arkadaşlar merhaba,
geçen gün mehmet dülcek ustadan aldığım 80crv2 ile bir nakiri denemesi yapmak istiyorum. bu sefer biraz hesap kitap yaparak ilerleyeyim dedim.
elimdeki lamanın kalınlığı 4mm. genişliği 60mm. bıçağın ağzını 20mm sınırında bitirmek istiyorum. bu şekilde ilerleyince ağız 1mm kalsın istersem aşağıdaki gibi bir kesit çıkıyor ortaya.

basit bir ağız açma aparatı da yaptım ama 8.6 derecelik açıyı nasıl tutturabileceğim konusunda pek fikrim de yok.
yaklaşık olarak şu forma ulaşmayı hedefliyorum.

şimdi sorularım şöyle.
1- sizce bu şekil (ağız genişliği, açısı vs) nakiri tarzı bir bıçak için uygun mu?
2- ağız açma açısını basit bir ağız açma aparatında nasıl ayarlayabilirim? 8.6 derece biraz zor gibi geldi bana

not: bıçak konusunda çok acemiyim. daha evvel bir tane profil çıkarıp, elimde eğe ile aparat kullanmadan ağız açtım. sonuç güzel ama her şeyi planladığım gibi, ölçülü yapmak istiyorum bu sefer.