Bıçak Sanatı - Forum

El yapımı sehpa

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
  • Meslek: Veri merkezi teknisyeni-Kesici alet üretim
  • Yer: Eyüp-İstanbul
El yapımı sehpa
« : 23 Mart 2017, 16:06:23 »
Merhaba arkadaşlar;

Bu sefer el yapımı sehpa çalışmam :2up.Kullanmadığım arta kalan yada kullanıma uygun olmayan ağaçları biriktirdim sonrada düz bi yüzeyde epoksiyle birleştirdim.
Uzunca bi zımpara vs işleri sonucu tekrar son bir epoksi uygulamasıyla şeffaf cam gibi görüntüyü elde ettim.Bu arada boşluklara yine kabza yaparken çöpe atmadığım talaşlarla dolğu yaptım.

Ayakları demir profilden yaptım bence paha biçilmez bir iş çıktı.Yakın zamanda  yenileri ve devamı gelecek inşallah:)

xx
Kainatta ölümden keskin birşey yoktur.
www.outdoorurun.com  ++  İnstagram ;  outdoorurun
1983-Kastamonu (A rh +)

İdris GÜRSOY

• 425
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul
Ynt: El yapımı sehpa
« Yanıtla #1 : 23 Mart 2017, 16:28:31 »
Super elinize saglik
Bir elime ayı, bir elime de güneşi verseniz yinede davamdan vazgeçmem.
Hz.MUHAMMED (S.A.V)

Aytuğ Talha

• 236
  • Hattat-Kemankeş..
  • Meslek: İnşaat Mühendisi
  • Yer: Amasya
« Yanıtla #2 : 23 Mart 2017, 16:47:34 »
Elinize sağlık..

poyrazz74

• 224
  • selçuk çakır
  • Meslek: belediye işçisi
  • Yer: izmir-konak
« Yanıtla #3 : 23 Mart 2017, 17:01:06 »
çok güzel olmuş hayırılı olsun..epoksi olarak ne kullandınız?
Akıllılar hep şüphe içindeyken aptallar küstahça kendilerinden emindir.

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #4 : 23 Mart 2017, 17:17:36 »
Elinize sağlık çok moda şimdi 👍👍👍
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

Kadir...

• 1102
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #5 : 23 Mart 2017, 17:31:25 »
eline emeğine sağlık

İsmail ULUSOY

• 320
  • İsmail H. ULUSOY
  • Meslek: Memur
  • Yer: Samsun
« Yanıtla #6 : 23 Mart 2017, 17:45:44 »
Ustam çok hoşuma gitti çok güzel olmuş....

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
« Yanıtla #7 : 23 Mart 2017, 17:53:32 »
Eline  sağlık ustam.

Artık  bunun  bir pazarı  oluştu.  Baya yapıp  satan  var.
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
« Yanıtla #8 : 23 Mart 2017, 18:00:01 »
Herkese teşekkür ederim.
Epoksi olarak ben moravia kullanıyorum. 2/1 oranda 1 kg şeffaf olanını.

Aynen Aydın ustam bir pazarı var hatta ara ara denk geldikçe bakıyorum.Geçenlerde bir yere sordum bana 700 lira dedi bende kolay gelsin dedim kaçtım O:-)
Bunu ona göstersem 1500 lira der heralde,şaşırmış millet.

xx
1983-Kastamonu (A rh +)

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
« Yanıtla #9 : 23 Mart 2017, 21:50:35 »
Elinize sağlık, güzel olmuş. Kullanılmayacak, tabiri caizse "atık" parçaların değerlendirilmesini her zaman çok önemli bulmuşumdur. Ayrıca bu tür ürünlerin fiyatı konusunda da haklısınız. Özellikle sosyal medya üzerinden satış yapılan sayfalarda bu tür ürünler "tasarım ürün" adı altında ciddi anlamda uçuk fiyatlara sunuluyor.

