Bıçak Sanatı - Forum

bir öğretmenin en zor anları...( bir serzeniş )

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: bir öğretmenin en zor anları...( bir serzeniş )
« Yanıtla #20 : 19 Mayıs 2011, 19:46:54 »
sanırım hala suç ama takan yok hepimizi içeri tıksınlar ozaman
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #21 : 20 Mayıs 2011, 00:18:50 »
Bak benim fotoma.  8)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #22 : 20 Mayıs 2011, 00:23:02 »
ustad o bile yasaktı bir zamanlar kanuna göre fötür şapka olmalıymış

Berke Boyacı

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #24 : 20 Mayıs 2011, 16:24:10 »
O konuyla ilgili tek bilgim bir zamanlar şapka devrimi yapılmış ama takmamak suçmuş falan bunları bilmiyorum...

sanırım hala suç ama takan yok hepimizi içeri tıksınlar ozaman

:P  :D. Şapka kanununda milletvekilleri ve devlet memurlarının resmi kıyafetinde şapka bulunur deniyor ancak her vatandaş her zaman şapka giyecek, başı açık gezmeyecek yazmıyor.

Aha örnek:

(ref.)

(ref.)

(ref.)

(ref.)

Ancak unutmayın ki sandığınızın aksine asıl bu devrimden önce başı açık gezemezdiniz.

Bu da şapka devrimi öncesinden:

Namık Kemal
Instagram'da ben

Berke Boyacı

« Yanıtla #25 : 20 Mayıs 2011, 16:27:39 »
Zaten saçma gelmişti :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #26 : 20 Mayıs 2011, 16:40:16 »
yanlız fotolarda coğunun elinde şapkası var :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #27 : 20 Mayıs 2011, 17:07:24 »
Ben özellikle içinde şapka geçenleri seçtim ki fotoğrafın çektiği zaman şuydu buydu diye itiraz olmasın diye.

Ayrıca "çoğu" diyerek beni yine haklı çıkarıyorsun.
Namık Kemal
Instagram'da ben

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #28 : 20 Mayıs 2011, 17:12:46 »
ee çoğu zaten gerisi asker :)

kanun zaten kılık kıyafet olarak 8 madde
şapka içinse 3 madde  ve yasak olduğunu beyan ediyor yasak olan bir şeyin muhakkak cezası vardır madde anayasa maddesi olduğundan dolayı anayasaya aykırı hareket etmek söz konusu ve bu kanunlar hala gecerli sanırım 

neyse konuyu başka noktalara çektik yusuf hocamada ayıp oldu 

Kılık Kıyafet Kanunu

Kanun No: 2596
Madde 1 Herhangi din ve mezhebe mensup olurlarsa olsunlar ruhanilerin (din görevlilerinin) mabet ve ayinler haricinde ruhani kisve taşımaları yasaktır. Hükümet her din ve mezhepten münasip göreceği yalnız bir ruhaniye mabet ve ayin haricinde dahi ruhani kıyafetini taşıyabilmek için muvakkat müsaadeler verebilir. Bu müsaade müddetinin hitamında onun aynı ruhani hakkında yenilenmesi veya başka bir ruhaniye verilmesi caizdir.

Madde 2 Türkiye’de kanuna tevfikan teşekkül etmiş ve edecek olan izcilik ve sporculuk gibi topluluklar cemiyet ve kulüp gibi heyetler ve mektepler mahsus kıyafet alamet ve levazım taşımak istedikleri zaman yalnız nizamname ve talimatname ile muayyen tiplere uygun kıyafet alamet ve levazım taşıyabilirler.

Madde 3 Türkiye’de bulunan Türklerin ve yabancıların yabancı memleketlerin siyaset askerlik ve milis teşekkülleri ile münasebetli kıyafet ve alametlerini ve levazımını taşımaları yasaktır.

Madde 4 Ecnebi teşekkül mensuplarının kendi kıyafet alamet ve levazımları ile Türkiye’yi ziyaret etmeleri İcra Vekilleri Heyeti kararıyla tayin olunacak mercilerin müsaadesine bağlıdır.

Madde 5 Türkiye Devleti nezdinde memur bulunanların kıyafetleri beynelmilel mer’i adetlere tabidir.

Madde 6 Bu kanunun tatbik suretini gösterir bir nizamname yapılır.

Madde 7 Birinci maddenin hükümleri bu kanunun neşri tarihinden altı ay sonra ve diğer maddelerin hükümleri bu kanunun neşri tarihinden itibaren mer’idir (geçerlidir).

Madde 8 Bu kanunun icrasına İcra Vekilleri Heyeti memurdur.

Şapka Kanunu

Kanun No: 671
Şapka Giyilmesi Hakkında Kanun 28 Teşrinisani 1341 (Kasım 1925):
Madde 1 Türkiye Büyük Millet Meclisi azaları ile idarei umumiye ve mahalliye ve bilumum müessesata mensup memurin ve müstahdemin Türk milletinin giymiş olduğu şapkayı giymek mecburiyetindedirler. Türkiye halkının da umumî serpuşu şapka olup buna aykırı bir alışkanlığın devamını hükümet men eder.

