Bıçak Sanatı - Forum

imza-logo çalışmaları

Ynt: imza-logo çalışmaları
« Yanıtla #20 : 13 Mayıs 2011, 10:21:37 »
Çok güzel görünüyor, tebrikler.

kaligraf

• 303
  • mücahit
  • Meslek: elektrik
  • Yer: manisa
« Yanıtla #21 : 13 Mayıs 2011, 13:02:34 »
özgür hocam ÖZGÜR Ö değilde  Ö ÖZGÜR yazarsak daha iyi olur yada sadece özgür de yazabiliriz... hocam o sergiye gidemedim biletimi falan aldım gidiyordum ama son anda evdeki hesap çarşıya uymadı bazı sorunlar dahilinde gidemedik... ama benim hocam gitti o yüzden biliyorum neler vardı bu arada bizde heralde haziran gibi olma ihtimali olan bir sergimiz var ama daha tam tarih belli değil hepinizi beklerim sergi izmirde olacak büyük ihtimalle onu biliyoruz da tarih belli değil dediğim gibi. herkeze yazmaya çalışacağım fakat hali hazırda olan siparişler yüzünden hemen çıkartamayabilirim...çünkü imzayı birkere yaparsın ve hep kullanırsın bunun için düzgün birşey çıkması için uğraşıyorum o yüzden mazur görün....

saygılar
edep bir tac imiş nuru hüdadan giy o tacı emin ol her beladan

YUNUS EMRE

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #22 : 13 Mayıs 2011, 13:51:50 »
özgür hocam ÖZGÜR Ö değilde  Ö ÖZGÜR yazarsak daha iyi olur yada sadece özgür de yazabiliriz... hocam o sergiye gidemedim biletimi falan aldım gidiyordum ama son anda evdeki hesap çarşıya uymadı bazı sorunlar dahilinde gidemedik... ama benim hocam gitti o yüzden biliyorum neler vardı bu arada bizde heralde haziran gibi olma ihtimali olan bir sergimiz var ama daha tam tarih belli değil hepinizi beklerim sergi izmirde olacak büyük ihtimalle onu biliyoruz da tarih belli değil dediğim gibi. herkeze yazmaya çalışacağım fakat hali hazırda olan siparişler yüzünden hemen çıkartamayabilirim...çünkü imzayı birkere yaparsın ve hep kullanırsın bunun için düzgün birşey çıkması için uğraşıyorum o yüzden mazur görün....

saygılar

eyvallah ustadım sen nasıl istersen
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #23 : 13 Mayıs 2011, 14:06:10 »
benden:
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #24 : 13 Mayıs 2011, 15:07:30 »
benden:

eyvallah üstadım tuttum valla

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #25 : 13 Mayıs 2011, 15:26:37 »
ben de kendime bıçaklarım için bir imza düşünüyorum yavaş yavaş. normalde tasarımlarıma imza atacaksam adımı "MimEmin" şeklinde yazarım. çünkü adım muhammed emin. bir şekilde marka adı gibi olması için bun kullandım tasarımlarımda şimdiye kadar. sadece amblem kullanacaksam da arapca mim harfinin biraz evrimleştirilmiş halini kullanıyorum. mim harfinin bir kaç kullanım yeri olmuş geçmişte:

1- osmanlı zamanında önemli olan bir konuya daha sonra tekrar değinileceğini/dönüleceğini ifade etmek için "buraya şimdilik bir mim koyalım" denmesi sebebiyle "mim koymak" deyimini oluşturmuştur.

