Sıvı balmumu uygulanacak yüzeyin uygulama önce çok parlak olmaması gerekiyor, en fazla 180 kum zımparada uygulamak gerekli. Diğer türlü olursa ahşap gözenekleri çok ince talaşlarla doluyor ve malzeme yüzeyden içeriye doğru işleyemiyor. Bir kaç katı bu şekilde uygulayıp ince zımpara gerekirse bu malzeme yüzeyden tam çektikten sonra zımparalamak gerek. Mat vernikte iyi bir çözüm, bunuda kullanırken her katın kurumasının ardından 400-500 zımpara geçip öyle yeni katı atarsanız yüzey pürüzsüz oluyor.
Sefa ustam çok teşekkürler, cevabınız tam tahmin ettiğim gibi, zira onun için balmumu esaslı likit boya uygulamasında zeminin parlak ve pürüzsüz olmaması gerekiyormuş.
Ustam birde sprey vernik kullanırken her katın kurumasından sonra 400-500 zımpara geçmenin espirisini anlayamadım zaten düzgün bir şekilde sprey verniği atarsanız, tek kat ( Bana göre hakkını vererek atarsak yetiyor ) en fazla 2 kat atarsanız vernik çabuk kuruyanda olursa hiç pürüzsüz cam gibi oluyor. Gerçi ben çok cam gibi vernik uygulamasındanda hoşlanmıyorum ama .
Burada bana göre parlak pürüzsüz bir ahşap zemini istiyorsak, sprey vernik uygulamasını profosyonelce yapmak gerekiyor, bunun yoluda önce çabuk kuruyan vernik, daha sonra bol uygulama yaparak bu işin hakkını vermektir.
selam ve saygılarımla..