Gölge

• 1058
  • Sami
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #10 : 23 Mart 2017, 22:50:15 »
Elinize sağlık

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #11 : 24 Mart 2017, 10:21:45 »
Engin eline sağlık. valla ben, bu uygulamanın yapılmış olmasını ortaya çıkan ürünün görsel kalitesinden daha önemli buluyorum. bazı işler yol açma özelliğine sahip. şimdi sen yaptın ve biz gördük ki, bu iş oluyor... hem de bildiğimiz epoksi ve eldeki artan malzemelerle... bu yüzden senin bu çalışman bence çok değerli.  8)

gelelim ortaya çıkan işe  ;D bence madem artık parçalar ve doldurulacak alan var, ortaya daha bir kompozisyon çıkabilirdi. benimd e daha önce yaptığım bir benzer çalışmada dolgu malzemesinin renklendirilmesinin müthiş etkili olduğunu gördüm. şeffaf mavi bir polyester ile deneme yapmıştım, çok iyi sonuç verdi aradaki maviler. epoksiyi renklendirmek için nalburlardan bulabileceğin demiroksit tozunu kullanabilirsin. kırmız, sarı, siyah renkleri vardı sanırım ve çok çok ucuz ;) ahşapları da arttığı formlarıyla değil, bazen üçgen, bazen de punç ile daire kesip yerleştirsen tadından yenmez. hatta serbest formlar çıkartıp aralara yerleştirebilirsin yine. ve parçalar arasında gözle görülür bir boşluk olsun epoksi ile doldurlacak. boşluk tasarımın temel öğesidir çünkü. bu iş biraz yığma gibi duruyor. gerçi senin bu yaptığını ben de yapsam, deneme heyecanıyla yığardım bir an önce sonucu görmek için  :D

valla bence devam et bu çalışmalara. yukarıda yazdıklarımı da ufak tavsiyeler olarak değerlendir. tekrar ellerin dert görmesin :2up
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #12 : 24 Mart 2017, 11:19:17 »
Eline sağlık. Çok güzel bir çalışma olmuş.  :2up

Epoksi ve ahşaplı uygulamalarda Epoksi yaratıcı şekillerde de renklendiriyor. Konuyla ilgilenenler için beğendiğim bir iki örnek de vereyim:

https://www.instagram.com/p/BRQyPR_BUA_/?taken-by=artfulresin

https://www.instagram.com/p/BRbSZICh6yx/?taken-by=artfulresin
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

alpaha

• 88
  • Meslek: mobilya dekorasyon
  • Yer: Kastamonu
« Yanıtla #13 : 24 Mart 2017, 14:29:31 »
Maşallah eline sağlık çok güzel olmuş

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
« Yanıtla #14 : 24 Mart 2017, 17:37:32 »
Elinize sağlık, güzel olmuş. Kullanılmayacak, tabiri caizse "atık" parçaların değerlendirilmesini her zaman çok önemli bulmuşumdur. Ayrıca bu tür ürünlerin fiyatı konusunda da haklısınız. Özellikle sosyal medya üzerinden satış yapılan sayfalarda bu tür ürünler "tasarım ürün" adı altında ciddi anlamda uçuk fiyatlara sunuluyor.

Çok teşekkür ederim.İsrafı sevmem hatta israfı görünce hafiften sinirde basar beni.Uçuk rakamlara gerçekten şaşırıyorum ama yapacak birşey yok :(

Elinize sağlık

Teşekkür ederim

Engin eline sağlık. valla ben, bu uygulamanın yapılmış olmasını ortaya çıkan ürünün görsel kalitesinden daha önemli buluyorum. bazı işler yol açma özelliğine sahip. şimdi sen yaptın ve biz gördük ki, bu iş oluyor... hem de bildiğimiz epoksi ve eldeki artan malzemelerle... bu yüzden senin bu çalışman bence çok değerli.  8)

gelelim ortaya çıkan işe  ;D bence madem artık parçalar ve doldurulacak alan var, ortaya daha bir kompozisyon çıkabilirdi. benimd e daha önce yaptığım bir benzer çalışmada dolgu malzemesinin renklendirilmesinin müthiş etkili olduğunu gördüm. şeffaf mavi bir polyester ile deneme yapmıştım, çok iyi sonuç verdi aradaki maviler. epoksiyi renklendirmek için nalburlardan bulabileceğin demiroksit tozunu kullanabilirsin. kırmız, sarı, siyah renkleri vardı sanırım ve çok çok ucuz ;) ahşapları da arttığı formlarıyla değil, bazen üçgen, bazen de punç ile daire kesip yerleştirsen tadından yenmez. hatta serbest formlar çıkartıp aralara yerleştirebilirsin yine. ve parçalar arasında gözle görülür bir boşluk olsun epoksi ile doldurlacak. boşluk tasarımın temel öğesidir çünkü. bu iş biraz yığma gibi duruyor. gerçi senin bu yaptığını ben de yapsam, deneme heyecanıyla yığardım bir an önce sonucu görmek için  :D

