Bıçak Sanatı - Forum

Yuh!

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Yuh!
« : 07 Ağustos 2017, 17:15:42 »
Göz göre göre de bunlar söylenir mi?

16:48 "bu tür damascus lamaları alıp kendi zevklerine göre şekillendirip farklı şekiller yapıp bunları asitleyip  üzerindeki bu desenlerle çok farklı ürünler çıkaran birçok arkadaşımız var,
bildiğim kadarıyla damaskusu üreten kimse yok, sadece biz üretiyoruz damaskusu."

21:48
"Türkiye'de damascus üretimi yapan hiç bir demirci yok, sıcak demirci yok. Damascus Türkiye'ye yurt dışından gelir. Özellikle Pakistan, Hindistan'dan gelir. Türkiye'de çok demirci var, yüzlerce demirci vardır ancak damaskusu üretebildiklerini şimdiye dek bilmiyorum, sanmıyorum, düşünmüyorum, olmadığını iyi biliyorum."

https://youtu.be/0yjd6tPbpHA
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
Ynt: Yuh!
« Yanıtla #1 : 07 Ağustos 2017, 17:22:00 »
Özgüven patlaması yaşamış ustamız. Dünyada tek bile olsa mütevazilik çok şey kazandırırdı. Rasim Ustama bir kez daha saygı duydum.  :)

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #2 : 07 Ağustos 2017, 17:27:31 »
Bu tarz ureticileri gordukce "Usta" ile "uretici" arasindaki farki daha net goruyor insan.

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
  • Meslek: Veri merkezi teknisyeni-Kesici alet üretim
  • Yer: Eyüp-İstanbul
« Yanıtla #3 : 07 Ağustos 2017, 17:43:43 »
Bence şaşırmamak lazım.Her alanda çeşit çeşit ustalar görüyoruz.Bu ustaları gördüğümüzde hepimizin ortak tespiti kendilerini geliştirmemeleri ve kendi alanlarında piyasa araştırması yapmamaları.Bu böyle olunca 30 sene önce yoktu hala yok mantığı devam eder gider.

xx
Kainatta ölümden keskin birşey yoktur.
www.outdoorurun.com  ++  İnstagram ;  outdoorurun
1983-Kastamonu (A rh +)

cem eser

• 752
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ereğli/KONYA
« Yanıtla #4 : 07 Ağustos 2017, 17:57:53 »
Usta ilginç tespitlerde bulunmuş.Daha çok araştırma yamalı bence.
Bir avuç toprak,birazda suyum ben.
Neyimle övüneyim,işte buyum ben.

bulaycı

• 358
  • bülent bulaycı
  • Meslek: emekli
  • Yer: ankara
« Yanıtla #5 : 07 Ağustos 2017, 18:18:23 »
Eylem bey gene de orantısız güç kullanmamışsınız. Bence bahsettiklerinizin dışında başka yanlış bilgilendirmelerde var.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #6 : 07 Ağustos 2017, 18:53:43 »
Gördüklerimi saymaya hiç başlamadım çünkü gördüğüm az da değil. Bu videodaki zat, bizden bihaber de değil... Kendisi bir üyemiz.
Namık Kemal
Instagram'da ben

rockes

• 112
  • Meslek: CNC Torna Operatörü
  • Yer: Eskisehir
« Yanıtla #7 : 07 Ağustos 2017, 19:12:02 »
evet daha önce burada paylaşılmıştı bazı ürünleri tanıdım.
Ekrem TURAN 91/ESKİŞEHİR

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #8 : 07 Ağustos 2017, 19:18:44 »
Bazen " bir tek siz biliyorsunuz, bir tek siz bıçak yapıyorsunuz, biz 30 yıldır bişi öğrenememişiz " şeklinde ithamlara maruz kalıyordum. Halbuki bunu ukalaca değil teknik detay ve verilere uygun şekilde göstererek yapmaktaydım. Artık çabalamıyorum. Sonuçta herkez kendi bilgilerini doğru kabul etmekte. Fazla da takılmamak lazım. Birde bıçağın "B" sinden bi haber olup burada öğrendikleriyle bişiler yapan aynı zamanda forumu kötüleyenler yok mu bunlar daha da tehlikeli bir grup.

