Bıçak Sanatı - Forum

GEYİK BOYNUZU & CK 67

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
Ynt: GEYİK BOYNUZU & CK 67
« Yanıtla #20 : 24 Mayıs 2011, 17:02:10 »
Tabi avcı olunca, av bayisi olupta avcılarıda tanıyınca, böyle her bıçağın sapına gürgen takar gibi geyik boynuzu takılır heralde  :'(
Şaka bir yana boynuz da pek yakışıyor.
Elinize sağlık.
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
« Yanıtla #21 : 24 Mayıs 2011, 17:07:02 »
Aman Bilge hocam, Güdüllü avcıları töhmet altında bırakma: geyik avı öyle tüfeği alıp gidilebilen bir av değil. Aksi durumda cezası araba parası. Dağda bayırda herkesten çok gezdiğimizden buluyoruz; bazen boynuzunu, bazen leşini... Sanıldığının aksine, Türkiye geyikleri çoğunlukla eceliyle ölür, avcı önünde değil.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #22 : 24 Mayıs 2011, 17:42:24 »
Her sene boynuz döküyorlar di mi? Ya da bunu yapan belli cinsler mi var?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #23 : 24 Mayıs 2011, 17:45:36 »
Hocam av bayiler gene şanslı avcı boynuzu bulup getirir 2 kutu fişek verirsin avcıya olur biter.  :) Geçenlerde milli park'ın eteğindeki bir köye gittim belki geyik boynuzu bulan vardır diye gittim köyün kahvesine kahveciye burda geyik boynuzu bulan varmı dedim .Birisini çağırdı kaça vercen dedim 400 tlye veririm dedi  ???   adama bir güzel sövdüm çıkıp gittim  >:D   >:D 

Saygılar...

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #24 : 24 Mayıs 2011, 17:57:08 »
400 tl ye geyiğimi veriyor arkadaş yoksa boynuzumu
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #25 : 24 Mayıs 2011, 18:02:33 »
400 tl ye geyiğimi veriyor arkadaş yoksa boynuzumu

:D :D Adam boynuzu 50-60 TL ye verecek zannediyordum 400 TL  dedikten sonra ağzıma ne geldiyse söyledim  >:D

Saygılar...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #26 : 24 Mayıs 2011, 18:38:35 »
Geçende Beypazarı'nda bir iki boynuz görmüştüm. Acaba onları alıp 400'e ben mi kaptırsaydım?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Erdal ATASOY

• 164
  • Meslek: imalat/ ERDAL ATASOY D.T:1973
  • Yer: GÜDÜL/ANKARA
« Yanıtla #27 : 25 Mayıs 2011, 01:56:08 »
Eylem hocam bildiğim kadarı ile geyikler her sene yılın bu ayında boynuz atarlar.Bunu bulan köylüler de satarlar genelde istenilen paralar aşağı yukarı belli deyil millet tutturabildiğine satıyor.Avlanması yasak bi hayvan vurulduğunda adam öldür bundan iyi çünkü cezada hafifletici sebebleri vardır  :) ama geyik yada ayı gibi hayvanların hafifletici sebebleride yok maalesef memleketten kanun manzaraları bunlar   :( Yine bildiğim kadarı ile aslında bu boynuzların bulundurulmasıda yasak ne mantıkla yasak bilemiyorum.

Bugün bitirdiğim bir bıçak çelik yine ck 67 sap ceviz. Henüz ağzını açmadım ve sapa da birşey uygulamadım. Sapa ne uygulasam hoş ve koruyucu olur acaba ?
Saygılarımla.

« Yanıtla #28 : 25 Mayıs 2011, 02:05:25 »
Erdal çok güzel bir bıçak olmuş tebrik ederim, yüzey diğerleri gibi değil saten gibi göründü gözüme, gerçektende çok yakışmış, balçak ve saptaki cevizin uyumu da yerli yerinde. Ellerin dert görmesin :2up Ben saplardaki ahşaba genellikle sıvı balmumu esaslı mat cila kullanıyorum, bulabilirsen tavsiye ederim, su geçirmiyor ve yüzeyi gerçektende iyi koruyor.

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #29 : 25 Mayıs 2011, 02:17:33 »
Eline emeğine sağlık Erdal abi çok güzel olmuş  :2up Bugün bir şey keşfettim zeytin kökünden kopardığım bir parçayı mop zımpara ile temizledim çok güzel bir yüzey elde ettim.Hem üzerinde çizik kalmadı hemde siyanoakrilat kaplanmış gibi oluyor  :2up

Saygılar...

