Bıçak Sanatı - Forum

100cr6 profil

Seyit Hüseyin Barbarus

• 181
  • Meslek: eğitimci
  • Yer: istanbul
Ynt: 100cr6 profil
« Yanıtla #40 : 01 Temmuz 2011, 19:05:44 »
Emin bey  tebrikler   çok güzel  olomuş  hem  sap    hemde  namlu.

« Yanıtla #41 : 01 Temmuz 2011, 22:16:11 »
 ??? Olursa bu kadar olur diyorum. Emin ne kadar güzel bir iş çıkarmışsın ortaya, parçalı sapın güzelliğine, sapla bıçağın renginin yaptığı kontrasta, pimin estetiğine... neresine baksak bir estetik ve özen var. Ellerin kolların dert görmesin. Çok sert bir bıçak şu anda arkadaşlar.

SERDAR

• 259
  • Meslek: Özel Sektör Çalışanı (Orman Ürünleri)
  • Yer: ANTALYA
« Yanıtla #42 : 01 Temmuz 2011, 22:25:42 »
Çok güzel olmuş gerçekten yürekten tebrik ediyorum özellikle kabzaya bayıldım.

agel

• Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.
  • 306
  • Ebu Davud Ahmet Geloğlu
  • Meslek: Tesbih
« Yanıtla #43 : 01 Temmuz 2011, 22:40:19 »
emin abi ellerine sağlık , parçalı kabzeler , mozaik  pimler , hepsi çok güzel . . . Tam olarak ne zaman biter . . . (eskitme namluya laf attım)
Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.

Berke Boyacı

« Yanıtla #44 : 01 Temmuz 2011, 22:50:53 »
Emin abi şahane ellerine sağlık :). Kabza birleşim yerleri on numara  :2up

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #45 : 02 Temmuz 2011, 10:25:47 »
ne yazayım şimdi..? çok güzel demıyeceğim. harıka olmuş.. parçalı  kabza baya sardı senı Emın.  ;)

gene beklerım guzel bır gundu benım için..   :)

teşekkür ederim abi. bıçağın namlusunda her zaman istediğim gibi hareket edemediğimden, dikkat dağıtmak için kabzaya asılıyorum galiba :P  senin orası çok verimli bir tezgah abi, ilk fırsatta tekrar geleceğim inşallah...

Emin bu kadar mı güzel olur, ellerine sağlık harika bir iş çıkarmışsın, tebrikler  :2up

o senin güzelliğin abi, fotolarda güzel gözüküyor demek ki ^-^

emincim ben sapa bittim bukadar olur diyorum gayet güzel senin gibi sabırlı bir insandanda böyle bir işçilik cıkar ama bıcağın sadece ağız kısmını 600 kuma kadar zımparalarsan sap ile güzel bir uyum sağlar 
cevizin dut ile uyumunun bukadar olacağını düşünmezdim

ellerin koların dert görmesin kardeşim

teşekkür ederim Özgürcüm. abi nedense böyle siyah namlu görüntüsü daha bi cazip geliyor bana. ben bunlara artık "kara namlu" demeyi dşünüyorum :D

biraz renk tahmin bilgisi sebebiyle, bir de dut meyvesini çok sevmemeden dolayı heralde, bu iki ahşabı kullandım, güzel de oldu galiba ha:)

Emin bey  tebrikler   çok güzel  olomuş  hem  sap    hemde  namlu.

teşekkür ederim azizim, beğenmenize sevindim gerçekten...

??? Olursa bu kadar olur diyorum. Emin ne kadar güzel bir iş çıkarmışsın ortaya, parçalı sapın güzelliğine, sapla bıçağın renginin yaptığı kontrasta, pimin estetiğine... neresine baksak bir estetik ve özen var. Ellerin kolların dert görmesin. Çok sert bir bıçak şu anda arkadaşlar.

hocam sen oldu diyorsan... bu fakir mutlu oluyor işte... vallaha ^-^

Çok güzel olmuş gerçekten yürekten tebrik ediyorum özellikle kabzaya bayıldım.

teşekkür ederim Serdar Bey...

