Bilemeyeceğim tam olarak, ne tam olarak çeliğini bilebiliyorum, ne kabza ergonomisini ne de yapım kalitesini. Ancak tek bir yorum yapıyorum o da çeliğini tam olarak belirtmeyen bir üreticiye güven olamayacağı. Şahsen ben pek düşünmezdim böyle bir yerden almayı, ama ben genelde alsam alsam sadece özel yapım alırdım. Yani bu fabrikasyon bıçakları ve bunun gibilerin hepsini pek sevmiyorum. Ekonomik bir çözüm isteniyorsa alınabilir herhalde, ancak eğer bir kere alınacaksa bu tip bıçakların daha kaliteli, ne olduğu belli firma veya yapımcılardan alınması gerektiğini düşünüyorum. Alternatif olarak binlerce ünlü bıçak ustasını sıralayabilirim tabii bunların çoğunluğu da yurtdışı sipariş alıyorlar. Türkiye'de yatağan gibi merkezlerden istediğin tarz birşey yaptırtman da mümkün. Ya da buradaki sanatçılardan da bir bıçak istemen mümkün. Kişisel bir sanatçıdan istemenin en büyük yararı bıçağın hoşuna gitmemesi durumunda paranı geri alacağın, hayat boyu garanti verilmesi, istediğin zaman yine ustaya yollayıp bileyletebilmen, zorlu kullanımda hasar gören bir yeri olursa mümkün olduğunca yine aynı ustaya tamir ettirebilmen, tutuşunu kendi el ölçülerüne göre yaptırabilmen, yapım sırasında şurası şöyle olsun, kabzası kırmızı değil de mavi olsun vs. diyebilmen, isteğine göre bir kılıf sipariş edebilmen...
Dezavantajı ise bir bıçak sanatçısından bıçak istediğinde genelde istediğin zamandan haftalar-aylar sonra bıçağın bitmesi, fiyat olarak toplu üretim fabrika yapımı bıçaktan genelde daha pahalı olması.
Kesin olarak al ya da alma diyemeyeceğim, sonuçta bu tamamen kişisel-ekonomik bir seçim olayı. Aynı tür bıçağı her tür dekorasyonu vs ile binlerce liraya özel yaptırtabileceğin gibi birkaç yüz liraya sade bir tarzda da yaptırtabilirsin, ne olursa olsun bu ikisi de eşit derecede kaliteli olacaktır, sonuçta hiç bir özel yapımcı ısıl işlemde ve çelikte maliyeti düşürmez, ancak fabrikalar ve küçük işletmeler toplu üretim bıçaklarda ekonomik çeliklere ve yöntemlere yönelir kaliteden ödün vererek. Kolay işlenen çelik seçilir, islemler olması gerektiğinden daha basit tutulur vs. Bunun derecesi bazı üreticilerde abartılı değildir ve çıkan ürün iş görür, bazısında ise o ürün tam anlamıyla aslında çöptür.