Erdal ATASOY

• 164
  • Meslek: imalat/ ERDAL ATASOY D.T:1973
  • Yer: GÜDÜL/ANKARA
« Yanıtla #30 : 25 Mayıs 2011, 03:19:09 »
Değerli sefa hocam sizin beğenmeniz benim için onur verici ve sevindirici bi durum benim açımdan  :) Çok teşekkür ederim.
Değerli kardeşim Uğurcan sanada çok teşekkür beğenileriniz beni dahada şevklendiriyor. :)
Bu arada av bayiimi bi arkadaşıma devrettim.   meslek kısmınıda güncelledim. Durumumla ilgili yanlış bilgi vermek istemem  ;)
Saygılar.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #31 : 25 Mayıs 2011, 09:42:01 »
Erdal bey, çok yakışıklı bir bıçak olmuş, elinize sağlık, ben de çok beğendim açıkcası ^-^
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

opınel

• *
  • 207
  • Ahmet Yaşar ERDEN
  • Meslek: İstatistikçi
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #32 : 25 Mayıs 2011, 12:08:59 »
Erdal çok güzel bir bıçak olmuş tebrik ederim, yüzey diğerleri gibi değil saten gibi göründü gözüme, gerçektende çok yakışmış, balçak ve saptaki cevizin uyumu da yerli yerinde. Ellerin dert görmesin :2up Ben saplardaki ahşaba genellikle sıvı balmumu esaslı mat cila kullanıyorum, bulabilirsen tavsiye ederim, su geçirmiyor ve yüzeyi gerçektende iyi koruyor.
Evet bende aynı kaplamayı uygularım şeffaf balmumu esasli likit ayakkabı cilaları bu işi görür, (gerçektende zor bulunuyor ) fakat mat sprey vernik var 5-10 dakikada hızlı kurur örnek Henkelin Mtylan mat vernik renksiz heryerde bulunabilir ahşabın durumuna göre tek veya 2 kat 20 cm den heryerine eşit olarak sıkabilirsin tabiiki güzel oluyor daha koruyucu, fakat Balmumu esaslı likit parlatıcı 2-3 kat yada istediğin göz zevkini elde edinceye kadar uygulayabilirsin, bu yöntemde ahşabın daha doğal görünmesini ve koruyuculuğunu sağlıyor.
Fakat bazı ahşaplarda tam kuruma sağlamıyor zamanla eline yapışıyor gibi his veriyor sanırım yüzeyi çok parlak tam kuru ahşaba vernik daha iyi oluyor gibi ,bu tür ahşaba bu likit boya tam tutmuyor.
Bu fikrimde eminde değilim, ustaların görüşü nedir almak da isterim doğrusu.

« Son Düzenleme: 25 Mayıs 2011, 12:12:30 Gönderen: opınel »

« Yanıtla #33 : 25 Mayıs 2011, 12:16:32 »
Sıvı balmumu uygulanacak yüzeyin uygulama önce çok parlak olmamasıgerekiyor, en fazla 180 kum zımparada uygulamak gerekli. Diğer türlü olursa ahşap gözenekleri çok ince talaşlarla doluyor ve malzeme yüzeyden içeriye doğru işleyemiyor. Bir kaç katı bu şekilde uygulayıp ince zımpara gerekirse bu malzeme yüzeyden tam çektikten sonra zımparalamak gerek. Mat vernikte iyi bir çözüm, bunuda kullanırken her katın kurumasının ardından 400-500 zımpara geçip öyle yeni katı atarsanız yüzey pürüzsüz oluyor.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #34 : 25 Mayıs 2011, 12:19:40 »
Ustam ya da 400 kuma kadar zımparalayıp kompresörle uzun uzun hava üflemek iş görüyor benim deneyimime göre. Balmumu katmanının altında kaba zımpara cizikleri de hoş görünmeyebilir, tabii tercih meselesi..

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #35 : 25 Mayıs 2011, 12:22:43 »
Ustam ya da 400 kuma kadar zımparalayıp kompresörle uzun uzun hava üflemek iş görüyor benim deneyimime göre. Balmumu katmanının altında kaba zımpara cizikleri de hoş görünmeyebilir, tabii tercih meselesi..
Kompresör varsa hiç sorun olmaz ustam haklısın :2up alttaki çizikler konusunda da haklısın gerçekten güzel durmuyor, zaten en son kuruduktan sonra zımparalamayı da bu çizikler için önermiştim.