emin abi ellerine sağlık , parçalı kabzeler , mozaik  pimler , hepsi çok güzel . . . Tam olarak ne zaman biter . . . (eskitme namluya laf attım)

saol abi namluyu temizlemeyi düşünmüyorum. sadece ağzını açarım belki, o da ilerde... böyle kalsın istiyorum. aslında kabzayı yaparken profilin kabzaya değer yerleri o siyahlıktan kurtuldular, belki sadece namlunun üstünü temizlerim, ama namlu yüzeyine şimdilik el sürmeyi düşünmüyorum.... dedim ya, kara namlu daha hoşuma gidiyor ;)

Emin abi şahane ellerine sağlık :). Kabza birleşim yerleri on numara  :2up

saol Berkecim, daha güzellerini sen yapacaksın bu yaz, bekliyoruz :2up

bir de bişiy var bende, bu hep oluyor, bilmem diğer ustalar ve arkadaşlar da aynı şeyi yaşıyolar mı? bıçak bitiyor, son kat sap koruyucuyu da sürdükten sonra bıçağın tüm büyüsü gidiyor. iş, bitince gözüme çok normal ve basit geliyor. gerçi bu duyguyu yaptığım tasaarım işlerinde de yaşıyorum. işi bitirip baskıdan geldiğini gördüğümde, eh işte, iş olmuş sadece diyorum. aslında tam da istediğim gibi oluyor ama bitmişini görünce böyle... o yaparken aldığım heyecan ve mutluluk olmuyor...  öyle bişiyler işte :D :D
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #46 : 02 Temmuz 2011, 10:48:04 »
...
bir de bişiy var bende, bu hep oluyor, bilmem diğer ustalar ve arkadaşlar da aynı şeyi yaşıyolar mı? bıçak bitiyor, son kat sap koruyucuyu da sürdükten sonra bıçağın tüm büyüsü gidiyor. iş, bitince gözüme çok normal ve basit geliyor. gerçi bu duyguyu yaptığım tasaarım işlerinde de yaşıyorum. işi bitirip baskıdan geldiğini gördüğümde, eh işte, iş olmuş sadece diyorum. aslında tam da istediğim gibi oluyor ama bitmişini görünce böyle... o yaparken aldığım heyecan ve mutluluk olmuyor...  öyle bişiyler işte :D :D

Sen daha iyilerine layıksın, bunu bana ver.  ;D

Sap müthiş olmuş. Dut uzaktan bakınca pirinç gibi duruyor. Ceviz ile uyumu inanılmaz. Namluyu da görünüşe göre sap kadar beğenmiyorsun ama bence o da çok güzel. Yalnızca sapı gösterecek kadar ışık namluya yeterli gelmiyor. Belki az daha aydınlık fotoğraflarda ağzımızı biraz daha sulandırabilirsin.

Sapı yaparken yaşanan bir problem de sapı yapmanın namluya etkisi. Sapı zımparalarken çeliği koyu haliyle bırakmada sıkıntın olmuş. İnsana çözümsüz gibi gelen problemlerden biri aklını meşgul etmiş olmalı.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #47 : 02 Temmuz 2011, 12:16:39 »
Emin farketmemişim bu bıçağını, muhteşem olmuş kardeşim, diyecek hiçbirşey yok kritik anlamda. Sadece kutlayabileceğim  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #48 : 02 Temmuz 2011, 12:55:16 »
Hakkaten de Taner'in dedigi gibi parcali kabza cok guzel olmus. Biraz da buyukce birsey olmus galiba . Cok guzel bir bicak olmus be Emin ellerine saglik. Helal olsun.
 not. agiz biraz icbukey filan diye acmaya cesaret edemiyorsan , bir hafta sonu sokalim tasa bunu istersen
« Son Düzenleme: 02 Temmuz 2011, 13:00:31 Gönderen: circassian »
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

muratkucuk

• 483
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Kütahya
« Yanıtla #49 : 02 Temmuz 2011, 13:47:37 »
şimdi bu kadar güzel bir bıçağa deri bir kılıf yakışır. Elinize sağlık çok güzel olmuş.  :2up

Akın Özcan

• 203
  • Meslek: metalurji ve malzeme mühendisi
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #50 : 02 Temmuz 2011, 13:55:37 »
emin abi ellerine sağlık.
ceviz ve dutun uyumu muazzam, sap şahane.

ben de aşığım herhalde bu "kara namlulara" .

