Bıçak Sanatı - Forum

El Yapımı Elektrogitar

El Yapımı Elektrogitar
« : 16 Mayıs 2011, 19:48:59 »
Paylaşıp paylaşmama kararsızlığı yaşarken bir kaç arkadaşın gaz vermesiyle paylaşmaya karar verdim ;) Elimde Türk Kılıcı işi varken araya kısa devre yapan bir iş oldu, oğluma gitar yaptım ve dün gece itibariyle bitti. Durukan Ustada bize gelmişti onun da katkısı var, gece yarısı saat 01.30-02.00 sularında balkonda boya attık birlikte, sağolsun buradan teşekkür ediyorum. Gitar yapma düşüncemiz vardı ama deneyim elbette sıfır, ordan burdan bilgi toplayıp işe girişmiş oldum, bu ayın 18 inde de konsere yetişirmi baba deyince de kılıcı bir tarafa bırakıp tam gaz bu işe girişmiş oldum. Ortaya eklediğim resimlerdeki ürün çıktı. Model olarak Jackson RR24m modelinde ama üzerinde bir çok değişiklik yaptık, kısaca bu gitarın aynısından yok, malzemeleri toparlaması epeyce zaman aldı, ama testlerde müşterimiz çok beğendi ;) buda herşeye değdi doğrusu. Gövde akçaağaç, sapta öyle, sap yekpare ( Akçaağaç için de Serdara teşekkür ederim çok sağolsun) Perde üzerindeki belirteç işaretleri abanoz kakma vs vs. Artık kılıç işine kaldığımız yerden rahat rahat devam edebiliriz ;)

« Son Düzenleme: 24 Haziran 2016, 23:53:18 Gönderen: sefaçabuk »

tarpoon

• 4739
Ynt: El Yapımı Elektrogitar
« Yanıtla #1 : 16 Mayıs 2011, 19:53:13 »
Sefa usta yapamadığın ne var ..?  ;D eline sağlık bunlardan hiç anlamam ama işçilik hemen kendını bellı edıyor.

imzada çok şık olmuş :2up
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #2 : 16 Mayıs 2011, 19:55:32 »
Eline emeğine sağlık Sefa abi çok güzel olmuş.  :2up

Saygılar...

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #3 : 16 Mayıs 2011, 20:02:15 »
muhteşem... kardeşim bir yaz boyunca debelendi, nerden başlayacağına bile karar veremedi, siz kususrsuz bir işçilik sergilemişsiniz.  :2up

elin kolun dert görmesin ustam... var ol...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Berke Boyacı

« Yanıtla #4 : 16 Mayıs 2011, 20:04:53 »
üstad nettin gene sen  ;D...

Akın Özcan

• 203
  • Meslek: metalurji ve malzeme mühendisi
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #5 : 16 Mayıs 2011, 20:25:17 »
sefa hocam vallahi tebrikler neye elini atsan muhteşem bir sonuç çıkıyo :2up :2up :2up

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #6 : 16 Mayıs 2011, 20:57:26 »
Ustam, muhteşem olmuş, harbiden diyecek bişey yok, sadece sana çınar adına teşekkürler, paylaştığın için de müteşekkiriz   :2up :2up :2up :2up X 1000

Acaip keskin görünüyor bu arada, kesinlikle konu dışı bile olmamış  :)
« Son Düzenleme: 16 Mayıs 2011, 20:59:51 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #7 : 16 Mayıs 2011, 21:35:42 »
Süper :2up

Genç scallop fret isterse bana gönderin, ya da bir daha düşündüm de, ben bir daha scallop fret istersem size göndereyim :D...
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #8 : 16 Mayıs 2011, 21:49:33 »
sefa ustam ellerine sağlık tam anlamıyla muhteşem olmuş. yalnız benim baba olunca olacak halimi gördüm sende :D zira şu dialog çok geçer bizim çevrede;
-Orhan şunu ( pinokyo, sandık, çanta,santur,  ıvır zıvır :)  ) yapar mısın?
-Hallederiz getir :)
inşallah işçilik kalitesini de sana yakın düzeylere de çıkarabilirim birgün. o zaman deymeyin keyfime :))

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #9 : 16 Mayıs 2011, 22:07:13 »
Awesome dude!