2- eski zamanlarda kitap ve metin tashihleri yapıldıktan sonra "kontrol edildi, görüldü" manasında sayfanın ya da kitabın sonuna bir adet mim konulurmuş.

bu manalara yaptığım işlere de uyum sağlıyor bence. şimdi bıçaklara aşağıdaki iki örnek mim yazısından birisini koymayı düşünüyorum ama teknik olarak bu incelikte bir imza ne kadar verimli olabilir bilemiyorum. ya da hangi teknikle en verimli sonucu yakalarım, buna dair fikirlerinizi bekliyorum.  ^-^ ve tabi imza nasıl? 8)

bir de yine kültürümüzdeki kesici silahlar üzerinde ve daha bir çok ayrı dalda ve uygulamada ciddi yeri olan mühr ü süleyman var. bu işaret çok eski zamanlardan beri bir çok farklı medeniyette ve kültürde kendisine farklı kullanım sahaları bulmuş, esasında evrensel bir form. fakat 1930 lu yıllarda yahudi lobisi israil devleti için bir işaret arayışına girdiklerinde, kendi inançalarında da yeri olan bu motifi resmi bayraklarında kullanmışlar. o zamandan beri bu motif/işaret yahudilikle/isarail ile beraber anılıyor. fakat birazda işte bu sebeple yapacağım bıçakların bir yerlerinde(kılıfı, kabzası, sırtı vs.) bu motifi de kullanmamız ve sıkıştığı bu dar anlayıştan kurtulması için çaba sarfetmemiz gerektiğini düşünüyorum ama cesaretlendirici/motive edici bir kaç söze ihtiyacım var sanıyorum >:D bu düşüncemle ilgili fikirleriniz benim için gerçekten çok önemli.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

kaligraf

• 303
  • mücahit
« Yanıtla #26 : 13 Mayıs 2011, 16:58:37 »
israilin logosunun antik mısıra kadar uzandığını bilkiyorum hatta ordanda mu ve atlantise uzandığı söylenir. bana kalırsa kullanmkata bir kötülük yok gibi geliyor bana tabi karşındaki adamda çıkıp cahillik yapacağı da olur diye düşünüyorum...

YUNUS EMRE

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #27 : 13 Mayıs 2011, 17:29:51 »
Üç hilal, swastika, mühr-ü Süleyman, türban... Politika ortak değerlerimizden beslenmese keşke, ortak değerlerimiz ortak kalsa, hepimiz benimseyebilsek gönül rahatlığıyla.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
« Yanıtla #28 : 13 Mayıs 2011, 21:37:29 »
Arap alfabesindeki   haliyle  değil   ama  , mim'i  aşağı uzanan   kuyruğun   açısı , topuz  başlığı, yere  paralel  yatay çizgisi , her bölümün  birbirine  oranları , çizginin  akışındaki kalınlaşıp incelme bölgeleri ile  çokca  oynayıp  değiştirerek sana  en hoş  görünen  halini ,  kenar çizgilerini   düz  dik ve sert değil de  yumuşak  kıvrımlı  S  lerle  çizeceğin  bir  mühr - ü  Süleyman içine ,  kuyruğu da  çizgi dışına taşırarak yerleştirmeyi  bir dene bence Emin .   
  :)  Biraz  tereciye  tere tarifi  gibi oldu ama  birkaç  değişik örnek  çizer de   paylaşırsan  latin - M - lerine  bile   hacet  kalmaz  bence .
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

kaligraf

• 303
  • mücahit
« Yanıtla #29 : 13 Mayıs 2011, 21:48:39 »
bekir hocamız doğru söylüyor aslında çünkü genelde genelde herkezin isteği osmanlı zamanında yapılmış olan bıçak ve kılıçları yapmak dolaylı olaraktanda osmanlının alfabesi olan arap alfabesiyle yapılmış olan bir imza isteyen arkadaşlar mutlaka çıkacaktır ama bağzıları da şuanki durumda dünyanın bir çok ülkesi latin alfabesi kullandığı için imza anlaşılmaz diyerekten yaptırmak iztemiyorlar tabi onlarda kendince haklıdır ama aslen arap alfabesi kullanırak yapılan imzadır sonuçta osmkanlının evlatlarıyız ;)

