Bıçak Sanatı - Forum

Yuh!

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: Yuh!
« Yanıtla #20 : 12 Ağustos 2017, 01:48:59 »

En çok sevindiğim noktalardan biri de  tekrar Allah razı olsun forumu kuran ustalarımızdan her şey Allah'tan tarihi ile kayıtlı da bu tür emek hırsızlarının suratlarına çarpılabilecek şekilde kayıtlı formumuz da, ayıptır ya insan da utanma olur biraz   :-[

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #21 : 15 Ağustos 2017, 13:50:25 »
valla yazık bizim dayı kapitalizime kurban gitmiş:)

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
« Yanıtla #22 : 15 Ağustos 2017, 16:47:55 »
Bu konunun linkini videonun altina yapistirsak dayi okur mu acaba  ;D ;D
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #23 : 15 Ağustos 2017, 21:49:58 »
Konunun linki videoda var. Çoktan videonun altına yorum yaptım.  ;) Siz de yapabilirsiniz.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

S.G.

• **
  • 262
  • Meslek: serbest
  • Yer: izmir
« Yanıtla #24 : 17 Ağustos 2017, 00:40:25 »
 At yalanı seveyim inananı  ;D Nekadar yüksekten uçarsan, düşüşün okadar şiddetli olur :)
 Ben şahsen ustamızın damastı oluşturan çeliklerin kalitesindende şüphe ederim. Biraz 1095 biraz da makas koyalım diye tarifi sayıyo ama ne derece doğru  bilinmez.
Keskin bıçak önce sahibini keser :)

https://www.instagram.com/12kalibre

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #25 : 17 Ağustos 2017, 10:52:37 »
Bunca yıldan sonra bu tip olaylara " Doğal seleksiyon " mantığı ile bakıyorum. İşini hakkı ile yapan düzgün kişiler elbet hak ettikleri değeri görecektir diyorum ve umut ediyorum.

Video ve söylenenlere gelirsek; arkadaş sohbetinde anlatılan bir muhabbet değil ki bu, bir haber kanalına (?) konuşuyorsun. Bu video ve söyledikleri burada yıllarca duracak. Bundan sonra dünyanın en iyi damastını da yapsa akıllarda hep bu söyledikleri kalacak, yazık...

Güven zor kazanılan ve kolay kaybedilen bir şey,  :-\

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
« Yanıtla #26 : 19 Ağustos 2017, 17:43:50 »
Bahsi geçen kişinin daha önce ürettiği eserleri görüp sevindiğimden on kat fazla üzülmüşümdür bu talihsiz vakadan ötürü. Umuyorum ki hatasından dönecektir.

Yusuf Bayyiğit

• *
  • 19
  • 0536 451 01 20
  • Meslek: sıcak demirci
  • Yer: malatya
« Yanıtla #27 : 08 Eylül 2017, 19:22:27 »
Merhaba arkadaşlar ben Yusuf bayyigit; konu ile ilgili yorumlarınızı üzülerek okudum o videoda gösterilmeyen sorulan sorulara verdiğim cevaplar var,söylediğim her şeyin arkasındayım,konuşmalarımda hiç kimseyi aşağılayacak, eleştirecek yaptığı işi kötüleyecek Bir tek kelime olmamıştır, Rasim Usta'nın misafiri oldum çayını içtim üç kişi ziyaret etmiştik bana bu işi hobi olarak yaptığını söyledi,kaldıki bu görüntüler daha önce çekilmişti,yorumlarda sanki bir suçluymuşum gibi o zat üstelik forumun Bir üyesi gibi yazılar yazan,eleştirilerini terbiyesizce yazan kişiler telefon numaram profilimde yazılı.görüşmek dileği ile.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #28 : 09 Eylül 2017, 00:46:59 »
Merhaba arkadaşlar ben Yusuf bayyigit; konu ile ilgili yorumlarınızı üzülerek okudum o videoda gösterilmeyen sorulan sorulara verdiğim cevaplar var,söylediğim her şeyin arkasındayım,konuşmalarımda hiç kimseyi aşağılayacak, eleştirecek yaptığı işi kötüleyecek Bir tek kelime olmamıştır, Rasim Usta'nın misafiri oldum çayını içtim üç kişi ziyaret etmiştik bana bu işi hobi olarak yaptığını söyledi,kaldıki bu görüntüler daha önce çekilmişti,yorumlarda sanki bir suçluymuşum gibi o zat üstelik forumun Bir üyesi gibi yazılar yazan,eleştirilerini terbiyesizce yazan kişiler telefon numaram profilimde yazılı.görüşmek dileği ile.