Madde 2 İşbu kanun neşir tarihinden itibaren muteber (yürürlükte) dir.

Madde 3 İşbu kanun Büyük Millet Meclisi ve icra Vekilleri Heyeti tarafından icra olunur.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #29 : 20 Mayıs 2011, 17:21:18 »
Eee tamam işte, bak vatandaş başı açık gezemez diyor mu?
Namık Kemal
Instagram'da ben

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #30 : 20 Mayıs 2011, 17:30:44 »
 :) zaten ucu acık yani yerel yönetimle alakalı bir olay bizim memleketteki yöneticiler zamanında köylüye cok çektirmiş olayda ordan kaynaklanıyor kimi şehirdede hiçbir yaptırım olmamış

saygılar

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #31 : 20 Mayıs 2011, 18:17:23 »
O zamanların kıyafet hakkındaki algılayışı ile günümüz algılayışını karıştırmamak lazım. Şapka konusu da böyle idi. Şapka takmak zaten zamanında moda idi, şapka takmak günümüzde don giymek gibi olağan bir durumdu. Asıl sorun Türkiye'yi Osmanlı'nın etkisinden kurtarmak tüm herşeyi değiştirmek ile mümkündü, bu insanların düşünce tarzından, giyiminden yazısına kadar herşeyi değiştirmeyi gerektiriyordu, bunların teki bile yapılmasa biryerlerde patlak verirdi. Aslında eksik olan toprak reformunun yapılmamış olmasından patlak da verdi, artık Cumhuriyet'ten bahsedemiyorum maalesef, ülkemizin yapısı eskiye yine kaymıştır... Şapka konusu sadece nostaljik bir madde olarak kalmış, maddelerdeki dini kıyafetin sadece din adamlarının dini ibadet sırasında takmasına izin vermesi konusunun da artık uygulanmadığı da bir gerçek...

Kipmen Sanat web sitesi

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #32 : 20 Mayıs 2011, 22:12:09 »
ee çoğu zaten gerisi asker :)

kanun zaten kılık kıyafet olarak 8 madde
şapka içinse 3 madde  ve yasak olduğunu beyan ediyor yasak olan bir şeyin muhakkak cezası vardır madde anayasa maddesi olduğundan dolayı anayasaya aykırı hareket etmek söz konusu ve bu kanunlar hala gecerli sanırım 

neyse konuyu başka noktalara çektik yusuf hocamada ayıp oldu 

Kılık Kıyafet Kanunu

Kanun No: 2596
Madde 1 Herhangi din ve mezhebe mensup olurlarsa olsunlar ruhanilerin (din görevlilerinin) mabet ve ayinler haricinde ruhani kisve taşımaları yasaktır. Hükümet her din ve mezhepten münasip göreceği yalnız bir ruhaniye mabet ve ayin haricinde dahi ruhani kıyafetini taşıyabilmek için muvakkat müsaadeler verebilir. Bu müsaade müddetinin hitamında onun aynı ruhani hakkında yenilenmesi veya başka bir ruhaniye verilmesi caizdir.

Madde 2 Türkiye’de kanuna tevfikan teşekkül etmiş ve edecek olan izcilik ve sporculuk gibi topluluklar cemiyet ve kulüp gibi heyetler ve mektepler mahsus kıyafet alamet ve levazım taşımak istedikleri zaman yalnız nizamname ve talimatname ile muayyen tiplere uygun kıyafet alamet ve levazım taşıyabilirler.

Madde 3 Türkiye’de bulunan Türklerin ve yabancıların yabancı memleketlerin siyaset askerlik ve milis teşekkülleri ile münasebetli kıyafet ve alametlerini ve levazımını taşımaları yasaktır.

Madde 4 Ecnebi teşekkül mensuplarının kendi kıyafet alamet ve levazımları ile Türkiye’yi ziyaret etmeleri İcra Vekilleri Heyeti kararıyla tayin olunacak mercilerin müsaadesine bağlıdır.

Madde 5 Türkiye Devleti nezdinde memur bulunanların kıyafetleri beynelmilel mer’i adetlere tabidir.

Madde 6 Bu kanunun tatbik suretini gösterir bir nizamname yapılır.

Madde 7 Birinci maddenin hükümleri bu kanunun neşri tarihinden altı ay sonra ve diğer maddelerin hükümleri bu kanunun neşri tarihinden itibaren mer’idir (geçerlidir).

Madde 8 Bu kanunun icrasına İcra Vekilleri Heyeti memurdur.