valla bence devam et bu çalışmalara. yukarıda yazdıklarımı da ufak tavsiyeler olarak değerlendir. tekrar ellerin dert görmesin :2up

Emin ustam çok teşekkür ederim.El becerisi olan bir topluluğuz dolayısıyla artan malzemeleri bu şekilde değerlendirmek bence harika oluyor.Bunları dört ayda biriktirdim hatta bazen kalan epoksi ile ufak ufak birbirine yapıştırdım.Artan epoksiyi bile çoğu zaman atmadım:)

Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.Tavsiyelere her zaman kulak vermek lazım.Bunun gibi birkaç çalışmam daha var ama bu aralar onlara zamanım pek yok gibi.
Renk işini bende düşündüm ama açıkcası hanım benden heyecanlıydı o yüzden işimin gücümün arasında beni hızlandırdı:)Akrilik boyalarla ben ara katmanlar düşünmüştüm.
İnşallah daha güzellerini yapabilirim.
Herkesede tavsiye ederim.
Kendi evinize şart değil birine bunu hediye verdiğini düşünün.Çöp dediğiniz şeylerden muazzam güzellikte birşey çıkıyor.

Eline sağlık. Çok güzel bir çalışma olmuş.  :2up

Epoksi ve ahşaplı uygulamalarda Epoksi yaratıcı şekillerde de renklendiriyor. Konuyla ilgilenenler için beğendiğim bir iki örnek de vereyim:

https://www.instagram.com/p/BRQyPR_BUA_/?taken-by=artfulresin

https://www.instagram.com/p/BRbSZICh6yx/?taken-by=artfulresin

Teşekkürler Eylem ustam. :2up
Senin verdiklerin başlıca ayrı bir sanat,gerçekten harika duruyorlar.Aslında zevkli iş ama uğraşmak lazım.
Bu işler için güzel bir mekan lazım.Bana yakın birilerini bulamadım yoksa güzel bi depo tutup bi çalışma atölyesi yapacağım ama kafa dengi kimse bulamadım:)

Maşallah eline sağlık çok güzel olmuş

Eyvallah dostum,teşekkür ederim.

xx
1983-Kastamonu (A rh +)

« Yanıtla #15 : 24 Mart 2017, 20:16:57 »
Engin gayet güzel olmuş, ellerine sağlık. Kafama takıldı; epoksiyi dökünce hava kabarcığı sorun oluyor mu acaba ::) oluyorsa, nasıl çözüyorsun bu sorunu?

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #16 : 24 Mart 2017, 21:30:19 »
Derindekileri bilmem ama güneş panelimin üstüne epoksi dökerken kabarcıkları çakmak çakarak patlattım. Tavsiye edilen bir yöntem,  iui sonuç veriyor.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
« Yanıtla #17 : 24 Mart 2017, 21:35:19 »

Engin gayet güzel olmuş, ellerine sağlık. Kafama takıldı; epoksiyi dökünce hava kabarcığı sorun oluyor mu acaba ::) oluyorsa, nasıl çözüyorsun bu sorunu?
Teşekkürler ustam.Epoksiyi dökerken bir  noktadan döküyorum onuda ağacın yüzeyine döküyorum oradan dağılıyor.(sehpanın gönyede olması önemli tabi)
Yüzeyde kalan kabarcıklar için Eylem ustanın dediği gibi yada fön makinasının sıcak kademesini açarak hafif hafif gezindirerek hallediyorum.

Derindekileri bilmem ama güneş panelimin üstüne epoksi dökerken kabarcıkları çakmak çakarak patlattım. Tavsiye edilen bir yöntem,  iui sonuç veriyor.

:2up
1983-Kastamonu (A rh +)