Bıçak Sanatı - Forum

8. bıçağım

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
8. bıçağım
« : 26 Nisan 2011, 15:14:34 »
evet bu da 8. bıçağım :2up

ck 67 lamadan Taner'in atölyesinde yaptıklarımdan bir tanesi. lamayı orada şekillendirdim, taşlamasını şerit zımparada verdim. ısıl işlemini de orada yaptık. menevişten sonra dumanlı görünümünü kaybettiği için saolsun Tanerin bana gönderdiği asit ve toz ile yeniden karartma denedim. çok istediğim gibi olmadı, sap takarken taşan epoksiyi temizlemediğim son bıçağın bu olması sebebiyle, balçak önünde yine lekelenmeler mevcut. işçilik olarak içime sinen ve duruş olarak da beğendiğim bir bıçak oldu. kabzada abonoz ve kestane kulandım. abanozda küçük bir çatlama oldu pimi sokmaya çalışırken. kestanenin de bir yüzeyindeki birleşmede boşluk kaldı maalesef.

asit uygulamasında bir yerde çok farklı bir boşluk deseni meydana geldi ve çok hoşuma gittiği için asit işlemini orada bıraktım. namlu mengenede vs yine lekelendi. ama kirli(!) bir namlunun bu bıçağa yakıştığını düşünüyorum.

agız açacağım ve bir de kılıfı bekliyor.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

emin albayrak

• 3909
Ynt: 8. bıçağım
« Yanıtla #1 : 26 Nisan 2011, 15:15:02 »
iki foto daha ;)

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #2 : 26 Nisan 2011, 15:16:04 »
Bence gerçekten güzel olmuş. Elinize sağlık. Hele balçak olarak duran ahşap çok güzel olmuş...
Cehalet Mutluluktur...

raskolnikov

• 189
  • Mürsel ERDOĞAN
  • Meslek: avukat
  • Yer: nevsehir
« Yanıtla #3 : 26 Nisan 2011, 15:26:09 »
iki farklı ahşap sapta çok güzel durmuş. Ellerine sağlık. Darısı benim başıma.
Baş eğmedik edaniye ikbal ü cah için

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #4 : 26 Nisan 2011, 15:28:05 »
emincim eline sağlık gayet güzül olmuş inşallah 80. leride görürüz
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #5 : 26 Nisan 2011, 15:55:00 »
emin bıçağın şekli ve işçiliğin gayet güzel, her çalışmada ilerlediğini görüyorum! tebrikler..

bu arada küçük bir tavsiyem olacak, bıçağın iç kısmında sapla öpüşen yerlerine epoksiyi sürdükten sonra düz bir malzeme ile sıyırarak fazlalıklarını al. tüm yüzey tam olarak düz ise az bir miktarı bile kafi gelecektir. bıçağın yüz kısmına yakın olan yerde ise taşma ihtimaline karşı olabildiğince ince sür. ;)

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #6 : 26 Nisan 2011, 16:15:35 »
Basarılı bır calısma olmus ellerıne saglık
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #7 : 26 Nisan 2011, 16:44:38 »
Emin geliştiriyorsun şimdiden, ilk 10-15 bıçak acemilik dönemi sayılır, bu dönemde hiç bir bıçak tam olarak içine sinmez doğaldır. Zamanla bazı rutin hareketler oturur, mesela epoksinin taşanını daha donmadan temizlemek gibi. Bu ufak alışkanlıklar bıçakların görsel kalitesini hemen katlamaya başlar. Bence özellikle formu ve kabza biçimi mükemmel, eline sağlık, geriye sadece görsel ayarlar kalmış, eminim ki bunlarda çok kısa zamanda oturacak  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #8 : 26 Nisan 2011, 16:58:22 »
Ilk isler icin anormal zor bir kabza isini girip , iki agaci egik bir cizgide opusturmussun. Olmus gibi gozukuyor ama benim diyen ustayi zorlar bence .
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #9 : 26 Nisan 2011, 17:11:05 »
hepinize teşekkürler, moral verdiniz ^-^

