ben de kendime bıçaklarım için bir imza düşünüyorum yavaş yavaş. normalde tasarımlarıma imza atacaksam adımı "MimEmin" şeklinde yazarım. çünkü adım muhammed emin. bir şekilde marka adı gibi olması için bun kullandım tasarımlarımda şimdiye kadar. sadece amblem kullanacaksam da arapca mim harfinin biraz evrimleştirilmiş halini kullanıyorum. mim harfinin bir kaç kullanım yeri olmuş geçmişte:
1- osmanlı zamanında önemli olan bir konuya daha sonra tekrar değinileceğini/dönüleceğini ifade etmek için "buraya şimdilik bir mim koyalım" denmesi sebebiyle "mim koymak" deyimini oluşturmuştur.
2- eski zamanlarda kitap ve metin tashihleri yapıldıktan sonra "kontrol edildi, görüldü" manasında sayfanın ya da kitabın sonuna bir adet mim konulurmuş.
bu manalara yaptığım işlere de uyum sağlıyor bence. şimdi bıçaklara aşağıdaki iki örnek mim yazısından birisini koymayı düşünüyorum ama teknik olarak bu incelikte bir imza ne kadar verimli olabilir bilemiyorum. ya da hangi teknikle en verimli sonucu yakalarım, buna dair fikirlerinizi bekliyorum.

ve tabi imza nasıl?

bir de yine kültürümüzdeki kesici silahlar üzerinde ve daha bir çok ayrı dalda ve uygulamada ciddi yeri olan mühr ü süleyman var. bu işaret çok eski zamanlardan beri bir çok farklı medeniyette ve kültürde kendisine farklı kullanım sahaları bulmuş, esasında evrensel bir form. fakat 1930 lu yıllarda yahudi lobisi israil devleti için bir işaret arayışına girdiklerinde, kendi inançalarında da yeri olan bu motifi resmi bayraklarında kullanmışlar. o zamandan beri bu motif/işaret yahudilikle/isarail ile beraber anılıyor. fakat birazda işte bu sebeple yapacağım bıçakların bir yerlerinde(kılıfı, kabzası, sırtı vs.) bu motifi de kullanmamız ve sıkıştığı bu dar anlayıştan kurtulması için çaba sarfetmemiz gerektiğini düşünüyorum ama cesaretlendirici/motive edici bir kaç söze ihtiyacım var sanıyorum

bu düşüncemle ilgili fikirleriniz benim için gerçekten çok önemli.