YUNUS EMRE

kaligraf

• 303
  • mücahit
« Yanıtla #30 : 13 Mayıs 2011, 22:07:18 »
evet özgür hocamısın da imzası hazır eğer beyenirse tabi elim deymişken bikaç değişiklikle 3 farklı tarz çıktı ortaya ilk Ö ÖZGÜR olarak istediği için dedim içinde kalmasın bende öyle yaptım... beyendiyseniz hayırlısı olsun

YUNUS EMRE

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #31 : 13 Mayıs 2011, 22:24:51 »
eyvallah ustadım sağ olasın hepsi birbirinden güzel birde bıcağın üzerinde görmek lazım inşallah yakında görürüz

kaligraf

• 303
  • mücahit
« Yanıtla #32 : 13 Mayıs 2011, 22:36:29 »
hocam beyendiyseniz sorun yok 3 tane yaptım birini seçip kulanabilirsiniz sonuçta  marka olduğu için 3 ünüde kullanamazsınız ;D

saygılar

YUNUS EMRE

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #33 : 13 Mayıs 2011, 22:39:47 »
Alıntı
ama aslen arap alfabesi kullanırak yapılan imzadır sonuçta osmkanlının evlatlarıyız

O hesapla göktürk alfabesi ile yazmamız gerekmez mi mücahit ustam? Ne de olsa Osman da Gündüz Alp oğlu olan Ertuğrul'un küçük oğludur. Tümü de Kayıdır dolayısıyla Oğuz Türküdür.  >:D

Zaten Osman Arap olsa otomatikman büyük kardeşi olan Gündüz Beyin soyundan geldiğimden dolayı ben de Arap olurdum.  ;)
Namık Kemal
Instagram'da ben

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #34 : 13 Mayıs 2011, 22:44:59 »
esasen göktürk alfabesi ile özgür yazmaya kalksak nasıl olur bilmiyorum ama orta asyda ismimi söyşediğimde anlamının şahin olduğunu söylüyorlar her nasılsa
ben birtürlü cözemedim

kaligraf

• 303
  • mücahit
« Yanıtla #35 : 13 Mayıs 2011, 22:48:38 »
demek istediğim o değil hocam alfabe olarak sölüyorum yani ben osmanlının öncesinden bahsedemem çünkü o kadar tarihi bilgim yok bunuda mazur görün  :'( ki aslında tam olarak osmanlıyı da öğrenmiş değiliz kıyısından köşesinden başlıyoruz işte hatta bayadır mand boynuzu arıyorum türk oku için ama heryerde bulamıyoruz pek kalmadı nede olsa manda yetiştiren ve bizim aradığımız manda boynuzu da en az 9-10 yaşındaki bir hayvanın olması lazım... neyse konu  dışına çıkmayalım daha fazla dedğimiz gibi bir yerden başladık osmanlıyı tanımaya tabi biz işimize gelen yerden başladık  >:D

YUNUS EMRE

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #36 : 13 Mayıs 2011, 22:50:28 »
valla göktürk alfabesine baktım benim ismi onunla yazarsak kimse birşey anlamaz yabancı sanarlar

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #37 : 13 Mayıs 2011, 23:10:45 »
Ne mutlu Türküm diyene.
Namık Kemal
Instagram'da ben

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #38 : 13 Mayıs 2011, 23:20:16 »
yani hocam nasıl yazdın bu yahu  birde özgür bıcakları yazsan bende kalıba döksem sonrası allah kerim bir kaçtane yaptırayım encok beğeniyi alanı devam ederim :) >:D

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #39 : 13 Mayıs 2011, 23:28:10 »
Abi bana mı dedin? Bu son gönderdiğim yazıyı çok zaman önce bir internet sitesi sayesinde yazmıştım. Alltaki de Atatürk'ün el yazısı. Bunun basılı hali işyerimde hemen önümde asılı.
Namık Kemal
Instagram'da ben