Bıçak Sanatı - Forum

KARA GÖLGE

Soytürk Dönmez

  • ***
  • 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
KARA GÖLGE
« : 23 Ocak 2017, 09:35:41 »


      Merhabalar değerli ustalarım ve forumdaşlarım. Pala, satır karışımı yaptığım bu arkadaşı sizlerle paylaşmak istedim. Bu arkadaşta bir çok yeni şey denedim. İlk olarak sadece ağzına su verdim. İp deliklerine görsellik adına pirinç borudan kuş gözü yaptım. Çift yanağa kan oluğu açtım. Her iki yanağa da aynı yerden keski yöntemi ile kanal açtığım için istediğim derinliği ve görüntüyü elde edemedim. Muhtemelen bir daha çift kanal açmayacağım :) Sapta sahibinin isteği doğrultusunda koyu ahşap istenildiği için wenge  kullandım.

  Özellikleri:

Çelik: 5160
Tam Boy: 42 cm.
Namlu Boyu : 25.5cm.
Namlu Genişliği: En dar 4.8 cm, En geniş 6 cm.
Kalınlık:7.85 mm
Ağırlık: 935 gr.
Sertlik: 57 Hrc ( Tahminen, sadece ağzına su verdiğim için ve ağzıda konik olduğu için ölçme imkanım olmadı. )










mustafaramazanoyar

  • ***
  • 808
  • Bende kesin karbon eksikliği var :)
  • Meslek: Arkeolog, Boulderer
  • Yer: manisa/salihli
Ynt: KARA GÖLGE
« Yanıtla #1 : 23 Ocak 2017, 10:49:58 »
Ustam ellerinize sağlık şahane olmuş  :)
Hakuna Matata

Muzaffer

  • ***
  • 133
  • Meslek: Esnaf
  • Yer: Kayseri
Ynt: KARA GÖLGE
« Yanıtla #2 : 23 Ocak 2017, 11:06:24 »
Eline sağlık Soytürk Usta,yine yapmışsın da soğutacaksın bizi daha başlamadan :)

Bu arada işine karışmak gibi olmasın ama dediğin gibi Bıcak üzerinde ki kanallar sanki bıçak ağzını sınırlamış görüntüyü küçültmüş gibi.
Bir de Kabza kısmının en altınd ki iki ip deliğini biraz daha kenara ve kabzaya doğru yapıp ortaya biraz daha büyük bir delik yapsan sanki görsel açıdan daha iyi dururmuş gibi. Benimki naçizane bir fikir sadece.

Düzenleme:
Bunun gibi olsa daha güzel olurmuş sanki

« Son Düzenleme: 23 Ocak 2017, 11:22:13 Gönderen: Muzaffer »

Yilmaz Dogan

  • ***
  • 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
Ynt: KARA GÖLGE
« Yanıtla #3 : 23 Ocak 2017, 12:38:25 »
Soytürk Ustam ellerinize sağlık yine bu tarzda muhtesem bir calisma  olmuş
Ellerin dert görmesin :2up :2up :2up :2up :2up
 

Ynt: KARA GÖLGE
« Yanıtla #4 : 23 Ocak 2017, 12:47:16 »
Kanallarla tek tek boğuşup aynı hizaya denk getirmemek için örsün üzerine takıp kullanacağın bir aparat şart, bundan kurtuluş yok  ;) Eline sağlık değişik olmuş, ben havşalı pimleri bu tarz bıçaklara çok yakıştırıyorum ve buna da çok yakışmış.

Ersin Özdemir

  • ***
  • 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
Ynt: KARA GÖLGE
« Yanıtla #5 : 23 Ocak 2017, 13:20:28 »
Mükemmel olmuş Soyturk ustam
Elinize sağlık büyük bıçak yapmak gerçekten zor ben evde  30 cm lik k720 yapiyorum. Ne kadar uğraştiginizi şimdi
Daha iyi anlayabiliyorum  :)))

yunus_cbn

  • ***
  • 1147
  • Yer: Manisa
Ynt: KARA GÖLGE
« Yanıtla #6 : 23 Ocak 2017, 16:22:46 »
Ellerine sağlık üstadım yine Harika olmuş 💯💯💯
Beni bu guzel havalar mahvetti

borakent

  • ***
  • 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
Ynt: KARA GÖLGE
« Yanıtla #7 : 23 Ocak 2017, 16:54:15 »
Elinize sağlık çok güzel ve sağlam bir çalışma olmuş.

Şeref Acar

  • *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
Ynt: KARA GÖLGE
« Yanıtla #8 : 23 Ocak 2017, 19:12:18 »
Elinize sağlık ustam
Taşlama ve namlu çok güzel

Soytürk Dönmez

  • ***
  • 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: KARA GÖLGE
« Yanıtla #9 : 23 Ocak 2017, 22:51:28 »
Ustam ellerinize sağlık şahane olmuş  :)

  Teşekkür ederim.

 
Eline sağlık Soytürk Usta,yine yapmışsın da soğutacaksın bizi daha başlamadan :)

Bu arada işine karışmak gibi olmasın ama dediğin gibi Bıcak üzerinde ki kanallar sanki bıçak ağzını sınırlamış görüntüyü küçültmüş gibi.
Bir de Kabza kısmının en altınd ki iki ip deliğini biraz daha kenara ve kabzaya doğru yapıp ortaya biraz daha büyük bir delik yapsan sanki görsel açıdan daha iyi dururmuş gibi. Benimki naçizane bir fikir sadece.

