Bıçak Sanatı - Forum

Kasap Bıçağı

Ynt: Kasap Bıçağı
« Yanıtla #20 : 04 Ocak 2017, 19:17:10 »
Arkadaşlar hepinize tüm içtenliğimle çok teşekkür ederim, sağolun.

hocam çok fenasın 8) kolay/pratik yoldan estetiği yakalamanın kitabı yazılsa, kapak olursun vallaha :2up :2up

Eeee ne demişler, "tembele iş söyle sana aklı öğretsin"  ^-^

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
« Yanıtla #21 : 04 Ocak 2017, 21:36:08 »
Sefa Hocam, elinize sağlık.  İlham verici bir çalışma olmuş. Ayrıca tembellik konusuna katılmıyorum. :) İşe başlamadan plan yaparak, yeni yöntemler üreterek yolu kısaltmak; doğrudan çalışmaya başlayarak nispeten uzun yolu tercih etmekten daha zor :2up

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #22 : 05 Ocak 2017, 00:51:07 »

Ellerine emeğine sağlık ustam. Bende kabzeyi daha çok beğendim  :2up

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #23 : 05 Ocak 2017, 04:02:19 »
Eline sağlık hocam,bıçakda sapda harika olmuş.

Brac

• 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #24 : 05 Ocak 2017, 08:52:01 »
Eline sağlık Sefa hocam ben de kabzeyi ilk fotografı görünce lamine zannettmiştim ??? oyma işin kolayı diyorsun ama bence aynı yükseklik seviyesinde oyma işi daha zor  >:D elinize sağlık çok hoş bir bıçak olmuş  :2up

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #25 : 05 Ocak 2017, 11:35:06 »
Elinize sağlık hocam, çok şık ve bir o kadar da güzel olmuş. ;)

cem eser

• 752
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ereğli/KONYA
« Yanıtla #26 : 05 Ocak 2017, 13:09:05 »
Sefa hocam elinize sağlık zarif ve kullanışlı bir bıçak olmuş. Çelik olarak AEB-L terfih etmenizin sebebi nedir? Mutfak bıçaklarında genelde bu çelik kullanılıyor sanırım. Ben de T5 Mos Çubuk Çelik mutfak bıçağı yapmayı düşünüyordum.
Bir avuç toprak,birazda suyum ben.
Neyimle övüneyim,işte buyum ben.

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #27 : 05 Ocak 2017, 14:00:08 »
Sefa hocam ellerine emeklerine saglik kabza cok güzel olmus ben cok begendim :2up :2up :2up :2up :2up

« Yanıtla #28 : 05 Ocak 2017, 16:20:04 »
Herkese ayrı ayrı çok teşekkür ederim, çok sağolun. Öyle anlaşılıyor ki sap bıçağın biraz önüne geçmiş  ;)

Cem, AEB-L nin çok dengeli bir krom karbon oranı var. Diğer paslanmaz çelik gurubuna göre karbür yapısı çok daha ince bu nedenle kesme performansı gerçekten çok etkileyici, bilemesi de yorucu değil.

freenautilus

• 391
  • Meslek: Fizyoterapist
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #29 : 05 Ocak 2017, 17:56:15 »
Off of, şiir gibi  :2up
Emrah
Instagram : EDEKO.DESIGN
www.ankaradafizyoterapist.com

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #30 : 05 Ocak 2017, 19:58:04 »
hocam çok sık olmuş elınıze kolunuza  saglık

zerrinbas

• *
  • 40
  • Meslek: ahşap tasarım
  • Yer: adana
« Yanıtla #31 : 05 Ocak 2017, 20:32:51 »
Elleriniz dert görmesin.ben bile acemi halimle çok işlevsel olduğunu görebiliyorum.ama haklısınız sap bıçağın önüne geçmiş.şiir gibi 

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #32 : 05 Ocak 2017, 20:43:34 »
😍😍 Sefa abi gerçekten müthiş olmuş üstadım anlaşılan o ki biraz pahalı bir mutfak bıçağı olacak  :2up ne yalan söyleyeyim anı kabza gerçekten imrenilecek kadar güzel olmuş ellerine sağlık hocam  :2up
Beni bu guzel havalar mahvetti

Kadir...

