Bıçak Sanatı - Forum

bir öğretmenin en zor anları...( bir serzeniş )

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
bir öğretmenin en zor anları...( bir serzeniş )
« : 13 Mayıs 2011, 12:39:22 »
ben bir öğretmenim...

ama bilinen öğretmenlerden farklı ...
sıra dışı... (bunu ben demiyorum çevremdekiler diyor)

bilindiği üzre de bıçak kolleksiyoncusu
avda balıkta bıçak kullanıcısı
bıçak bileyicisi (kendi çapımda )
ve son zamanlarda da forumda da gördüğünüz üzere
bıçak yapımına da  başladım
(bana göre sadace çelik kurdalayıcısıyım)

şimdi konuyu şuraya getirecem

bir öğretmen olarak en zor anım

hocam sen bıçakla mı geziyorsun?!!!!!!!
bıçak mı yapıyorsun?!!!!!!!!!
senin gibi bir öğretmenin bıçakla ne işi olur ? !!!!!!!!
bak bak bak  >:D

vs vs  sorular

çağımızın modern (!)  Türkiyesinde

öğretmenin kahvehanenin kaldırımına masa atıp okey oynaması normal

teneffüste öğrencilerin karşısında fosur fosur sigara içmesi normal

günlük hayatta içki içmesi,  bar, diskotek, pavyon gibi içkili ortamlarda bulunması normal

alenen çapkınlık yapması normal

ama;

ava gitmesi anormal

silah taşıması bulundurması anormal

bıçak taşıması anormal

bıçak bilemesi anormal 

bıçak yapması anormal

hele hele kılıç yapması   

tu kaka

şimdi soruyorum

tüm yasal yükümlülüklerini yerine getirerek
vergisini vererek ( senelik 200tl ) ava gitmek suç mu?

balığa gitmek suç mu?

doğaya çıkmak doğada vakit geçirmek suç mu?

jiple dağa çıkmak çamurda debelenerek stres atmak suç mu?

ormanda çadır kurmak odun kırmak ateş yakmak ateş başında çayını yudumlamak  suç mu?

doğada gün doğumu gün batımını yaşamak,  fotoğrafını  çekmek suç mu?

boş zamanını değerlendirmek suç mu?

el sanatlarıyla ilgilenmek suç mu?

yetenekli olmak suç mu?

bıçak sevmek suç mu?

bıçak taşımak suç mu?

yasal olarak silah taşıması ve bulundurması suç mu ?

entellektüel bir hobi olan kolleksiyonculuk suç mu?

kendi tarihini araştırmak suç mu?

genleriyle barışık olmak suç mu?

içindeki  akıncıyı yada savaşçıyı yaşatmak suç mu?

bunlar öğrenciler için ve diğer insanlar için

olumsuz örnek oluşturabilecek davranışlar mı?

örnek alınabilecek  kötü rol model mi?

« Son Düzenleme: 13 Mayıs 2011, 13:50:29 Gönderen: yusuf biçer »
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: bir öğretmenin en zor anları...
« Yanıtla #1 : 13 Mayıs 2011, 13:25:33 »
Velilerin ve öğrencilerin son yıllarda kendilerini bi b.k zannettiklerini düşünüyorum. Eskiden çocuk okula gelmeyince öğretmen evine jandarmayı yollayıp getirtirdi. Şimdi maşallah her veli birer şehzade peydahlamış. Öğretmenin öğrenciye bir şey öğretmesi çok zorlaştı ama eğitebilmesi ise tamamen bitti. Bu gün yakasını bile düzgün bağlayamayan, evinin kapısından toplam beş adım atıp servise binmekten daha fazla marifeti olmayan çocuklar yarın hayatın gerçekleri ile yüzleşince bu yükle mücadele etmek zor gelecek ve hayatta kalmak için iş görünce sinecek, mertçe kazanabileceğine inanmayıp, korkusundan kaypaklığa sığınacak...

Yakın akrabalarımın %90'ı öğretmen. Hatta arkadaşlardan da gidip dekan yardımcılığına dahi çıkanlar var. Bizdeki de budak deliği değil ki görüyoruz. Görünen o ki insanlar Ünivesiteye trigonometri bilmeden, türev integral bilmeden gelmeye başladılar. Elektronik dersleri hem kuantum fiziği hem de karmaşık sayılara dayanır. Diferansiyel hesabı beceremezsen olmaz. Ama bakıyorsun ki adam senin zamanında orta ikide gördüklerinden ileri gitmeden üniversiteye gelmiş. Davranışlar hâlâ çocuk davranışı... Onu geçtim, on yıl önceki stajerlerin kalitesini bile arar oldum.