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #51 : 02 Temmuz 2011, 16:38:40 »
Sen daha iyilerine layıksın, bunu bana ver.  ;D

Sap müthiş olmuş. Dut uzaktan bakınca pirinç gibi duruyor. Ceviz ile uyumu inanılmaz. Namluyu da görünüşe göre sap kadar beğenmiyorsun ama bence o da çok güzel. Yalnızca sapı gösterecek kadar ışık namluya yeterli gelmiyor. Belki az daha aydınlık fotoğraflarda ağzımızı biraz daha sulandırabilirsin.

Sapı yaparken yaşanan bir problem de sapı yapmanın namluya etkisi. Sapı zımparalarken çeliği koyu haliyle bırakmada sıkıntın olmuş. İnsana çözümsüz gibi gelen problemlerden biri aklını meşgul etmiş olmalı.

valla Eylem eğer senin benim herhangi bir bıçağıma "bana ver" diyeceğin "kabul" noktasına geldiysem ne mutlu bana :2up
namluyu beğenmiyorum değil, beğeniyorum ama zaten namluyu konu başındaki fotoğraflarda zımparalanmış olarak göstermiştim. gerçi bu fotoları da bizim iş yerinin fotoğrafçısı çekti, sanırım o sapı daha çok beğendi, ben tarif etmeye çekindim biraz, iş öğretmek gibi olmasın diye:)

Emin farketmemişim bu bıçağını, muhteşem olmuş kardeşim, diyecek hiçbirşey yok kritik anlamda. Sadece kutlayabileceğim  :2up

Emre, sen olmasaydın bu işlerin hiçbiri olmazdı benim için, bunu söylemekten asla bıkmıycam ;) ama bu beğenin beni müthiş motive etti, himmetin var olsun...

Hakkaten de Taner'in dedigi gibi parcali kabza cok guzel olmus. Biraz da buyukce birsey olmus galiba . Cok guzel bir bicak olmus be Emin ellerine saglik. Helal olsun.
 not. agiz biraz icbukey filan diye acmaya cesaret edemiyorsan , bir hafta sonu sokalim tasa bunu istersen

teşekkür ederim abi, beğenmene gerçekten çok sevindim ^-^ benim elime göre biraz büyükçe kabzası haklısın. ama benim elim zaten biraz küçük :) hem ağız iç bükey, hem de ben hiç makinada ağız açmadım. sadece zımparada birkaç denemem var o kadar, onlar da çok verimli değil. eğer himmetini esirgemezsen, ben de minnettar olurum vallaha...

şimdi bu kadar güzel bir bıçağa deri bir kılıf yakışır. Elinize sağlık çok güzel olmuş.  :2up

doğru söylüyorsun Murat, bir kılıf yapmam lazım. ama henüz sadece 2 kılıf tecrübem var, o konuda da biraz pişeyim, bunun kılıfını o zaman yaparım diye düşünüyorum.

emin abi ellerine sağlık.
ceviz ve dutun uyumu muazzam, sap şahane.

ben de aşığım herhalde bu "kara namlulara" .

Akın saol güzel sözlerin için. valla cevizle dutun güzel olacağını tahmin ediyordum ama forumda ittifakla bu kadar beğenileceğini tahmin etmiyordum açıkcası ::) ne mutlu bana :D

bu kara namlu lafı iyi oldu/oturdu sanki ha...

yahu sanki çok mutlu oldum bu beğeniler karşısında ben :D :D :D O:-)

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #52 : 02 Temmuz 2011, 17:51:35 »
Emin , artisini eksisini Sefa ile Emre daha iyi bilir ama bende 25 cm capinda tas var. Acisi ayarli oldugundan bes dakikada tiras edebilecek bir agiz cikiyor . Oluyor olmasina , agiz sekli de bozulmuyor , da , bu bicak buyuk bir sey oldugundan oyle saga sola vuracaksan bu tip bir agiz kolay bozulabilir ( celigi de cok tanimiyorum ) Ama bana sorarsan yapalim bir agiz, bozulursa da deneme olur. Bir de sistemi gormus olursun. Deneyim deneyimdir. Hem keskin bir celik ne kadar keskin olabilir , bir fikrin olur. Bircogumuz gercekten keskin bir agiz nedir bilmiyoruz, cok sasirtici olabiliyor.

