Bıçak Sanatı - Forum

Amatör Bıçakçıdan Ustaların Beğenisine sunarım...

Emrah

  • ***
  • 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
Ynt: Amatör Bıçakçıdan Ustaların Beğenisine sunarım...
« Yanıtla #20 : 10 Aralık 2016, 10:15:14 »
Elinize saglık son derece temiz bir iş olmuş. Bir eksik degil ama sanki balçak ve ahşabın birleştigi nokta, biraz daha aşağı uzayıp sivrilse daha yakışıklı olurmuş sanırım. Kılıf tasarımı da çok hoş. Sadece üzerindeki çizgiler ve kenar düzeltme de küçük sorunlar var. Sanırım bunlar da alet eksikliğinden kaynaklanmış. Bu kadar temiz işçilik olunca, böyle küçük kusurlar hemen görünüveriyor.  :2up :2up :2up
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

Sertaç Uğur

  • ***
  • 100
  • Meslek: mimar
  • Yer: Antalya
Ynt: Amatör Bıçakçıdan Ustaların Beğenisine sunarım...
« Yanıtla #21 : 10 Aralık 2016, 12:30:03 »
Tebrik ederim. Siz buna amatör bıçakçıdan demişsiniz ancak sonuç hiç de amatörce olmamış. Elinize sağlık. Çok beğendim. :2up

Okan

  • ***
  • 121
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: istanbul
Ynt: Amatör Bıçakçıdan Ustaların Beğenisine sunarım...
« Yanıtla #22 : 11 Aralık 2016, 14:51:30 »
muhteşem bir iş olmuş.maşallah size.
fakat keşke işlemleri bize anlatsaydınız.
biz acemiler için cok öğretici olurdu.
perdah sıralamasını cook merak ettim

Merhaba Mustafa Bey

İlk once beğeniniz için teşekkür ederim. Perdah hakkındaki sorunuza gelince. Başlama kumunu bıçağınız seçer. Yani siz bıçağın ağzını en son ne ile açtıysanız veya hatalrı doğrultusunda seçmeniz lazım ama örnek vermek gerekirse 100 kumla açılan bir bıçakta perdahlamayı ben 100 kumla başlarım keza bu bıçak ta öyle oldu. Ne kadar çok kat atarsanız imkanlar dahilinde bıçak okadar parlar. Örnek bıçaktaki perdah sırası şöyledir. 100/150/220/320/400/500/600/800/1000/1500/2000/2500/3000/5000 ve polisaj mavcunu ile 3 tarafına da perdahlama yaptım. Spor salonunu bıraktım o yüzden bilek güreşi müsabakalarına girecek kadar kol kasım var  :D . Konu ile ilgili veya başka bir sorunuz olursa memnuniyetle bilgim dahilinde yanıtlarım.
omknives

Okan

  • ***
  • 121
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: istanbul
Ynt: Amatör Bıçakçıdan Ustaların Beğenisine sunarım...
« Yanıtla #23 : 11 Aralık 2016, 15:03:24 »
Elinize saglık son derece temiz bir iş olmuş. Bir eksik degil ama sanki balçak ve ahşabın birleştigi nokta, biraz daha aşağı uzayıp sivrilse daha yakışıklı olurmuş sanırım. Kılıf tasarımı da çok hoş. Sadece üzerindeki çizgiler ve kenar düzeltme de küçük sorunlar var. Sanırım bunlar da alet eksikliğinden kaynaklanmış. Bu kadar temiz işçilik olunca, böyle küçük kusurlar hemen görünüveriyor.  :2up :2up :2up

Merhaba Emrah Bey

Ahsap ile ilgili tavsiyenizi bir sonraki bıçağımda değerlendirecem. Teşekkür ederim. Kılıf ile ilgili sıkıntıların evet farkındayım. Bir sonraki kılıfta buna dikkat edeceğime emin olabilsiniz. Deri ile kanal açarken el kaymalarını önlemek için bu kılıftan sonra bir kaç aparat yaptım ve umarım gelecek işlerde daha temiz işler yapmama yardımcı olucak.
İlginiz ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
omknives

Mustafasezer

  • ***
  • 284
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: İstanbul
Ynt: Amatör Bıçakçıdan Ustaların Beğenisine sunarım...
« Yanıtla #24 : 11 Aralık 2016, 15:08:01 »
muhteşem bir iş olmuş.maşallah size.
fakat keşke işlemleri bize anlatsaydınız.
biz acemiler için cok öğretici olurdu.
perdah sıralamasını cook merak ettim

