarımız ne der bilemem ama bence İlk bıçak için gayet iyi. Eline sağlık. Ve senden ricam hiç bir zaman eğeden vaz geçme, şahsi fikrim bıçağın değerini elde yapılan eğe ve zımpara veriyor.
teşekkürler kaan zaten makinalaşma gibi bir durumum yok,elle yavaş yavaş yapıp ferhat hocamında dediği gibi yorulunca bırakmak,aslında ben yorulmuyorum vaktim olsa saatlerce eğe yapabiliyorum.benim sorunum zaman,işten arta kalan zamanda başka işlerede zaman ayırmak durumundan kaynaklı.
aman hocam ben bu ara elde eğelemeye gectim hırs yaptım bir iki bıcağı eğe ile bitirdim
ama son rutuşu yine matkapla yapıyorum tavsiye olunur darbesiz matkap ile mop zimparalar iyi iş görüyor birtanede satine yani arasında süngergibi bir malzeme olan zımpara var gayet başarılı
özgür bu zımparaları nerden buluyorsun ve hangi tipler iyi iş görüyor,aslında küçük bir matkabım var,onunla bazı işleri hızlandırsam yeter bana.
elinize sağlık boyamasanız daha iyiymiş
boayma işini akça ağaç beyaz iyi ama çabuk kirleniyordu,ama zaten zımpara işi devam edecek gibi sefa hocamın önerisini dikkate alarak tekrardan sap büyük ihtimalle zımparalanacak.namluda öyle.vidalrı söküp birazdaha uçları zımparalanacak kısalması içine gömülmesi için.
Fatih genel olarak güzel görünüyor ama bir iki ufak tefek işi var. Kişisel düşüncem, akçaağacı bence boyama, bıçağın yüzeyin ile sapıda bir zımparadan geçirip düzelttinmi çok görkemkli bir iş çıkar ortaya, bu şekilde bırakmak bu işe bir haksızlık olur. Ellerine sağlık.
haklısınız hocam biraz acele davrandım,icabına bakacağım.
ya sorma işi öğrendikçe yok ya diyosun bazen elle bu iş olmaz deyip ertelediğim çok oluyor,tank zımpara bile olsa aslında çok zaman kazanırım.
Bende tank zımpara var. Evet işi çok kolaylaştırıyor, eğe ile birkaç saat alacak işi 10 dakikada yapıyorsun ama çok fazla gürültülü bir makina. Evde kullanabileceğini zannetmiyorum. Ben 10 - 15 dakika çalıştırdıktan sonra kulaklarımda bir uğultu oluyor.
yok gürültü işime pek gelmez pek kimseyi rahatsız etmek istemem,ben kızıma bile parkeye ses çıkaracak bir şey yapsa uyarıyorum,o bile artık ses konusunda dikkatliyken,ben onu evde kullanamam.