O nedenle bu devir, öğretmene işini öğretme devri değil öğretmenin derdini dinleme devridir.

Son bir ayrıntı... Öğretmenleri canı gönülden dinleyen, mesleğine saygı duyan veliler şehirdekiler değil, köydekilerdi. Şehirdekiler, cebine giren para öğretmenin kazandığından fazla ise istediği kadar cahil, kafasız da olsa kendilerini bir şey zannetmekteydiler. Son yıllarda zaten köylerde okul kalmayınca eğitim kalitemiz - bakın öğretim demiyorum - iyice düştü.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Berke Boyacı

« Yanıtla #2 : 13 Mayıs 2011, 15:34:55 »
Yusuf hocam senin gibi hocayı garipseyen öğrencilere burdan saygıyla sesleniyorum :). Arayıpta bulamayan var!!! Keşke benimde senin gibi öğretmenim olsa. Her türlü atraksyon var... :)

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
Ynt: bir öğretmenin en zor anları...( bir serzeniş )
« Yanıtla #3 : 13 Mayıs 2011, 15:49:28 »
ahlak, olaylara bakış açısı, kültürel değerler ve iletişim metotları kişiye ilk olarak ailesi tarafından veriliyor. bu temel veriler ışığında gelişim süreci ilk okul ile başlayıp süreç içinde bir takım değşimlere maruz kalıyor elbette. fakat hamur ailede mayalanıyor. büyüklere karşı saygı, küçüklere sevgi, hayvanlara merhamet, düşmüşe yardım, paylaşmak, sıra göz etmek, varlık ve yokluk muhakemesi, inanç, meseleleri hangi pencereden izlemek gerektiği gibi bir çok kişilik yapı taşı ailenin elinde şekillendirliiyor. belki farkında olarak, belki de farkında olmayarak ama bu böyledir. öğretmen kavramına bir çocuğun saygı duyup değer verip vermemesi temelde ailenin telkinleri veya öğretileri ile ilgilidir. öğretmenin çocuk ile ilgili bir takım endişelerinden veya gayet samimi bir takım tavsiyelerinden rahatsız olan ebeveyinler var artık. çocuğunu öğretmeni ile birlikte ileriye taşımak değil, çocuğunu öğretmene karşı korumak refleksindeler maalesef. çocuk, anne babasının hürmet gösterip saygı duymadığı bir kişiye neden saygı duyup değer versin ki?

bozulan bir aile yapısının en belirgin sonuçlarından birisidir bu durum bence. ha eğitim sistemi hiç mi hatalı değil, elbette bir çok hataları var. hocalar çok mu kusursuz, elbette akıl almaz davranışları olan hocalar var. çocuklar hiç mi kusurlu değil, elbette değişen bir nesil var ama toplumu ayakta tutan temel dinamik bence aile olduğu için dikkati buraya yoğunlaştırmak gerektiğini düşünüyorum.

Yusuf hocam gibi "hareketli" bir öğretmen için de düşüncem nabza göre şerbet vermesidir. kendisi ile alakalı özel hayatını çok fazla öğrencilerine karşı su yüzüne çıkartmamalı, meraklısı ve ilgilisi ile sınırlı tutmalıdır bu konuları. öğretmen olmasa bile bizim toplumumuz bıçak taşıyana piskopat, silah sevene mafya veya mafya özentisi, balığa gidene avare gözüyle bakar. bunu yok saymamak gerekli. benim odama giren iş arkadaşlarım bıçakları görünce ürküyorlar, ne garip adamsın diyorlar, ki ben mesleğim itibariyle zaten toplumun her türlü garipliği yakıştırdığı "geniş" bir adamım :)) durum böyleyken gözümüzün nuru öğretmenlerimizin de bu tarz eleştirilere maruz kalması kaçınılmaz maalesef. hepimize sabırlar diliyorum :-\
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Seyit Hüseyin Barbarus

