Herkese merhaba,
Zamanında gezenbilir'de bakınıyorken doğada kesme işleri için büyük bıçak kullanmak tek seçenekmiş gibi bir algıyı taşıyanlar, pahalı Busse'ler ve benzerleri yegane çözümmüş diye düşünenler var gözlemini yaptıktan sonra, insanların baltayı ve sonra da tağrayı faydalı bir alet olarak benimsemeleri için çalıştım. Sonra da yüzüne fazla bakılmayan ince maçetlerin hakkını teslim için uğraştım. Baltada da salt internetteki popüler sitelerdekilerin bildiği tipteki baltalar iyidir algısını kurcaladım.
Şimdi de outdoor / bushcrafting / kampçılık / yürüyüş vs. adlardaki etkinlik meraklılarının içme kabı seçenekleri konusunu dideyim.
Zamanında kulplu bir metal kupa almıştım ve bu benim favorim olmuştu. Tabi bu sıcak bir şey içmek için, yemek pişirmek ve yemek için, bir kaynaktan su toplamak için yine de ihtiyacım çözülmemişti.
Bundan başka tencere, tava, sefertası, metal bardak, plastik bardak falan da bulundurdum, kullandım. Şimdi ise çantamda bir kaç tane de metal tas bulunduruyorum. Hem tencere, hem tava, hem bardak niyetine; olabildiğince çok işe yarayacak, kolay istiflenecek, en çok yönlü alet bence metal bir tas.
Sıcak şeyler için ise yine aynı şekilde eskilerin kullandığı gibi ahşap tas kullanma taraftarıyım. Tabi daha bunu yapmaya girişemedim ama bir gün o da olur.
Peki kuksa severlere sorayım: Ahşap bir tas değil de neden bir kuksa?