Merhabalar,
Üzerinde çok oyalandigım, artık bitmek bilmeyen bir hale geldiği için de, bugün hediye etmeyi düşündüğüm kardeşime verdiğim bir bıçak.
Elmax ( Ali Yiğit Özkan'dan almıştım) çelik beni çok tatmin etti, bolca denedim, Üzerinde hala çam recine izi de görülebiliyor. Ağız tutuşu, keskinliği hoşuma gitti.
Isıl işlemi Sefa Hocamın söylediği şekilde kendim yaptım, zaten daha önce paylaşmıştım. İlgilenen buradan bulabilir:
https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=9491.0Kabzede Bulaycı Ustam ve Zafer Ustamdan temin ettiğim kot mikartayı kullandım. Ürünü çok beğendiğimi belirtmeliyim ama bir daha uzun süre mikarta Ile çalışacağımı sanmıyorum. Ben ahşap seviyorum, ahşapla devam ederim yine uzunca bir süre.
Bıçağın bir eksiği ip deliği, ısıl işlemden önce delmemişim uygun deliği, hiçbir nedeni yok. Unuttum.

Bence, ustalık yolunda ilerlemek isteyen bir bıçak sevdalısının, ilk yapabilmesi gereken şey çok net bir taşlama eşiği, Bıçakçılık 101 dersinin ilk konusu yani. Ben hala beceremiyorum, yine hasarlı bir durum söz konusu. Son başladığım bıçakta egeyle çok düzgün yaptım eşiği, ama nasılsa aklıma gelen bir şeyi denerken onu da bozarım.
Model konusunda, herhangi bir şablona bağlı kalmadan çalışmayı seviyorum ben, sonuçta bir modele benziyor olabilir ama çeliği elime aldığım andan itibaren sürekli bir şeyleri degistiriyorum. Bugün dahi profili değiştirdim.
Neyse...
Çok gevezelik etmeden resimleri yükleyim.