• 181
  • Meslek: eğitimci
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #4 : 13 Mayıs 2011, 17:46:35 »
Yusuf  bey   duygularıma  tercüman oldunuz. Aşağı yukarı   aynı şeylar  başımıza  geliyor.  Yanınızda  taşıdığınız   çakıyı   gören  kendini  savunmak   için  mi  aldın?  Arabadakini  gören  adammı keseceksin   gibi  sorular  sık sık sorulmakta   veya  bıçak yapımıyla  uğraştığını  gören  ''arkadaşım   iişnmi  yok. Otur  tv nin başına  vakini değerlendir vs.   hepimize kolay  gelsin   

opınel

• *
  • 207
  • Ahmet Yaşar ERDEN
  • Meslek: İstatistikçi
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #5 : 13 Mayıs 2011, 18:30:29 »
değerli öğretmenime katılıyorum, isteyen istediği gibi düşünsün bu bir hobidir hobinin yaşı, mesleği olmaz. anlayan anlar.

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #6 : 13 Mayıs 2011, 19:07:35 »
Her gelen nesil bir öncekini aratır durumda maalesef.  Elbette içlerinde çok düzgünleri de var her neslin. İçlerinden doğru olanları tenzih ederim. Yeni öğrenciler nasıl ki o neslin üyelerinin çoğunluğu gibi bozuksa yeni öğretmenler de aynı geliyor bana.

Şöyle ki

Benim zamanımda hangi sınıfın öğretmeni olsun saygı duyardık. Şimdikiler gücü yettiği yerde dövüyor bile. Babam zamanında öğretmenin vurduğu yerde gül bitermiş.

Benim zamanımda öğretmenler de ders çalışıp,haberleri dinleyip gelirlerdi okula. Şimdikiler sosyal paylaşım sitelerinden arda kalan vakitlerini cafe ve kahvelerde geçiriyorlar. Babam zamanında okul çıkışında topluca kütüphaneye giderlermiş.

30 yaşındayım. 5 sene önce beğenmediğim liseliler şimdilerde 21-23 yaşında öğretmen. Onların  beğenmedikleri liseliler de 5 sene sonra öğretmen olur. Bozulan neslin, kültürün sonucunu yaşıyoruz.

Siz hiç kendinizi üzmeyin hocam. Bildiğiniz doğru yolda,  yersiz muhabbetlere kulaklarınızı kapatıp devam edin. Dedim ya genel kanıda düzgün kabul görmüş kişiler müstesnadır her zaman. Ve eminim ki sizin gibi hassas düşünen bir eğitimcinin sınıfından,  o müstesna gruba girecek hayli öğrenci çıkacaktır. Saygılar

Berke Boyacı

« Yanıtla #7 : 13 Mayıs 2011, 19:13:49 »
Abi siz birde dışardan görüyorsunuz günümüz liseslilerini. Ben içlerindeyim ne yazık ki :( (Bende serzenişteyim bu konuda... )

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #8 : 13 Mayıs 2011, 19:35:16 »
Abi siz birde dışardan görüyorsunuz günümüz liseslilerini. Ben içlerindeyim ne yazık ki :( (Bende serzenişteyim bu konuda... )

+1 Ben endüstri meslek lisesinde okuyorum bilen bilir meslek liselerini şimdi daha beter oldu her hafta 2-3 bıçaklanma-vurulma geçenlerde okulun girişinde Edebiyat öğretmenine ateş etmişlerdi  :(   Velilerin ve öğrencilerin büyük çoğunluğu öğretmene gereken saygıyı göstermiyor.  :(   :( 

Saygılar...

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
« Yanıtla #9 : 13 Mayıs 2011, 19:43:24 »
Sümerlerden kalan  kil  tabletteki  yazı  uzmanlarca çözümlenip bugünki  dile  çevrilmiş .
Bir babanın  erkek çocuğuyla ilgili    şikayetlerini  bir  başkasına  anlatmak  için yazıldığı  anlaşılmış . 
Şöyle  diyormuş  baba : Çocuklarımızı  artık babalarımızın  terbiye  metedlarıyla yetiştiremiyoruz . hepsi  başına buyruk oldu  ana baba  dinlemiyorlar . Bizim aldığımız  terbiyeden  onlarda eser yok . Büyüklere  saygıları yok , korkarım onların çocukları onlardan da  çok daha  eksik  yetişecekler . Zaman  çok  kötüleşti   çook .