« Yanıtla #9 : 08 Ağustos 2017, 02:02:15 »
Ayıp olmuş, yakışmamış, bu kişi forumun üyesi üstelik. kendini bilen insan ortaya çıkıp bir laf etmeden önce en azından "bildiklerimin veya söyleyeceklerimin bir karşılığı var mıdır" diyerek, az da olsa bir kaynak taraması yapar. Hadi memleketi geçtik, dünyada bu çeliği üretenler kimler, paslanmaz olanları da üretiliyor mu, endüstriyel anlamda ( ton bazında) üreten varmı vs vs...
Neyse, yapacak bir şey yok. En azından bir kaç teknik yanlışa dikkat çekelim de en azından yanlışa örnek olsun.
- Siz siz olun, ateşe bakarken kullanmayı önemsediğiniz gözlük takma işini el taşıyla çalışırken de önemseyin.
- Taşlama yaparken taştan çıkan kıvılcımların nereye gittiğine dikkat edin ki, ortalık günün birinde havaya uçmasın.
- Damascus yaparken  ocakta tavlanan malzemenin sıcaklığı 1450 derece değildir( ciddiyim )
- Damascus üretirken kullanılan boraks"sadece" temizlik yapmakla kalmaz aynı zamanda; yüzey gerilimini azaltır, yüzey oksidasyonunu önler, + iyonlar oluşturur vs, bir tür dekapandır yani.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #10 : 08 Ağustos 2017, 02:03:45 »
Gördüklerimi saymaya hiç başlamadım çünkü gördüğüm az da değil. Bu videodaki zat, bizden bihaber de değil... Kendisi bir üyemiz.

Bende neresinden tutacağımı şaşırdım; " Boraks yapıştırmada bir işe yaramıyor sadece temizliyor..." demesi yerimden zıplattı beni... Resmen dalga geçer gibi, yok 3000-4000 derecelerden bahsediyor, sonra 1450 derece diyor...  Üzüldüğüm asıl noktada dağdan gelip bağdakileri görmezden gelmesi, emekçi bir adamdan beklenmeyen hareketler bunlar ama zihniyet meselesi, aramızda bu zihniyette maalesef bir dolu insan var :(

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #11 : 08 Ağustos 2017, 02:06:00 »
Ayıp olmuş, yakışmamış, bu kişi forumun üyesi üstelik. kendini bilen insan ortaya çıkıp bir laf etmeden önce en azından "bildiklerimin veya söyleyeceklerimin bir karşılığı var mıdır" diyerek, az da olsa bir kaynak taraması yapar. Hadi memleketi geçtik, dünyada bu çeliği üretenler kimler, paslanmaz olanları da üretiliyor mu, endüstriyel anlamda ( ton bazında) üreten varmı vs vs...
Neyse, yapacak bir şey yok. En azından bir kaç teknik yanlışa dikkat çekelim de en azından yanlışa örnek olsun.
- Siz siz olun, ateşe bakarken kullanmayı önemsediğiniz gözlük takma işini el taşıyla çalışırken de önemseyin.
- Taşlama yaparken taştan çıkan kıvılcımların nereye gittiğine dikkat edin ki, ortalık günün birinde havaya uçmasın.
- Damascus yaparken  ocakta tavlanan malzemenin sıcaklığı 1450 derece değildir( ciddiyim )
- Damascus üretirken kullanılan boraks"sadece" temizlik yapmakla kalmaz aynı zamanda; yüzey gerilimini azaltır, yüzey oksidasyonunu önler, + iyonlar oluşturur vs, bir tür dekapandır yani.

