Maşallah, maşallah,maşallah. Elinize sağlık.
Ustam sapa burgu verirken, yuvarlak eğede kaç mm ile çalışıyorsunuz. Yada kullandığınız başka bir yöntemmi var?
Ustam benimki sırtı sivri oldu yani ters v gibi düşünün ama açısı çok geniş. Benim izlediğim yöntem deseni malzemeye aktardıktan sonra önce üçgen sonrada düz eğeyle deseni çıkarmak. Sonrada 600 kum zımparayla üzerinden geçtim. (aslına 400-800 yapacaktım ama yorulmuştum artık) Ancak bu işlem bir tam günümü aldı. Tabi bu benim yaptığım ilkel yöntem. Yani aslında işi bilmeyen birinin yöntemi. Daha sonrasında Sedefkar Mümin Orhan Ustamla konuştum bu işlemi kuyumcuların kullandığı mikromotor yada yoksa dremel türü bir makina ve konik freze ucuyla çok daha hızlı yapabilirmişiz.
Elimde tutamayacağım kadar nazik parçaları ne de güzel işlemişsiniz.Elinize sağlık. 
Teşekkürler Eylem Abi aslıda beni en çok düşündüren ve baya küçük olan kısmı dün gece yaptım. Hattatın imzasının kakmasını yaptım. Fena olmadı gibi tabi asıl netice zımparayı yeyince çıkacak ortaya. Varağını yapıştırdım bugün kısmetse sapa yapıştırma işlemini yapacağım. Nasip.
Harika olmuşlar ustam ellerine emeğine sağlık şu an bile goz kamaştırıcılar
Ustam eyvallah. Birde bitirmek nasip olursa inş.
Çok güzeller ne desek boş kalır o yüzden bir soru sormak istiyorum 
Kıl testerede o kadar ince çizgiyi nasıl kesebiliyorsunuz ben çok daha kalın parçalarda kırılma yaşıyorum tabi ağaçla denemiştim 
Hüseyin Hocam bu tamamen alışkanlık işi. Ama şunu da vurgulamak lazım. Ben bu çalışmamda 0.6, 0.7, ve 0.8 uçlar kullandım. Bu uçlar sınıflarının en ince uçları. Ancak malzememde ona göreydi. Yani aslında bu iş için ilk kural sabır ikincisi doğru malzemeye doğru yöntem. Mesela 0.8 numara kıl ile ben 1mm-3mm arası çalışırım. en fazla 4 ve 5 mm keserimki o da çok nadirdir. Burda kıl inceliklerinin tercih edilmesi hatayı minimize etmektir. Belli bir kalınlıktan sonra çok ince kıl ile çalışmak hem hatayı artırır. Hem kırım çok artar. hem de kesim süresi buna bağlı olarak sıkıntı sitres dopal olarak ta sizin çalışma aşkınız gider.
Siz en iyisimi ne yapmak istediğinizi açıkca yazın ben size nasıl bir kıl ve yöntem izleyeceğinizi yazayım. Burda tabi zamanla gelişen tecrübe de çok önemli.