Bıçak Sanatı - Forum

Ev yapımı (DIY) şerit zımpara makinesi (bant zımpara makinesi) örnekleri

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
evet yarın motor elimde 2,2 kw cift kondasatörlü.
dün alşam makaraları monte ettim bu akşamda denge makarasını monatjını ve yatak montajını yaparım yarın motorla beraber tahrik kasnağı derken arada belki start  tuşuna basarım :)
bu arada tahrik makarasına mı yoksa denge makarasınamı hafif balık sırtı bombesi vereyim
saygılar .
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Bence denge ( ayarlama) makarasına bombe ver.

ozgurozdemir

• *
  • 1
sağ olasın hocam teşekkürler

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
Bendekinde bombe tahrik makarasında ama nedeni bu makaranın hazır satın almayıp da tornalattırdığım tek makara oluşu. Ha, işini iyi görüyor mu görüyor.  ;)
« Son Düzenleme: 17 Nisan 2011, 23:42:21 Gönderen: deserteagle »
Namık Kemal
Instagram'da ben

ozgurozdemir

• *
  • 1
makarları hallettim alüninyum 6013 kalite rulmalar fag mil capı denge makarasında 17mm  tahrik makarasında 30mm makarda 100 lük oldu
bu ara birşeyler yaptım ama benim motor yenlış gelmiş doğrusunu getirecekler belki çalışır :)

:2up Ölçüler çok iyi görünüyor Özgür, aluminyum da iyi tercih hadi çalıştır bir görelim artık.

ozgurozdemir

• *
  • 1
ucf206 yatakların kaidesini hazırlatıyorum motorda geldimi basarız düğmeye :)

Özgür sırf merakımdan soruyorum, neden UCP serisi değilde UCF serisi yatak tercih ettin?

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Özgür sırf merakımdan soruyorum, neden UCP serisi değilde UCF serisi yatak tercih ettin?
Sefa ustam, Özgür'ün yapmayı düşündüğü makinenin orjinali UCF tipi kullanıyor (http://wilmontgrinders.com/EERFGrinder.aspx)...

Kipmen Sanat web sitesi

Usta şimdi baktım, orada yatak yok ki ::) Ne ucp ne de ucf motoru gövdeye doğrudan bağlamış, flanşlı motor kullanmış. Göremediğim bir şey mi var?

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Hımm, haklısın  ;D Ben de dikkat etmemişim...

Kipmen Sanat web sitesi

Bu arada güzel makina yapmışlar be ustam.

ozgurozdemir

• *
  • 1
esasen 100 serisine kafayı takmıştım ama sadece ben takınca olmuyor benim arkadaşlında işlerinin az olması gerekiyor
ucf serisine benim makine mühendisi arkadaş yüzünden taktım sayılır iki adet u profili ağız ağıza kaynatıp kaide yaptı onada ucf gerekliydi ondan birazda
birde yapmayı planladığım  makina arkadaşların mahalle baskısı ile :) elimde olan %50 si bitmiş kalın kare profilden olan bant zımparaya döndü  şu an  için geriye kalan malzeme sadece yatak kaidesi ve kasnaklar herşey tamam .
ama daha büyük teker yapmadım alimunyumu sordum cap 240mm olan 78tl birde bunun işlememesi var :(
bakalım capı 200 ve üzeri olan teflon veya banzeri bir malzemeden genişlik 60-70 olan bir teker bulursam onu deneyeceğim
ince makaralar icinde st37 malzemeden yataklar hazırlıyacam  olayı sadece profile bıraktım daha kolay oluyor evde kafamda ve kağıtta bitiriyorum malzeme listesini cıkarıyorum arıyorum malzemeciyi sunlar kesilecek malzeme şu  1  saat sonra gidiyorum hazır :)
malzemenin kg fiyatı 1,95-2,50 tl arası değişiyor enfazla lama ve karelere 30 tl verdim bakalım hayırlısı.

bu arada ilk düşündüğüm makinede mecburen ucf serisi yataklar kulanıcam kasnak olursa iki tane arkalı önlü koyacam . bakalım benim şu an yaptığım makine performans vermez ise  onu yapmaya başlıyacam.
emre ustam bitmiş halini bekliyoruz senin makinanaın 

ozgurozdemir

• *
  • 1
bant zımparaya benzetmeye calıştığım makine bozuntusu :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
birde denge makarası var  kasnağı ısamarladım capı 100-75-50 olarak 13mm kalınlıktaki kayışa göre olacaklar :)
bakalım çalışacakmı hadi hayırlısı

Özgür malzemeler gayet güzel görünüyor, bence esaslı bir şey çıkacak ortaya. Forumun adını değiştireceğiz bu gidişle bantzımpara.com. Hadi bekliyoruz bir an önce :2up

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
Özgür bu kadar güzel bir çalışma yapıyorsun ve mesajlar burada arada kaynıyor. Senin mesajları da seçip yeni bir konuya bölesim geliyor.  >:D
Namık Kemal
Instagram'da ben

ozgurozdemir

• *
  • 1
eyvallah üstadlarım iyi gaz veriyorsunuz ben bu gaz ile cumartesine bitiririm ama kasnak dökümden gelecekmiş ölçü itibari ile olmadı yarın alüminyumdan yaptırırım :)
malzemenin ederi 22 tl işçilik bedava :) >:D

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
Döküm kasnağın çapı az geldiyse dışını poliüretan kaplat. Hatta Al. olan kasnağı bile kaplatabilirsin.
Namık Kemal
Instagram'da ben