Eline koluna sağlık Soytürk Ustam, bu tür işlerin yapılması ve paylaşılması da en az bıçaklar kadar kıymetli. Hem mesleki değer, hem çalışanın kendi takımını yapabilmesi hem de farkındalığın arttırılması için bu tür paylaşımların artması çok önemli. Sağolasın.
Siz sağ olun ustam, sizler sayesinde bu değerleri fark ediyoruz Allah razı olsun sizlerden, iyi ki hayatıma dahil oldunuz
ustam eline koluna sağlık bu tarz işleri görünce çok mutlu oluyorum
Teşekkür ederim Mehmet ustam, bende sizlerle paylaşınca mutlu oluyorum.
Elinize sağlık , çok güzel olmuş. Aslında çekici yaparken kullandığınız boncuk baskıları , gözü açmak ve bir tarafı yuvarlamak için kullandığınız aparatları paylaşsanız çok güzel olur. Ben de son zamanlarda çekiç yapma olayı için yazacaktım , iyi denk geldi. Bildiğim kadarıyla çekiçlerin iki yüzüne ayrı ayrı su veriliyor , siz nasıl su verdiniz?
Teşekkür ederim. Ben herhangi bir baskı yamadım, zira onun için epeyce bir hazırlık yapmak gerekiyor , ona göre takım hazırlamak lazım. Malzeme frezeli idi, ben sadece uçlara doğru olan yuvarlamaları bant zımpara ile yaptım. Deliği malafa dediğimiz daha önce döverek hazırladığım konik çelikle yaptım ama ondan önce klavuz deliği deldim. Tek çalışan biri olarak o deliği hele 65 mm lik bir kütleye yapmak adamın ömründen ömür alacak cinsten. Uçları çekici dik konuma getirip döverek yuvarladım, böylece hem yuvarlanmış oldu hemde kenara doğru taşarak bana göre daha hoş bir görüntü elde etmiş oldu. Evet bende küpü deliğini ısıtmamak için her iki yüzeye ayrı ayrı su verdim, daha sonra malafayı ısıtıp küpü deliğinden 2 defa menevişledim ama kütle çok büyük olduğu için yetmedi tabi .Başları temizleyip ocak da 300 derece civarı menevişledim.
Biz oyunun deneme bölümündeyken siz oyunu bitirmiş ekstralarını oynuyor gibisiniz 
Ellerinize sağlık,çok güzel iş olmuş. Çekiçlerin sap girecek yerinde ki kama ayrı bir güzel olmuş.
2700 ü hangi çelikte kullanmayı düşünüyorsunuz acaba?
Çelik derken kalın malzemelere ilk ağır çekiç ile başlıyorum, misal tren rayından bir bıçak yapacağım kısmetse. O tür kalın malzemeleri ilk olarak bu arkadaş terbiye edecek sonra orta siklet çekicimle devam İnşallah