Arkadaşlar kabzanın japonla kaplamsı yorucu oluyor. Bal mumu ile bir karışım tarifi vardı onu denedim oda ağacın rengini koyulaştırıyor ve mat bir yüzey oluşturuyor. Yok mu bu işin kolay yolu
Bugün soytürk ustanın kullandığı kundak yağı geldi deneyip paylaşırım
Bana da bugün geldi , ilk izlenimim şimdiye kadar kullandığım schftöl dahil bütün yağlardan çok daha güzel. Eğer su testini de geçerse bence bulunmaz nimet. Elimle yedirdim ahşaba nerdeyse bir saaten fazla elie ipeksi bir yumuşaklık verdi. Kabzede insanın elini okşuyor resmen. Açıkcası ben bu kadar güzel sonuç beklemiyordum. 3. yada 4. katı sürdükten sonra 24 saat bekleme süresi var. Ben az önce sürdüm yani kısmetse yarın akşam su ile ilgili testi de geçerse bence aranan kan bulunmuştur 
abi ben bu kundak cilasını test ettim ama foruma resim atamıyorum şirketten.
aydın abiye yollamıştım belki o ekleyebilir.
kısaca testi anlatayım.
stabilize edilmiş ve stabilize edilmemiş ceviz üzerinde kundak cilası ve scherellsin scahftöl ile yapıldı test.
cevizlere 3 er kat sürüldü 15 dk ara ile.
stabilize cevizde kundak cilası çok parlak bir finiş bırakıyor. ancak 2 kattan sonra emilim olmadığı için yüzeyde kalıyor. 2000 zımpara ile sonuç süper. schaftöl ise daha çok emiliyor ve biraz daha mat yüzey bırakıyor.
kundak cilası bu aşamadan sonra su iticiliği mükemmel ve hiç su almıyor. schaftöll ise su alımı daha fazla ve yüzey tırtıklanıyor.
stabilize olmayan cevizde kundak cilası 3 kat sonunda renk oldukça koyulaşıyor ve yüzeyde hiç kalmayacak kadar emiliyor.
ama stabilize kadar parlak kalmıyor ve mat oluyor. su iticiliği orta seviye stabilize kadar değil.yüzey hafif tıtrıklanıyor.
gerçi bu ağacın su yoluyla alakalıda olabilir.
sonuç ben kundak cilasını ancak stabilize cevize 1-2 kat kullanırım.
bu arada bişey dikkatimi çekti. almanyadan getirttiğim tru oil ile kokusu çok benziyor. hatta şişe kenarlarındaki kalıntısı bile aynı gibi.
karşılaştırma olarak 3 kat tru oil ki stabilize olmayan ağaçda kundak cilasından daha iyi sonuç veriyor.
not olarak kundak cilasını yağlı egzotik ağaçlarda denedim ceviz gibi emilim olmuyor yani kullanmaya gerek yok.