Ha, bu arada Eylem'in takildigi konuyu da duzeltsek iyi olacak. Kabza celigini agaci bozmadan asitleyelim biraz.
« Son Düzenleme: 02 Temmuz 2011, 17:56:49 Gönderen: circassian »
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #53 : 02 Temmuz 2011, 18:24:06 »
abi kesinlikle denemek taraftarıyım ben bu taş işini. hem ayarlı diyorsun, daha ne olsun. bıçağı sağa sola vurmayı pek düşünmüyorum, gerçi oldukça da sert bildiğim kadarıyla, 60 civarı bir sertliği olması lazım. deneyelim abi, bir araya gelelim müsait bir zamanda, hem vesile olmuş olur, bıçak bahane ^-^

Eylem çok haklı bir yeri belirtti, farkındayım. acaba kabzadaki kısmı asitlemek yerine, namludaki sırtı zımparalasak mı ::) onu da bir karara bağlarız bir araya geldiğimizde...

« Yanıtla #54 : 02 Temmuz 2011, 18:43:06 »
Bence sadece ağız kısmında temiz ve taş izlerinin olduğu bir yüzey çok hoş durur, üst kısmını siyah bırakmak kaydıyla. Emin zaten sende seviyorsun bu tarz görüntüyü. Bu arada sertliği 60.5 hrc diye hatırlıyorum.

agel

• Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.
  • 306
  • Ebu Davud Ahmet Geloğlu
  • Meslek: Tesbih
« Yanıtla #55 : 02 Temmuz 2011, 21:26:15 »
saol abi namluyu temizlemeyi düşünmüyorum. sadece ağzını açarım belki, o da ilerde... böyle kalsın istiyorum. aslında kabzayı yaparken profilin kabzaya değer yerleri o siyahlıktan kurtuldular, belki sadece namlunun üstünü temizlerim, ama namlu yüzeyine şimdilik el sürmeyi düşünmüyorum.... dedim ya, kara namlu daha hoşuma gidiyor ;)
böyle... o yaparken aldığım heyecan ve mutluluk olmuyor...  öyle bişiyler işte :D :D
Emin abi gülücük koymayı unutmuşum , sen beni yanlış anladın haliyle i ben sadece laf attım , yoksa bu haliyle gerçekten çok güzel , tekrar ellerine sağlık
Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.

Berke Boyacı

« Yanıtla #56 : 02 Temmuz 2011, 23:10:10 »
Alıntı
saol Berkecim, daha güzellerini sen yapacaksın bu yaz, bekliyoruz :2up
İnşallah. Pek imkan bulamadım henüz... :(

Oğuzhan GÜVEN

• 183
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #57 : 03 Temmuz 2011, 12:05:53 »
 ??? ??? ??? Emin bey eline emeğine sağlık. Söylenecek başka laf yok. BUDUR. :2up :2up :2up
Basitlik mükemmelliktir.
http://www.dogaicincal.com/

ErcanŞarbat

• 272
    • Bujinkan Türkiye
  • Meslek: Geleneksel Japon savaş sanatları eğitmeni
« Yanıtla #58 : 04 Temmuz 2011, 12:37:42 »
Emin kardeşim ne güzel bir sap! Tebrikler, bıçak komple güzel olmuş. Böyle saplar yaparak başını belaya sokuyorsun ama, şimdi ben senden sap isterim ona göre  :D
Ölümü gülerek karşıla!

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #59 : 04 Temmuz 2011, 13:42:38 »
emin usta harika olmuş çok titiz bir çalışma her şey yerli yerine oturmuş..çok beğendim çok  :)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...