Konu  bana  yıllarca  önce  okuduğum  Çetin  altanın  bir  yazısının  böyle  bir  bölümünü  hatırlattı   :)   .  Ne  dersiniz  devran  hala  ol devran mı  acaba ?
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

bejdal

• **
  • 73
    • www.bejdal.ucoz.com
  • Meslek: grafiker
  • Yer: 5İVA8
« Yanıtla #10 : 13 Mayıs 2011, 21:07:19 »
Yusuf hpocam bende öğretmen adayıyım ve söyentilere kulak asmadan bildiğimi okuyorum :)
İnsan kendi için yaşar el konuşsun dursun.
Turgut Uzundağ, bejdal                                             g®afiker & designer
5İVa8                                                                                               2©11

sniper52

• 53
  • Barış Turgut
  • Meslek: Makine Mühendisi
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #11 : 13 Mayıs 2011, 22:52:34 »
Görünen o ki insanlar Ünivesiteye trigonometri bilmeden, türev integral bilmeden gelmeye başladılar. Elektronik dersleri hem kuantum fiziği hem de karmaşık sayılara dayanır. Diferansiyel hesabı beceremezsen olmaz. Ama bakıyorsun ki adam senin zamanında orta ikide gördüklerinden ileri gitmeden üniversiteye gelmiş. Davranışlar hâlâ çocuk davranışı... Onu geçtim, on yıl önceki stajerlerin kalitesini bile arar oldum.

Evet abi öğrenmedik, öğretmedilerde, kimse de öğren demedi. Çünkü gerekmiyordu da aslında. Çünkü biz öss ye hazırlanıyorduk üniversiteye değil.Orta ikide öğrendiğimizle gittik üniversiteye. Orda da biliyoruz varsayarak davrandılar. Ne yapıcaz diye sorduk; "ezberleyin geçin" dediler. Yahu diferansiyel denklemin neyini ezberliyeceğim dedim. Eski sınav sorualrının çözümlerini ezberle geç dediler. Direndim ben ezberleyip geçmek değil öğrenmek istiyorum dedim. Sınıf arkadaşım hocam olunca direncim kırıldı, ezberledim ezberleyemediğimide formül kağıdının biyerine yazıp geçtim. :) Kaybım çok oldu ama en azından ne olduğumun ve ne olmadığımın farkına vardım.

Yusuf Hocam'ın konusunu dağıttık biraz ama Eylem Hocam yarama tuz basınca bend edökülmek istedim.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #12 : 13 Mayıs 2011, 23:06:50 »
Belki amaç senin benim gibi sürü olmayı inatla öğrenmeyenleri yıldırmak.  :-\
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #13 : 13 Mayıs 2011, 23:09:40 »
valla benim bacanakta öğretmen ama yusuf hocam senin yaptıklarının hepsini yapıyor  sonuçta herkes insan ve yapacaksınız tabi okuşdan eve evden okula olmaz tabi sonuna kadar arkandayız hocam.
gerçi zamane cocukları ve onların padişah ve sultan vellileri oldukca öğretmenlerimiz daha coooook ceker.şimdiki stajyerleri görüyorumda biz bayağı iyiymişiz  :'(
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Serkan H.

• 74
  • Meslek: tekniker
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #14 : 14 Mayıs 2011, 11:30:47 »
Yusuf bey bıçak taşımak suç mu? demişsin

http://www.bicaksanati.com/forum/genel-muhabbet/bicak-tasima-kanunu/
« Son Düzenleme: 14 Mayıs 2011, 11:34:24 Gönderen: Serkan Humalı »

« Yanıtla #15 : 15 Mayıs 2011, 00:03:34 »
Valla ben bu konuya hiç karışmayayım :D

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #16 : 19 Mayıs 2011, 13:20:02 »
Yusuf bey bıçak taşımak suç mu? demişsin

http://www.bicaksanati.com/forum/genel-muhabbet/bicak-tasima-kanunu/

ona bakma sen
türkiyenin gerçeklerine bak
şapka takmamak ta suç ona kalırsa
« Son Düzenleme: 19 Mayıs 2011, 13:24:52 Gönderen: yusuf biçer »
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

Berke Boyacı

« Yanıtla #17 : 19 Mayıs 2011, 17:21:14 »
Nasıl şapka takmamak suçmu ? :S

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #18 : 19 Mayıs 2011, 18:04:54 »
şapka inkılabını unutmuş gibisin Berkecim ;)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Berke Boyacı

« Yanıtla #19 : 19 Mayıs 2011, 18:14:40 »
O konuyla ilgili tek bilgim bir zamanlar şapka devrimi yapılmış ama takmamak suçmuş falan bunları bilmiyorum...