opınel

• *
  • 207
  • Ahmet Yaşar ERDEN
  • Meslek: İstatistikçi
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #36 : 25 Mayıs 2011, 13:59:17 »
Sıvı balmumu uygulanacak yüzeyin uygulama önce çok parlak olmaması gerekiyor, en fazla 180 kum zımparada uygulamak gerekli. Diğer türlü olursa ahşap gözenekleri çok ince talaşlarla doluyor ve malzeme yüzeyden içeriye doğru işleyemiyor. Bir kaç katı bu şekilde uygulayıp ince zımpara gerekirse bu malzeme yüzeyden tam çektikten sonra zımparalamak gerek. Mat vernikte iyi bir çözüm, bunuda kullanırken her katın kurumasının ardından 400-500 zımpara geçip öyle yeni katı atarsanız yüzey pürüzsüz oluyor.
Sefa ustam çok teşekkürler, cevabınız tam tahmin ettiğim gibi, zira onun için balmumu esaslı likit boya uygulamasında zeminin parlak ve pürüzsüz olmaması gerekiyormuş.
Ustam birde sprey vernik kullanırken her katın kurumasından sonra 400-500 zımpara geçmenin espirisini anlayamadım zaten düzgün bir şekilde  sprey verniği atarsanız, tek kat ( Bana göre hakkını vererek atarsak yetiyor ) en fazla 2 kat atarsanız vernik çabuk kuruyanda olursa hiç pürüzsüz cam gibi oluyor. Gerçi ben çok cam gibi vernik uygulamasındanda hoşlanmıyorum ama .
Burada bana göre parlak pürüzsüz bir ahşap zemini istiyorsak, sprey vernik uygulamasını profosyonelce yapmak gerekiyor, bunun yoluda önce çabuk kuruyan vernik, daha sonra bol uygulama yaparak bu işin hakkını vermektir.
selam ve saygılarımla..
« Son Düzenleme: 25 Mayıs 2011, 14:14:25 Gönderen: opınel »

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #37 : 25 Mayıs 2011, 14:04:08 »
Şimdi düşündüm de haklısın Sefa ustam, 120 filan çizikler balmumu katmanlarını ince zımparayla zımparalarken yumuşayıp düzgünleşir, tabii yine de 120 -220 filan üstüne balmumu yapılsa bile en sağlıklısı gözenekleri bir şekilde açmak-tozdan iyice temizlemek balmumunu uygulamadan önce...

Kipmen Sanat web sitesi

ahayaloglu

• 379
  • Ahmet / 1961 / B rh +
  • Meslek: Emekli
« Yanıtla #38 : 25 Mayıs 2011, 18:42:11 »
Erdal, çok güzel bıçaklar eline sağlık. Devamını beklemekteyiz.  İyi günler.
You lie, we die.

« Yanıtla #39 : 25 Mayıs 2011, 21:07:20 »
Sıvı balmumu uygulanacak yüzeyin uygulama önce çok parlak olmaması gerekiyor, en fazla 180 kum zımparada uygulamak gerekli. Diğer türlü olursa ahşap gözenekleri çok ince talaşlarla doluyor ve malzeme yüzeyden içeriye doğru işleyemiyor. Bir kaç katı bu şekilde uygulayıp ince zımpara gerekirse bu malzeme yüzeyden tam çektikten sonra zımparalamak gerek. Mat vernikte iyi bir çözüm, bunuda kullanırken her katın kurumasının ardından 400-500 zımpara geçip öyle yeni katı atarsanız yüzey pürüzsüz oluyor.
Sefa ustam çok teşekkürler, cevabınız tam tahmin ettiğim gibi, zira onun için balmumu esaslı likit boya uygulamasında zeminin parlak ve pürüzsüz olmaması gerekiyormuş.
Ustam birde sprey vernik kullanırken her katın kurumasından sonra 400-500 zımpara geçmenin espirisini anlayamadım zaten düzgün bir şekilde  sprey verniği atarsanız, tek kat ( Bana göre hakkını vererek atarsak yetiyor ) en fazla 2 kat atarsanız vernik çabuk kuruyanda olursa hiç pürüzsüz cam gibi oluyor. Gerçi ben çok cam gibi vernik uygulamasındanda hoşlanmıyorum ama .
Burada bana göre parlak pürüzsüz bir ahşap zemini istiyorsak, sprey vernik uygulamasını profosyonelce yapmak gerekiyor, bunun yoluda önce çabuk kuruyan vernik, daha sonra bol uygulama yaparak bu işin hakkını vermektir.
selam ve saygılarımla..
Vernik işinde kullandığımız verniklerin ( ki senin adını verdiğin Henkelin verniğide) bir çoğu akrilik esaslı vernikler, nadiren sentetik vernikte bulunabiliyor. Bu verniklerde ikinci katı ya 15 dak içinde veya 24 saat sonra atmalısınız. Birinci katta ne kadar gözenek varsa vernik buralara doluyor, kurur kurumaz yüzey zımparalnırsa çukurlardaki vernikler kalırken yüzeylerdeki zımparalanmış oluyor. Bir anlamda dolgu verniği gibi yapmış oluyorsunuz. Bu işlemi de bir iki kez tekrarlanyınca gerçektende çok pürüzsüz bir yüzey elde ediliyor. Hoş benim söylediğim hep mat vernikte yaptığım bir işlem. Parlak verniği zaten sevemedim bir türlü.