Emin geliştiriyorsun şimdiden, ilk 10-15 bıçak acemilik dönemi sayılır, bu dönemde hiç bir bıçak tam olarak içine sinmez doğaldır. Zamanla bazı rutin hareketler oturur, mesela epoksinin taşanını daha donmadan temizlemek gibi. Bu ufak alışkanlıklar bıçakların görsel kalitesini hemen katlamaya başlar. Bence özellikle formu ve kabza biçimi mükemmel, eline sağlık, geriye sadece görsel ayarlar kalmış, eminim ki bunlarda çok kısa zamanda oturacak  :2up

Emre, aklımdakini aktarabildiğim ilk bıçak diyebilirim buna. diğerlerinde ya malzeme yoktu, ya devam edecek sabrım, ya da teknik imkanım. evet o kadar küçük detaylar o kadar ciddi etkiler veriyor ki bıçağa, şaşırıyorum. şu anda çekiliş bıçağının epokisisi kurudu ve bu akşam vaktim olursa kabzayla uğraşacağım. bakıyorum da, epoksinin balçak önündeki taşan kısımlarını temizlemeden donmaya bırakmak nasıl bir basiretsizlikmiş, inanamıyorum kendime. zamanla düzelecek bunlar da inşallah ;)

Ilk isler icin anormal zor bir kabza isini girip , iki agaci egik bir cizgide opusturmussun. Olmus gibi gozukuyor ama benim diyen ustayi zorlar bence .

abi aslında kabzanın bir tarafı tam oturmadı. ama onun da sebebini buldum, bir dahakine olmayacak diye ümit ediyorum 8)

« Yanıtla #10 : 26 Nisan 2011, 20:30:41 »
Valla ben çok beğendim, saptaki kestane ve abanoz uyumu ise bir başka güzel olmuş. Birleşme yeri bence çok başarılı olmuş. Ellerine sağlık, bundan sonra zaten sen kendi yorumunu kendin yapacaksın, eksikleri tamamları görmemen mümkün değil. Ellerine sağlık.

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #11 : 26 Nisan 2011, 20:33:24 »
teşekkür ederim hocam, mutlu ve motive oldum O:-)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #12 : 26 Nisan 2011, 20:36:26 »
elıne sağlık  :) asıt ve aloksıt ıle bıraz daha uğrasman gerekıyor ama bu saatten sonra zor gıbı ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #13 : 26 Nisan 2011, 20:38:16 »
asit yaparken parlak kalan kısım hoşuma gittiği için devam ettirmedim o süreci, güzelim hamona yazık oldu belkide, ama bu seferlik böyle. sana da sonsuz teşekkürler tüm yardımların ve hamon takviyen için...

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #14 : 26 Nisan 2011, 20:40:04 »
ben teşekkür ederim, yine buyrun gelın.  benim için çok keyifli bir gündü ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Akın Özcan

• 203
  • Meslek: metalurji ve malzeme mühendisi
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #15 : 26 Nisan 2011, 20:56:10 »
elinize sağlık. sap gerçekten çok güzel olmuş

Berke Boyacı

« Yanıtla #16 : 26 Nisan 2011, 20:58:35 »
Sap harika görünüyor emin abi. 1 dakika öncesine kadar balçak sandığım ahşap saptaki ağaçla çok uyumlu olmuş. Sefa hocamın dediği gibi birleşim yeri Pürüssüz... Harikasın abi ne diyim... Ellerine sağlık ;D

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #17 : 26 Nisan 2011, 21:44:50 »
Eline emeğine sağlık Emin abi abanoz ve kestane birbirini tamamlamış  :2up

Saygılar...

muratkucuk

• 483
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Kütahya
« Yanıtla #18 : 26 Nisan 2011, 21:46:42 »
Çok güzel bıçak olmuş, elinize sağlık.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #19 : 26 Nisan 2011, 23:00:54 »
ben teşekkür ederim, yine buyrun gelın.  benim için çok keyifli bir gündü ;)
gelecez gelecez ama balığamı olur mangalamı olur bıcağamı olur bilemiyorum artık :)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