Yusuf bey , asıl terbiyesizliği siz yapıyorsunuz ve hala da sürdüyorsunuz terbiyesizlik yapmayı  :-[  Ağzınızdan çıkmış işte yok Türkiye' de ilk ben yaptım başka yapan yok sanıyorum ki bu röportajın tarihi belli ki sizin Damascus yapmaya başladığınız tarihte forumda belli...

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #29 : 09 Eylül 2017, 01:04:44 »
3000-4000 derecenin de arkasındamısınız?
Dikkat edin terletir.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #30 : 09 Eylül 2017, 01:53:42 »
... o zat üstelik forumun Bir üyesi gibi yazılar yazan,...

Aynen "Bu videodaki zat, bizden bihaber de değil... Kendisi bir üyemiz." diye ben yazdım.

-- o --

...söylediğim her şeyin arkasındayım,...
... kaldıki bu görüntüler daha önce çekilmişti...

Madem söylediğiniz her şeyin arkasındasınız bakalım acaba ne söylemişsiniz?

Altta (*) alıntıladığım sözünüze bakarsak 2016-2=2014'te damascusa başladıktan sonra çekilmiş olması gereken bu belgeselde ne demişsiniz. (Bkz.: **)

*:
Merhaba arkadaşlar,
Malatya'daki atölyemde iki yıldan beri özellikle Damascus Çeliği ile ilgili çalışmalar yapıyorum.
...

**:
Alıntı yapılan: Yusuf Bayyiğit
Türkiye'de çok demirci var, yüzlerce demirci vardır ancak damaskusu üretebildiklerini şimdiye dek bilmiyorum, sanmıyorum, düşünmüyorum, olmadığını iyi biliyorum.

Ben bakın karakterinizi yada davranışlarınızı hiç bir şekilde nitelemiyorum, sadece yazdıklarınızı alt alta koyuyorum.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Yusuf Bayyiğit