Düzenleme:
Bunun gibi olsa daha güzel olurmuş sanki



    Teşekkür ederim, estağfurullah ne demek işine karışmak gibi olmasın, her türlü eleştiriye açığım tabi ki art niyet olmadığı sürece ;) Arkada 3. bir delik bence çok kalabalık olur benim gözümü tırmalar şahsen, ama en üstte büyük diğri biraz daha küçük ve en alttaki daha da küçük olabilir belki :)

Soytürk Ustam ellerinize sağlık yine bu tarzda muhtesem bir calisma  olmuş
Ellerin dert görmesin :2up :2up :2up :2up :2up
 

    Sağ olasın Yılmaz ustam :)


 
Kanallarla tek tek boğuşup aynı hizaya denk getirmemek için örsün üzerine takıp kullanacağın bir aparat şart, bundan kurtuluş yok  ;) Eline sağlık değişik olmuş, ben havşalı pimleri bu tarz bıçaklara çok yakıştırıyorum ve buna da çok yakışmış.

    Teşekkür ederim ustam. Aslında iş üzerinde alel acele yaptım basit bir sistem ama sonuç  istediğim gibi olmayınca eski sistem devam ettim ama sanırım bir daha yada epeyce uzun bir süre çift kanal yapmayacağım  :)

Mükemmel olmuş Soyturk ustam
Elinize sağlık büyük bıçak yapmak gerçekten zor ben evde  30 cm lik k720 yapiyorum. Ne kadar uğraştiginizi şimdi
Daha iyi anlayabiliyorum  :)))

 
    Teşekkür ederim, emeksiz yemek olmuyor ben seviyorum uğraşmayı ele avuca gelecek yaptığım alet  ;)


Ellerine sağlık üstadım yine Harika olmuş 💯💯💯

  Sağ olasın Yunus kardeşim :)


 
Elinize sağlık çok güzel ve sağlam bir çalışma olmuş.

   Teşekkür ederim :)

 
Elinize sağlık ustam
Taşlama ve namlu çok güzel

   Teşekkür ederim :)



   
 

President

  • ***
  • 132
  • Yer: Ankara
Ynt: KARA GÖLGE
« Yanıtla #10 : 29 Ocak 2017, 23:22:05 »
Sanat eseri.
Emeğinize sağlıl

Soytürk Dönmez

  • ***
  • 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: KARA GÖLGE
« Yanıtla #11 : 30 Ocak 2017, 22:23:37 »
Sanat eseri.
Emeğinize sağlıl

   Teşekkür ederim.

Gölge

  • ***
  • 1058
  • Sami
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Manisa
Ynt: KARA GÖLGE
« Yanıtla #12 : 31 Ocak 2017, 03:02:07 »
Elinize sağlık ustam süper olmuş yine.

Soytürk Dönmez

  • ***
  • 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: KARA GÖLGE
« Yanıtla #13 : 31 Ocak 2017, 22:30:38 »
Elinize sağlık ustam süper olmuş yine.

   Teşekkür ederim  :)

Huseyin KESKİN

  • ***
  • 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
Ynt: KARA GÖLGE
« Yanıtla #14 : 31 Ocak 2017, 23:30:36 »
elinize sağlık soytürk gözlerimi alamıyorum ??? ustam bir sorum olacak acaba bıçakların keskin ağzını (tek tarafını) kaç dereceyle açıyorsunuz acaba kendi standartınızı merak ettim :)

Soytürk Dönmez

  • ***
  • 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: KARA GÖLGE
« Yanıtla #15 : 02 Şubat 2017, 01:00:46 »
elinize sağlık soytürk gözlerimi alamıyorum ??? ustam bir sorum olacak acaba bıçakların keskin ağzını (tek tarafını) kaç dereceyle açıyorsunuz acaba kendi standartınızı merak ettim :)

    Çok teşekkür ederim. Bu açı ile ilgili daha öncede soran arkadaşlar oldu inanın hiç ölçmedim. Uyguladığım yol şudur, genelde namlu genişliğinin 3'de 2 si kadar ağzı açıyorum ve bıçağın kullanım amacı , ebatına göre ya 1 mm e kadar indiriyorum yada 0.5 ile 0.8 mm. Daha sonra ikinci ağzı açıyorum. Uyguladığım yöntem bu şekilde oluyor.

Huseyin KESKİN

  • ***
  • 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
Ynt: KARA GÖLGE
« Yanıtla #16 : 02 Şubat 2017, 02:27:34 »
Teşekkür ederim önceki mesajlara denk gelmemişim ^-^

Brac

  • ***
  • 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
Ynt: KARA GÖLGE
« Yanıtla #17 : 07 Şubat 2017, 10:02:29 »
Eline sağlık Soytürk ustam bu tip ağızlar değişik tasarımlar gözüme çok hoş gelmeye başladı ağızın bıçağa oranlarını çok güzel yapmışsın herşeyiyle çok güzel olmuş. :2up

Soytürk Dönmez

  • ***
  • 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: KARA GÖLGE
« Yanıtla #18 : 08 Şubat 2017, 01:24:28 »
Eline sağlık Soytürk ustam bu tip ağızlar değişik tasarımlar gözüme çok hoş gelmeye başladı ağızın bıçağa oranlarını çok güzel yapmışsın herşeyiyle çok güzel olmuş. :2up

  Sağ olasın Burak kardeşim beğenmene sevindim  :)