• 1102
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #33 : 06 Ocak 2017, 00:02:22 »
Sefa hocam eline emeğine sağlık
Tek kelimeyle harika

cem eser

• 752
« Yanıtla #34 : 06 Ocak 2017, 09:54:23 »
Herkese ayrı ayrı çok teşekkür ederim, çok sağolun. Öyle anlaşılıyor ki sap bıçağın biraz önüne geçmiş  ;)

Cem, AEB-L nin çok dengeli bir krom karbon oranı var. Diğer paslanmaz çelik gurubuna göre karbür yapısı çok daha ince bu nedenle kesme performansı gerçekten çok etkileyici, bilemesi de yorucu değil.

Anladım ağabey.Teşekkür ederim.O zaman ustura yapımına da uygun bu çelik öyle mi?

« Yanıtla #35 : 06 Ocak 2017, 10:07:26 »
Off of, şiir gibi  :2up
hocam çok sık olmuş elınıze kolunuza  saglık
Elleriniz dert görmesin.ben bile acemi halimle çok işlevsel olduğunu görebiliyorum.ama haklısınız sap bıçağın önüne geçmiş.şiir gibi 
😍😍 Sefa abi gerçekten müthiş olmuş üstadım anlaşılan o ki biraz pahalı bir mutfak bıçağı olacak  :2up ne yalan söyleyeyim anı kabza gerçekten imrenilecek kadar güzel olmuş ellerine sağlık hocam  :2up
Sefa hocam eline emeğine sağlık
Tek kelimeyle harika

Çok teşekkür ederim, sağolun varolun.

Anladım ağabey.Teşekkür ederim.O zaman ustura yapımına da uygun bu çelik öyle mi?

AEB-L zaten jilet üretiminde kullanılan bir çelik  ;)

cem eser

• 752
« Yanıtla #36 : 06 Ocak 2017, 10:37:20 »
 :-X  bunun üzerine susuyorum.Nereden temin edebiliriz?Eğer toplu bir organizasyon olur ise katılmak isterim.

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #37 : 11 Ocak 2017, 16:25:18 »
Hocam ellerinize sağlık. Ben sizin bıçaklarda hep böyle bir pastel bir ton ve bir sakinlik hissediyorum nedense. Acaba hani bu tanışıklıktan mı geliyor diyorum ama tanıdığım kadarıyla eserleriniz daha sakin  :)  böyle bıçak bitmiş sonra böyle kötü huyları haşarılıkları bir dokunuşla alınmış gibi. Zirikote nasıl bir şeymiş diye arattım netten ne güzel bir ağaçmış öyle. Sedefe falan da çok güzel gidecek gibi alınacak listeme ekledim.
Birde bir çoğumuza oluyordur  ustaların bıçaklarını incelerken hep yeni bir şey bir metod bir fikir ediniyor insan. Vaay bende bunu şöyle yaparım o bıçağın burasını bu şekilde yaparım falan demeye başlıyoruz. O yüzden biz sizden ve diğer forumun köklü ustalarından hep bir şeyler bekliyoruz. Sanmayın ki sıkılırız yani.

Son olarak tekrardan ellerinize sağlık Hocam. Şahsen ben yine kaptım bişeyler  ;D
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

« Yanıtla #38 : 11 Ocak 2017, 20:01:42 »
Mehmet sağolasın, okurken mahçup oldum  :-[ yaptıklarımız böyle iyi şeylere neden oluyorsa daha ne isteriz. Teşekkürler, değişik bir iş yapmaktayım bu gazdan sonra yakındır yakındır paylaşırım  ^-^
« Son Düzenleme: 11 Ocak 2017, 22:21:38 Gönderen: sefaçabuk »

burakergin

• 290
  • Meslek: kamu
  • Yer: Eskişehir,Kocaeli
« Yanıtla #39 : 11 Ocak 2017, 21:02:57 »
Hocam kasap olsam bu bıçağı kullanamazdım ellerinize sağlık. Kabza göz kamaştırıcı...