• *
  • 19
  • 0536 451 01 20
  • Meslek: sıcak demirci
  • Yer: malatya
« Yanıtla #31 : 09 Eylül 2017, 22:00:03 »
Merhaba arkadaşlar; bu foruma üye olurken ne güzel bir site oluşturmuşlar diye hep minnettarlık duyardım, insanlar yaptıkları çalışmaları,yenilikleri, eserlerini, Bilgi ve becerilerini başkalarına aktaracak başka ustaların yaptığı eserleri görüp fikir alışverişinde bulunarak katkı sağlayacak sanmıştım yanılmışım, öncelikle eylem bey siz ne hakla benim ile ilgili bir videoyu bulup forumda eleştiriye açıyorsunuz bir dedektif gibi her söylediğim sözün ve konuşmanın alıntılarını bulup şu tarihte şunu dedi bu tarihte bunu yazdı ayıptır ayıp asıl sana yuh,linkteki videoya gelince o çekimlerin yapıldığı tarihte ben kimsenin Damascus çeliği imalatı yapıp satanı bilmiyordum, Sefa çabuk hocanın eleştirisinde demirin erime derecesi 1450 değildir parantez içine alarak çok ciddiyim demesine ne diyeyim,3000-4000 derecede Damascus dövme eleştirilerine gelince anlamayan linki Bir daha izlesin, bana ocağın ısısı soruluyor bende cevaplıyorum, Bir daha burada olmayacağım sevgi ile esenlikler dilerim.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #32 : 10 Eylül 2017, 00:30:20 »
Merhaba arkadaşlar; bu foruma üye olurken ne güzel bir site oluşturmuşlar diye hep minnettarlık duyardım, insanlar yaptıkları çalışmaları,yenilikleri, eserlerini, Bilgi ve becerilerini başkalarına aktaracak başka ustaların yaptığı eserleri görüp fikir alışverişinde bulunarak katkı sağlayacak sanmıştım yanılmışım, öncelikle eylem bey siz ne hakla benim ile ilgili bir videoyu bulup forumda eleştiriye açıyorsunuz bir dedektif gibi her söylediğim sözün ve konuşmanın alıntılarını bulup şu tarihte şunu dedi bu tarihte bunu yazdı ayıptır ayıp asıl sana yuh,linkteki videoya gelince o çekimlerin yapıldığı tarihte ben kimsenin Damascus çeliği imalatı yapıp satanı bilmiyordum, Sefa çabuk hocanın eleştirisinde demirin erime derecesi 1450 değildir parantez içine alarak çok ciddiyim demesine ne diyeyim,3000-4000 derecede Damascus dövme eleştirilerine gelince anlamayan linki Bir daha izlesin, bana ocağın ısısı soruluyor bende cevaplıyorum, Bir daha burada olmayacağım sevgi ile esenlikler dilerim.

Zaten burada değildiniz ki ve hala inatla videodaki tutumunuz devam ediyor. Ne güzel site değil mi bütün bilgiler ortada gerekeni topla, al bir şeyler yap ama sen paylaşımda bulunma, topladıklarına sahiplen, sonra da yaptığın hatayı buldular diye hesap sor  >:(   Ne güzel iş !!!!!

« Yanıtla #33 : 10 Eylül 2017, 02:44:46 »
Öncelikle ismimi zikrettiğiniz için yanıt veriyorum, yazdıklarımın tamamı aşağıya alıntı olarak eklenmiştir, Siz sadece 1450 dereceye mi takıldınız? Oysa ben aşağıda sıraladıklarımın hepsinde de ciddiydim, bir kez daha söylemiş olayım.
Belki Siz farkında değilsiniz ama Youtube a yüklenen videolar kamuya açıktır, isteyen istediği gibi alır ve yararlanır. Bunu istemiyorsanız önünüzde görüntüyü paylaşmama seçeneği var, bunu kullanırsınız ve bu görüntüleri kimse görmez, kendiniz izleyebilirsiniz sadece. Orada yanlış şeyler söylerseniz, birisi herhangi bir zamanda bunu farkedip Sizi şu an düştüğünüz duruma düşürür. Bu nedenle yayınlamadan önce iyi düşünüp karar vermekte yarar var. Bu görüntülere yorum yapmak ise görüntüyü izleyen herkesin hakkıdır, kuralları beğenmiyorsanız oyunu oynamazsınız olur biter, kimse kimseye zorla bir şey yaptırmıyordur heralde.
Diğer söylediklerinize gerçekten inanıyormusunuz? Yani bu forum; bilginin paylaşıldığı, eserlere yorumlar yapıldığı vs vs bir yer değil mi? inanıyorsanız bizler açısından hiç bir sorun yok. Selametle...
Ayıp olmuş, yakışmamış, bu kişi forumun üyesi üstelik. kendini bilen insan ortaya çıkıp bir laf etmeden önce en azından "bildiklerimin veya söyleyeceklerimin bir karşılığı var mıdır" diyerek, az da olsa bir kaynak taraması yapar. Hadi memleketi geçtik, dünyada bu çeliği üretenler kimler, paslanmaz olanları da üretiliyor mu, endüstriyel anlamda ( ton bazında) üreten varmı vs vs...
Neyse, yapacak bir şey yok. En azından bir kaç teknik yanlışa dikkat çekelim de en azından yanlışa örnek olsun.
- Siz siz olun, ateşe bakarken kullanmayı önemsediğiniz gözlük takma işini el taşıyla çalışırken de önemseyin.
- Taşlama yaparken taştan çıkan kıvılcımların nereye gittiğine dikkat edin ki, ortalık günün birinde havaya uçmasın.
- Damascus yaparken  ocakta tavlanan malzemenin sıcaklığı 1450 derece değildir( ciddiyim )
- Damascus üretirken kullanılan boraks"sadece" temizlik yapmakla kalmaz aynı zamanda; yüzey gerilimini azaltır, yüzey oksidasyonunu önler, + iyonlar oluşturur vs, bir tür dekapandır yani.

