Bıçak Sanatı - Forum

m390 vs s390 arasında farklar ?

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
Ynt: m390 vs s390 arasında farklar ?
« Yanıtla #20 : 11 Haziran 2017, 03:32:04 »
M390 ile s390 arasındaki farkları bilmiyorum ama m390 çok üst düzey bir Çelik 10 üzerinden 9,5 dediler, bende n690(favori paslanmazimdir), n695, d2(bir kere ağız açıp bileyle neredeyse bir daha bileylemeye ihtiyaç duymuyor) Aeb-l(çok güzel keskinlik kazandı), 1.4116(işlemesi cidden çok kolay) bu paslanmazlar ve yari paslanmazlardan sonra bir de şu muhteşem denilen m390'i deneyelim diye 4 adet profili çıkartıp ısıl işleme gönderdim. Bakalım aebl kadar iyi keskinlik kazanacak mi, n690 kadar dayanıklı ve d2 kadar uzun süre bileyleme istemeden ağız tutuşu ve keskinliğini koruyabilecek mi? Yani arkadaşlar ustalar üstadlar sırf meraktan m390 sevdasına düştük, sonumuz hayırlı olur insallah 😀😀

Yunus bey merakla bekliyorum m390 ların nasıl çıkacağını...
Levent bey İnanın bende bekliyorum ama ne hikmetse bohlere isil işlemi gitti, bir türlü gelmez 😀 Hala bekliyorum 10 gündür
Beni bu guzel havalar mahvetti

Levent88

• 413
  • LeventKÜÇÜKIŞIK
  • Meslek: Grafik Tasarım
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #21 : 11 Haziran 2017, 15:30:52 »
Hadi hayırlısı  :)

Levent88

• 413
  • LeventKÜÇÜKIŞIK
  • Meslek: Grafik Tasarım
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #22 : 28 Haziran 2017, 18:24:37 »
   Konuyu hortlatmak amaçlı olmamakla beraber, bıçak çeliğinde kobaltın kullanımıyla ilgili reklam içerikli de olsa bir yazıya denk geldim. Kai bıçaklarının Shun serisi damaskus die geçen bıçakların temel katmanında (VG MAX çelik) %1.5 kobalt olduğunu söylüyor. Şef Bıçağı yapan ünlü bir marka sanırım tam bilmemekle beraber.
   Burdan şunu çıkarabilirim sanırım: Kobalt içeren bıçakların yiyeceğe teması çok sorun çıkartmıyor...
   Tabi bu benim çıkarımım. Bilen ustalar ve hocalarımız eğer yanlışsa beni uyarsınlar.
   Ulaşmaya çalıştığım nokta,  s390 bir bıçak azda olsa gıdada kullanılabilir mi? Şef bıçağının tamamen gıda temasına yönelik üretildiğini ve bu markanın söylediklerine bakılırsa sanırım sorun yok. Tabi VG MAX ın içeriğinin de incelenmesi lazım. Ben bu konularda çok iyi olmadığımdan bu çelikle ilgili konuşamayacağım. Sadece bir markanın yalancısı olan,  arkası doldurulmamış bir yorumda bulunuyorum. 
    Kutsal beyin anlattığı konuda protez sürekli olarak deri ile temasta, muhtemelen zehirlenmenin yada maddenin etki sebebi bu. Bıçakta durum daha farklı galiba..
   Yanlışım varsa affedin..