Merhabalar bıçak bileme konusunda birkaç sorunum vardı ustalarım

.Sorunum;benim bushcraft dalında yoğun olarak kullandığım Morakniv companion bıçağımın ağzı.Bıçağı yaklaşık yarım yıl yoğun olarak dağda arazide çok yoğun kullandım, batonik yaparken ,dala şekil verirken,hatta mutfakta

... nerdeyse bütün işlerimi bu bıçakla yaptım-bu arada bıçakta kullanılan çelik 12c27 paslanmaz-ilk aldığım zaman kıl alıyordu bu kadar kullandıktan sonra tabi biraz köreldi ama yine de bir a 4 kağıdı kolayca çapak bırakmadan,takılmadan kesiyordu. Çakılarım ve ana bıçağım için bir japon tipi sulu bileme taşı almaya karar verdim ve frieder Dick 360-1000 grit sulu taşı aldım ve bıçağımı biledim,güzel bir keskinliğe ulaştı ve yaklaşık 3'er ay ara ile yaptığım 3 bilemeden sonra skandi ağız içinde bir mercimek ağız oluştu (açıyı tutturamadım herhalde

) ,ayrıca performansında aşırı bir düşüş yaşadım bilendikten sonra kıl alan bıçak 2 tavuk kestikten sonra bile aşırı köreldi aynısı bilediğim diğer mutfak bıçakları için de geçerli bildiğim kadarıyla mercimek ağız skandi ağıza göre daha dayanıklı olur ama bıçaklarımın eski performanslarından eser yok

bu sorunuma çare bulup da yol gösterirseniz çok mutlu olurum iyi günler...