Symurg1907

• 99
  • Meslek: Gezgin
  • Yer: Türkiye
« Yanıtla #34 : 12 Eylül 2017, 13:06:42 »
Benim gibi demir ile çeliğin farkını bile bilmeyen birisi bu forum sayesinde kendi bıçağını yaptı. Adamlar yıllarca uğraşıp deneme yanılma ile öğrendikleri bilgileri kendine saklamayıp burada paylaşmış. Yetmemiş her soru sorduğumuzda üşenmeden tekrar tekrar cevaplamış.

Bu Forumda ki insanların hiçbirisini de birebir tanımıyorum ama iyi insanlar olduğunu biliyorum hepsinin. Herkes kendisini sorgulasın.

Levent88

• 413
  • LeventKÜÇÜKIŞIK
  • Meslek: Grafik Tasarım
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #35 : 13 Eylül 2017, 03:02:20 »
Benim gibi demir ile çeliğin farkını bile bilmeyen birisi bu forum sayesinde kendi bıçağını yaptı. Adamlar yıllarca uğraşıp deneme yanılma ile öğrendikleri bilgileri kendine saklamayıp burada paylaşmış. Yetmemiş her soru sorduğumuzda üşenmeden tekrar tekrar cevaplamış.

Bu Forumda ki insanların hiçbirisini de birebir tanımıyorum ama iyi insanlar olduğunu biliyorum hepsinin. Herkes kendisini sorgulasın.
+1

Levent88

• 413
  • LeventKÜÇÜKIŞIK
  • Meslek: Grafik Tasarım
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #36 : 13 Eylül 2017, 03:03:18 »

Zaten burada değildiniz ki ve hala inatla videodaki tutumunuz devam ediyor. Ne güzel site değil mi bütün bilgiler ortada gerekeni topla, al bir şeyler yap ama sen paylaşımda bulunma, topladıklarına sahiplen, sonra da yaptığın hatayı buldular diye hesap sor  >:(   Ne güzel iş !!!!!

+1

han

• 13
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #37 : 15 Mart 2018, 00:39:44 »
Aradan baya zaman geçmiş ama Gece gece şans eseri ilgili video sitesinde damascus videoları izlerken denk geldiğim ve sinirden youtube da altına ciddi anlamda ağır laflar yazacakken Eylem ustamın yorumunu görüp ustalar buradayken bana laf demek düşmez dediğim mevzu.

Abi gözünüzü seveyim sayın ustalarım sayın site sakinleri bizlere öğreten gösteren ustalarımız..

Yaptığınız çalışmaları diğer sosyal medya ortamlarında paylaşın  hatta forum adında diğer sosyal meyda hesapları açılsın sadece görsel amaçlı paylaşılsın...

Kamerayı,röpörtajı görüpte kendini kaybetmesin diğerlerini hiçe saymasın!

Soytürk ustanın da bir çok video röportajı var ve bilinen bir ustamız ama o hiç bir zaman bu siteyi ve ustalarını görmezden gelmedi dilinden düşürmedi...Akıl yaşta değil baştadır diye boşuna dememişler.
« Son Düzenleme: 15 Mart 2018, 00:42:21 Gönderen: han »
Ali den yiğit Zülfikar dan KESKİN kılıç yoktur ! (Cebrail A.S)