Bununla bir "Mr Crowley" patlatmak icabeder  8)
« Son Düzenleme: 16 Mayıs 2011, 22:10:33 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #10 : 16 Mayıs 2011, 22:34:29 »
hafizam beni yaniltmiyorsa 2 haftada filan bitirmis oluyorsun bu isi herhalde , hakikaten ben de yapamayacagin  ne var merak ediyorum. Biz bunun kenarindaki salteri bile 2 haftada bulamazdik. Insan aklina esince "bi elektro gitar yapayim" der mi arkadas?
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #11 : 16 Mayıs 2011, 22:59:02 »
Yakında bir kaç uzaylı kapını çalıp merhaba dünyalı biz dostuz. Işık hızı motorumuz bozuldu bi el atıver dicek. Bizde kalpten gidicez heralde. Bi o kaldı ustam.... :2up
Cehalet Mutluluktur...

« Yanıtla #12 : 17 Mayıs 2011, 00:54:10 »
Arkadaşlar yorumlarınız gerçektende beni onurlandırdı, mutlu oldum.. sağolun varolun. Herşey bir yana sonuçta çıkan muhteşem bir ses oldu ve bu herşeye değdi, müşteride memnun kaldı :D benim içinde doğrusu bir değişiklik oldu. Yapmak isteyen olursa eldeki donelerin hepsini ( el frezesinde kullanılmak üzere, manyetik yuvası, pil yuvası, fretlerin aralıkları vs vs. kalıpları) ve tüm ölçüleri hemen gönderebilirim haberiniz olsun ;)

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #13 : 17 Mayıs 2011, 09:35:50 »
hafizam beni yaniltmiyorsa 2 haftada filan bitirmis oluyorsun bu isi herhalde , hakikaten ben de yapamayacagin  ne var merak ediyorum. Biz bunun kenarindaki salteri bile 2 haftada bulamazdik. Insan aklina esince "bi elektro gitar yapayim" der mi arkadas?

evet ben de tam bunu demeye çalışıyordum işte :2up
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

SERDAR

• 259
  • Meslek: Özel Sektör Çalışanı (Orman Ürünleri)
  • Yer: ANTALYA
« Yanıtla #14 : 17 Mayıs 2011, 09:54:42 »
Ustam ellerine sağlık yine konuşturmuşsun sanatını.

sniper52

• 53
  • Barış Turgut
  • Meslek: Makine Mühendisi
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #15 : 17 Mayıs 2011, 20:05:18 »
Hell yeah!

muratkucuk

• 483
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Kütahya
« Yanıtla #16 : 17 Mayıs 2011, 21:44:43 »
Resmi ilk gördüğüm de nasıl ses verdi diye düşünmüştüm, ama yorumunuzda sesinde güzel çıktığını söylediğinize göre yorumum, her ayrıntısı düşünülmüş dört dörtlük iş, dört dörtlük işçilik elinize emeğinize sağlık. Bu arada konser veya ses kayıtlarını yayınlasanızda ( sizin oğlandan mini bir konserde olabilir ) bizde bir sesini duysak hocam.

Saygılar.

« Yanıtla #17 : 18 Mayıs 2011, 01:00:53 »
Yarın konserleri var çalacaklar, büyük olasılıkla video kaydı olur ve biryerlerde paylaşırlar, linkini eklerim.

Theseus

• 436
  • Meslek: Danışman
  • Yer: İstanbul-Kadıköy
« Yanıtla #18 : 18 Mayıs 2011, 13:15:46 »
Son 2 fotoda Jackson yerine Sefa Çabuk imzası mı görüyorum hocam? 

Valla şahane, Flying V modeller Randy Rhoads,Dave Mustaine,Kirk Hammet ten sonra yeni virtiözüne kavuşuyor :)
Genco G.

« Yanıtla #19 : 18 Mayıs 2011, 19:02:31 »
Son 2 fotoda Jackson yerine Sefa Çabuk imzası mı görüyorum hocam? 

Valla şahane, Flying V modeller Randy Rhoads,Dave Mustaine,Kirk Hammet ten sonra yeni virtiözüne kavuşuyor :)
Genco umarım ileride öyle olur, daha ne isteriz ^-^ Aynen öyle Jackson yazısının yerini ben imzaladım ;)