Öncelikle hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, çok sağolun.
Mehmet, kılıf işini bu bıçağa bir türlü yakıştıramadım doğrusunu istersen bu nedenle de yapmak içimden gelmedi
Adem, kasap bıçakları gözlediğim kadarıyla bir alışkanlıktan kaynaklı forma sahip. Ancak hem ucunun biraz sivri oluşu hemde ağız kavisinin formuna bakılırsa, kemik aralarına da girebilsin amacıyla oturmuş bir form gibi görünüyor.
Sapa ilişkin detaylandırma yapamaya çalışayım,
Aşağıya bir fotoğraf ekledim, bu fotoğraftaki parçalar desen olarak kullandığım akçaağacın fazlalık parçaları. kullanılan akçaağaç 10 mm kalınlığındaydı, ziricote ise 12 mm civarındaydı. Önce sapın sadece dış formunu verip kavislendirmesini yapmıyoruz. Sonra, yüzeye kullanacağımız akçaağacı fotoğraftaki formda kesiyoruz. Kestiğimiz parçaları ziricote üzerine koyup markalıyoruz ve bu markaladığımız yerden ziricote yi 8 mm kadar oyuyoruz, araya pirinç koyacağımız için ben biraz geniş oydum. Pirinçleri akçaağacın üzerine epoksiyle yapıştırıyoruz ve bu parçaları komple oyduğumuz ziricote üzerine ağaç tutkalıyla sıkıyoruz. Kuruduktan sonra ben çıkıntı fazlalıkları kıl testereyle kesmiştim ki zaten fotoğraflar da o parçalar. Yapışma işleminden sonra artık sapa vermek istediğimiz formu veriyoruz. İşlem bu kadar.