Ustam aynı anda yazmışız, aynı noktalara takılmışız  O0 Ama gerçekten çok rahatsız edici bir durum  :(

« Yanıtla #12 : 08 Ağustos 2017, 02:10:47 »
Aklın yolu bir  ;)

halis ESEN

• 201
  • Meslek: elektronik--- iktisat
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #13 : 08 Ağustos 2017, 03:36:55 »
Bu site bıçak çelik kılıç damaskus  sertleştirme  ve yumuşatma konusunun dışında  kabzelik ahşaplar hakkında da  çok şey öğretti  çoookkkk. bakın herkes damaskusu nir çırpıda anlatıyor  hemde göğsünü kabarta kabarta neredeyse ben icat ettim diyecek....bir tarihi fıkrayla bitireyim sözümü..

eskiden  kahraman maraş henüz kahraman olmadan önce  keçe küllah yapan yaşlı bir usta varmış orda  ünü diğer illere de ulaşmış  ,çocuğunu bu ustaya çırak vermeye gelen yaşlı bir kadın yalvarıp yakarıp  ustaya oğlunu  çırak  lığa kabul ettirmşişş.. aradan bir hafta geçince çırak  dükkana gelmemeye başlamış  usta merak etmiş çırağını  ve aramış yaşlı kadını bulmuş   .., ana demiş hayırdır oğlun artık dükkana gelmiyor hasta filan mı? . yaşlı kadın da demişki yok  hasta filan değil  oğlum usta olmuş artık  gelmesine gerek yok . yünleri ıslatıp tepe  tepe keçe yapıyormuşsun sonra o keçeleri kesip kıvırıp dikerek küllah yapıyormuşsun   oğlumda aynısını yapıyor artık .....usta çenesini sıvazlayıp:  vay beee   çırağa bak  bir haftada  kece küllah yapmayı öğrendi   yetmedi anasına da öğretmiş ....diyerek ordan uzaklaşmış.

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #14 : 08 Ağustos 2017, 11:19:54 »
Usta oldum demez geldim dermiş, piştim demez erdim dermiş.
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

cem eser

• 752
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ereğli/KONYA
« Yanıtla #15 : 08 Ağustos 2017, 11:36:31 »
Helal hemşerim güzel söz...
Bir avuç toprak,birazda suyum ben.
Neyimle övüneyim,işte buyum ben.

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #16 : 11 Ağustos 2017, 09:13:16 »
   Ustalar merhaba ben de bu konuda bir şeyler yazmak istedim . Bu değerli ustamız vakti zamanında beni de ziyaret etti sağ olsun.  Hoş bir damas muhabbetimiz oldu.Karşılıklı fikir alış verişi yaptık. ;D???  Tabi o zaman bana  3000   4000 derecelerde dövüldüğünü  paylaşmadı benim için büyük bir bilgi kayıbı oldu  ;D.Damasın Türkiye de ondan başkasının  dövmediğini söylüyor. Türkiye de bu işi ilk başlatan çok değerli ustalarımız var. sayın Sefa Hocam Sayın Gökhan Bakla kardeşim Bu işin duayenleri diyebilirim. Benim bu işteki en büyük yardımcılarım ve destekcilerim olmuşlardır her zaman fikirlerine saygı duyduğum kişilerin başında gelirler bu vesileyle çok teşekkür ediyorum. bunların dışında damas döven forum üyleri miz ben Rasim Örnek Değerli kardeşim Soytürk Dünmez  Damascus Murat daha niceleri çok başarılı bir şekilde çalışıyorlar çok şükür.

Bunlarda çok şükür ülkemizde yapılan damas çeşitleri

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #17 : 11 Ağustos 2017, 10:05:17 »
Rasim ustam 3000 derecede dovmediysen olmamistir bunlar  :D :D :D

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #18 : 11 Ağustos 2017, 10:07:10 »
Rasim ustam 3000 derecede dovmediysen olmamistir bunlar  :D :D :D
[/quot

;D ;D ;D :2up

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #19 : 11 Ağustos 2017, 12:03:58 »
Eline sağlık ustam.

Dediğim gibi paylaş ki görülsün, bilinsin, kayda geçsin.
Namık Kemal
Instagram'da ben