Şapka Kanunu

Kanun No: 671
Şapka Giyilmesi Hakkında Kanun 28 Teşrinisani 1341 (Kasım 1925):
Madde 1 Türkiye Büyük Millet Meclisi azaları ile idarei umumiye ve mahalliye ve bilumum müessesata mensup memurin ve müstahdemin Türk milletinin giymiş olduğu şapkayı giymek mecburiyetindedirler. Türkiye halkının da umumî serpuşu şapka olup buna aykırı bir alışkanlığın devamını hükümet men eder.

Madde 2 İşbu kanun neşir tarihinden itibaren muteber (yürürlükte) dir.

Madde 3 İşbu kanun Büyük Millet Meclisi ve icra Vekilleri Heyeti tarafından icra olunur.

kraldan çok kralcı olmamak lazım
herşey insan içindir
daha önce de dediğim gibi
kanunlarımızdaki gerçeklerle türkiyenin gerçekleri çok farklı
« Son Düzenleme: 20 Mayıs 2011, 22:42:25 Gönderen: yusuf biçer »
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #33 : 21 Mayıs 2011, 08:52:31 »
zamanında şapka kanununa itirazdan devrin ünlü din alimi İskilipli Atıf Hoca idam edilmişti
Yusuf Hocamın da dediği gibi Ülkemizin kanunlarıyla gerçekleri arasında dünyalar kadar fark var en basitinden bi paket sigaraa 5 liraysa bi tüp bali nedir _?_
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #34 : 21 Mayıs 2011, 10:18:03 »
...
devrin ünlü din alimi İskilipli Atıf Hoca
...

Maide Suresi 51. ayeti okur ve Kurtuluş savaşında İngilizlerin uçaktan attığı belgeleri yazmış olduğunu  hatırınıza getirirseniz kendisine hoca demek caiz midir idrak edersiniz.
Namık Kemal
Instagram'da ben

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #35 : 21 Mayıs 2011, 11:57:34 »
eylem abicim işlerin iç yüzleri oldukça derunidir ben sadece öyle anıldığı için örnekleme yaptım sonuçta bugün adnan oktara da adnan hoca diyenler var zekeriya beyaza dedikleri kadar :D
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #36 : 21 Mayıs 2011, 12:39:13 »
Aklıma bu konuyu büründüğü ciddiyetten sıyıracak bir video geldi.

beril sen dev bir kedisin apartuman
Namık Kemal
Instagram'da ben

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #37 : 21 Mayıs 2011, 12:57:23 »
arkadaşlar sıkı yönetim dönemi kanunlarımız değişmeli günümüz şartlarına uyarlanmalı demek istedik ama 
konu nerden nereye geldi ya

ben Cumhuriyeti, Atatürk'ü ve Cumhuriyetin ilk yıllarını İSMET İNÖNÜ dönemi  de dahil  sorgulamam sorgulatmam   

lütfen konuyu fazla dağıtmayalım

SAYGILAR ...
« Son Düzenleme: 21 Mayıs 2011, 22:45:11 Gönderen: yusuf biçer »
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #38 : 21 Mayıs 2011, 13:50:54 »
arkadaşlar sıkı yönetim dönemi kanunlarımız değişmeli günümüz şartlarına uyarlanmalı demek istedik ama 
konu nerden nereye geldi ya

ben Cumhuriyeti, Atatürk'ü ve Cumhuriyetin ilk yıllarını İSMET İNÖNÜ DE DAHİL sorgulamam sorgulatmam   

SAYGILAR ...

+1.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000
Cehalet Mutluluktur...

agel

• Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.
  • 306
  • Ebu Davud Ahmet Geloğlu
  • Meslek: Tesbih
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #39 : 28 Mayıs 2011, 00:16:39 »
Anlatılanlara göre Fatih Sultan Mehmet küçükken çok haşarıymış , hocasının sözünü dinlemezmiş , hocası bir gün gitmiş Fatihi , Murat Hana şikayet etmiş , o da hocanın kulağına eğilip birşeyler söylemiş , aman sultanım ne haddimize demiş hoca , olur olur demiş Murat Han hoca da boynunu büküp huzurdan çıkmış. Ertesi gün Murat Han destursu ders verilen odaya dalmış , hoca da bire sen kim olursun da destursuz dersi bölersin diye Murat Han a bir tokat aşketmiş . Padişah babanın yediği tokat Fatihe balyoz gibi inmiş tabiki , o saatten sonra da hocasının karşısında muma kesmiş . Yani demem o ki eskiden padişah çocukları bile bu kadar değilmiş kardeşim . . . Son 10 yılın modası oldu bu. Ben ilkokuldayken annem bizzat okula gelerek beni öğretmenime dövdürdü , iyi bir dayak yedim sınıfın önünde , gururum mu kırıldı , ya bırak kırılsın , çocuğun yüzü mü kızardı bırak kızarsın , kızarsın da adam olsun , küçükken rezil olsun öğrensin büyüyünce rezil olmasın , saygısız olmasın , önce öğretmene diklenir iki sene sonra da ana babaya , sonra bir bakarsın bir de Allaha kafa tutuyor .
Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.