Merhabalar,
İlk bıçak sapı maceramı paylaşmak istiyorum.
Bu siteyi bulamama vesile olan evdeki kırık saplı bıçak

Sitedeki değerli bilgiler ve tartışmalardan anladığım kadarıyla işe koyuldum; sapın kırık malzemesini ayırıp matkaba takılı taşla yüzeyini temizleyip, perçinleri kestim. Ahşabı deldim.

Perçin şişirmek için sonradan koni oluşturacağım için (epoksi perçini sabitlemesin diye) aynı çapta çivileri klavuz olarak kullandım.
( Sakarlık yaparak sapın uç kısmındaki perçin yatağında ahşabı çivi ile de zedeledim.)

Deneysel çalışma

Perçin yatağına 3 farklı çap ve açı ile koni oluşturup perçin başını şişirdim. Perçin çapları birbirinden biraz farklı oldu tabii. Perçinleri kısa kesmişim gibi geldi. Ve Balçak tarafındaki konileştirme en uygunuymuş gibi geldi. Yorumlarınızı bekliyorum.

Eğe ile kabaca şekil verdim
.

Sorası eğe,zımpara, tung yağı

Ustalarıma sorularım var;
Tung yağını 2-3 defa günaşırı uyguladım. Sürdüm, 15dk bekleyip kabasını aldım.
İlk sürdüğümde ahşabın dokusu pürüzsüz ve yumuşaktı. Ama bu gün elime aldığımda pütürlü ve kuru geldi.(Nerede hata yaptım?)
Ve pis kokuyor, ele siniyor! (Zamanla geçer mi?)
Mutfak bıçağında tung yağı yerine ne kullanabilirdim?
Yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum.
Her şeyin ötesinde bununla uğraşırken çok keyif aldım, heyecanla çalıştım ve bu biter bitmez yeni sap planlarına başladım.
Bu sitede bulduğum bilgiler ve paylaşımlar olmasaydı uzak dururdum bu işten. Yeni bir hobim oldu sayenizde. Çok teşekkürler hepinize.