Tekrar merhaba değerli dostlar, üstadlar...
Bir konu açmıştım *bilemede son aşama* başlığıyla, bir seneyi geçmiş ama ben hala aynı yerden ileri bir adım ileri atamadım be dostlar...
Ufaktan hatırlatayım ben ahşap oyma (chip carving) yapıyorum. Kullandığım bıçaklar Pfeil, two-cherries , civa çeliği ve birde hss torna kaleminden kendi yaptığım bir kaç bıçak...
Dostlar malum bıçak ne kadar keskin, yapılan iş de bir o kadar temiz ve keyifli...
Peki bıcaklarım ne kadar keskin?
Mesela koldaki kılları sorunsuz geriye ve ileriye doğru kesebiliyorum, bıçakların ağzı bütünüyle kağıdı da gayet sorunsuz kesiyor , tırnağıma kendi ağırlığı ile bıraktığımda kayma yapmıyor...
Ben mi abartıyorum bilemiyorum ama bu kadarı bana yetmiyor arkadaşlar. İstiyorum ki bir elimle saç kılını tutayım diğer elimde bıçak, kılı havada kendi ağırlığı ile her dokunuşta ve heresinde kesebilsin. Yani ah be, ne deyim bilemedim ki 2 senedir buna uğraşıyorum 3 - 5 kez başarabildim. O da artık tesadüf müdür , şans mıdır bilemedim

Dostlar forumda konuşulan her konuyu okudum denedim , o kısma tekrar tekrar girmeye gerek var mı bilmiyorum.
( Shapton 8.000 ya da 10.000 grit su taşları veya DMT dia-sharp hariç , param olsa onları da denerdim : )
Ben abatıyor muyum ya da biyerde hata mı yapıyorum ? işin içinden çıkamadım...
Bahsettiğim keskinliği heresinde yakalayabilen dostlar var mı ? Varsa lütfen gelsin ve bu konuya bir açıklık getirelim...