Bıçak Sanatı - Forum

Ağır iş bıçağı için çelik ve su vermede kullana bileceğim kolay bulunan ucuz yağ

Selahattin5353

• *
  • 6
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Bartın
S.a değerli büyüklerim benim karşı konulamaz bir bıçak hastalığım var aynı zamanda kamp yapıyorum istediğim şekilde ki bıçaklar 400-500₺ öğrenci olduğumdan bu paraları veremiyorum iyi bir bıçağım var ama yeterli gelmiyor bana budurumdab dolayı aylardır araştırma yapıyorum artık son noktaya geldim bir yay çeliği aldım deneme amaçlı ilk onu yapçam ama benim asıl sorunum ağır iş için hangi çeliği kullanmam gerektiği 1090 ile 1060 çelikleri arasında kaldım hangisini tercih etmeliyim veya sizin Öner'iniz olurumu bide su verirken en kolay ve ucuz bulabileceğim yağ nedir normal ayçiçeği felan olurum ? yardımcı olursanız çok sevinirim galiba bu hastalık benimde sarıyor yavaş yavaş saygılarımla...( formda yeniyim)

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
Kendinizi tanıtırsanız daha iyi olur diye düşünüyorum.
Ben yağ olarak ayçiçek yağı kullanıyorum bulabilsem kanola yağı alırdım  :)

Selahattin5353

• *
  • 6
Ben selahattin 24 yaşındayım öğrenciyim yeni katııldım forma ayrıca senin memlekette güründe 2 sene okudum  :) su verirken kaç lt yağ kullanmam gerekiyor su felan ek bişey katıyormuyuz içine ?

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
selahattin abi(abi diyorum ama sorun olmaz umarım) kendini tanıtmak için: https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?board=21.0              bu linkte konu açmanı öneririm.
-Yağı demir bir kap yada herneyse birşeyin içine boşalt belli bir litre yok, bıçağı tamamen kapatması gerek daldırınca ayrıca yağı ısıtman gerekiyor 60-70 derece iyidir sanırım.

Selahattin5353

• *
  • 6
Teşekkürler Hüseyin kardeşim saolasın 😊

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Yağ ile ilgili çok şey konuşuldu. Forumda zaten yazılanları okuyun, yetecektir.

Bu konunun ortalarında bitkisel yağlardan bahsediliyor:
https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=11938.0
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Selahattin5353

• *
  • 6
Bu yazılanları okudum hepsini abi ama ben bi şehirde sürekli kalmıyorum paraya kıyıp alsam sürekli de kullanamıcam ucuzda deyiil anlaşılan sizin bu konudaki bilgibirikiminiz fazla forumda sürekli takip ediyorum aslında çelik söyleseniz ve marketlerden temin edebileceğim bir yağ söyleseniz çok memnun olurum geç kimseninde vaktini çalmamış olurum şimdiden teşekkürler ustam ..

Symurg1907

• 99
  • Meslek: Gezgin
  • Yer: Türkiye
Yağ ile ilgili çok şey konuşuldu. Forumda zaten yazılanları okuyun, yetecektir.

Bu konunun ortalarında bitkisel yağlardan bahsediliyor:
https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=11938.0

Abi cidden o konuda bütün yazılanları bende okudum. O yağı bulunduğum yerde temin edemem. Ayrıca konunun ileriki sayfalarında kanola yağından bahsettin sen. Ck75 e kanola ile su versem mükemmel olmasa da iyi bi sonuç elde edemez miyim?

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
Buraya yazıp çiziyoruz. Yazdıklarımız kalıyor ama biz sonsuza dek kalmıyoruz. O nedenle bu eldeki bilgileri kullanarak, bunlarla sınırlı kalmayarak kendi yolunuzu çizmeniz gerekiyor.

Bulabilen ısıl işlem yağı alır, kanola alır. Para sıkıntı değilse eski ustaların yaptığı gibi zeytinyağı alır. Kişi diğerlerinden daha fazla dumana razıysa çiçek yağı kullanır. Çok hızlı soğutmaya ihtiyaç duyuyorsa yada risklerini de yönetecekse su kullanır, tuzlu su kullanır.
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
Olmadı biraz da deneyin, yazılmayanı çözdüğünüzde siz de paylaşın. Biz böyle böyle öğreniyoruz...
Namık Kemal
Instagram'da ben

Selahattin5353

• *
  • 6
Tam abi ben anladım saol  :)

Symurg1907

• 99
  • Meslek: Gezgin
  • Yer: Türkiye
Olmadı biraz da deneyin, yazılmayanı çözdüğünüzde siz de paylaşın. Biz böyle böyle öğreniyoruz...

Haklısın ustam. Sadece önce kanola ve ayçiçeği falan olur diye okuyup sonra da Belgin marka olmayınca sertlik çok düşük kalıyormuş gibi bir anlam çıkarttım. Sizin gibi değerli ustaları bulunca da amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok bilinen bi konuda diyerek soralım dedik :) Hatamız olduysa affola