Selamün aleyküm Bıçak Sanatı üyeleri.
Değerli yöneticilerimiz ve moderatörlerimizde uygun görürse bu başlık altından deneyim ve tecrübelerimi günlük şeklinde, olabildiğince görsel içerikli paylaşmayı düşünüyorum.
Öncelikle çok kısaca kendimden bahsedeyim ki;
"bu bizlik bir iş değil, ben yapamam" diyenler için birbirimizden ne kadar farksız olduğumuzu, aslında herkesin el becerisi ve hayalgücü el verdiğince iyi yada kötü birşeyler çıkarabilmek için türlü yeteneklerle donatılmış olmasına hiçte gerek olmadığını kendimce izah etmiş olayım.
Davarlarımızı güderken bıçağımı kaybedince internette bıçak aramaya kalktım ve çok güzel avcı bıçaklarına denk geldim. Ama fiyatlar benim alabileceğimin fazlaca yukarısındaydı. Ki o bıçaklar o fiyatları hakta ediyorlardı. Derken yeni yeni okçuluklada ilgileniyordum. Temren(ok ucu) yapmak için çelik ararken Bıçak Sanatı'na denk geldim ve kısaca göz gezdirdikten sonra üye olup kendimi tanıttım ve aktif bir forum olduğunu, herkesin birbirine karşı saygılı davrandıklarını fark ettim ve benide çok sıcak karşıladılar. Hepsine çok teşekkür ederim.
Özellikle
Murat AKIN ve
Selim Atalay'ın bilgilendirmeleri sonucu çelikler hakkında ve bıçak yapımı hakkında başlangıç seviyesinde bir bilgiye ulaşmış bulunmaktyım. Hatta forumda da bir sürü başlayanlar için konu mevcut.
Huradacıdan babama iki adet araba makası aldırdım ve Ford Transit 280 modeline aitmişler. Yapacağım bıçağın boyunu tahmini 25cm kadar düşünüyordum ve makastan 25cm kadar spiral ile kestim. Sobanın içinde ısıtıp çekiple hafif eğriliklerini düzelttim. Şuan öyle bekliyor.
Elimdeki makasa ait ebatlar 25cm boy 6cm en ve 1cm kalınlıkta bir lamam oldu.
Neyse fazla uzatmadan dün akşam kartona çizdim fakat kesip bir baktım kabza elime çok küçük geldi bende parmaklarımı teker teker ölçüp çetvelle ölçerek çizdim.
Çizerken Pinterest'teki şu
https://tr.pinterest.com/pin/542050505130692574/ pindeki üçüncü çizimden kopya çektim birazcık.