Merhaba Mustafa Bey

İlk once beğeniniz için teşekkür ederim. Perdah hakkındaki sorunuza gelince. Başlama kumunu bıçağınız seçer. Yani siz bıçağın ağzını en son ne ile açtıysanız veya hatalrı doğrultusunda seçmeniz lazım ama örnek vermek gerekirse 100 kumla açılan bir bıçakta perdahlamayı ben 100 kumla başlarım keza bu bıçak ta öyle oldu. Ne kadar çok kat atarsanız imkanlar dahilinde bıçak okadar parlar. Örnek bıçaktaki perdah sırası şöyledir. 100/150/220/320/400/500/600/800/1000/1500/2000/2500/3000/5000 ve polisaj mavcunu ile 3 tarafına da perdahlama yaptım. Spor salonunu bıraktım o yüzden bilek güreşi müsabakalarına girecek kadar kol kasım var  :D . Konu ile ilgili veya başka bir sorunuz olursa memnuniyetle bilgim dahilinde yanıtlarım.
Valla cok guzel bir iş olmuş.tebrik ederim sıralamanızı yazdım bı kenara sızden ilham alarak bende sabırla denedım hemen ama benım 1500 kadar zımparam vardı.
Sonuca baktıgımda sizinki kadar olamasada benı tatmın ettı.demekkı 5000 kadar zimpara bulursam daha guzel sonuclar elde edecegım
Bide kabzayı kaca kadar zımpara yaptınız.oradada baya ince zımpara atmısınız.
Ben bayıldım bıcagınıza valla helal.
Böyle bir işciliğe kılıf dengeleyememıs.oda takım eksıklıgınden kesın onuda cozdugunuzde super bıseyler cıkacagı cok acık belli masallah size
Bayanların pasta borek tarıflerı olur ya oyle notlar alıyorum bende

Okan

  • ***
  • 121
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: istanbul
Ynt: Amatör Bıçakçıdan Ustaların Beğenisine sunarım...
« Yanıtla #25 : 11 Aralık 2016, 16:40:40 »
muhteşem bir iş olmuş.maşallah size.
fakat keşke işlemleri bize anlatsaydınız.
biz acemiler için cok öğretici olurdu.
perdah sıralamasını cook merak ettim

Merhaba Mustafa Bey

İlk once beğeniniz için teşekkür ederim. Perdah hakkındaki sorunuza gelince. Başlama kumunu bıçağınız seçer. Yani siz bıçağın ağzını en son ne ile açtıysanız veya hatalrı doğrultusunda seçmeniz lazım ama örnek vermek gerekirse 100 kumla açılan bir bıçakta perdahlamayı ben 100 kumla başlarım keza bu bıçak ta öyle oldu. Ne kadar çok kat atarsanız imkanlar dahilinde bıçak okadar parlar. Örnek bıçaktaki perdah sırası şöyledir. 100/150/220/320/400/500/600/800/1000/1500/2000/2500/3000/5000 ve polisaj mavcunu ile 3 tarafına da perdahlama yaptım. Spor salonunu bıraktım o yüzden bilek güreşi müsabakalarına girecek kadar kol kasım var  :D . Konu ile ilgili veya başka bir sorunuz olursa memnuniyetle bilgim dahilinde yanıtlarım.
Valla cok guzel bir iş olmuş.tebrik ederim sıralamanızı yazdım bı kenara sızden ilham alarak bende sabırla denedım hemen ama benım 1500 kadar zımparam vardı.
Sonuca baktıgımda sizinki kadar olamasada benı tatmın ettı.demekkı 5000 kadar zimpara bulursam daha guzel sonuclar elde edecegım
Bide kabzayı kaca kadar zımpara yaptınız.oradada baya ince zımpara atmısınız.
Ben bayıldım bıcagınıza valla helal.
Böyle bir işciliğe kılıf dengeleyememıs.oda takım eksıklıgınden kesın onuda cozdugunuzde super bıseyler cıkacagı cok acık belli masallah size
Bayanların pasta borek tarıflerı olur ya oyle notlar alıyorum bende

Kabzayı 800 e kadar zımpara attım. Benim için tatmin edici ama daha sıfır pürüzsüz yüzey isterseniz dolgu macunu ile bitirmeniz gerek. Değişik dolgu macunları var renk veren renksiz v.s. ayakkabı malzemeleri satan yerlerden temin edebilirsiniz e tabi bunu kullanmak için polisak makinesi ve tekeri kullanmanız gerektiğini söylememe gerek yok. Bu malzemeleri Polonya Pazarından Makineyide internette almanızı tavsiye ederim eğer yoksa. Yoksa uygun fiyat ve özelliklerde bulmak için çok gezmeniz gerekebilir. Polisaj malzemelerini Eminönü hırdavat malzemeleri satan yerlerde de bulabilirsiniz. Tabi bunları İstanbulda yaşadığınızı farz ederek söylüyorum.  :)
omknives

cyhntskn

  • *
  • 14
  • Meslek: teknıker
  • Yer: istanbul
Ynt: Amatör Bıçakçıdan Ustaların Beğenisine sunarım...
« Yanıtla #26 : 27 Aralık 2016, 17:27:09 »
Çalışmanız çok güzel olmus lamayı nerden temin ettiniz acaba

Aydın Karakişi

  • ***
  • 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
Ynt: Amatör Bıçakçıdan Ustaların Beğenisine sunarım...
« Yanıtla #27 : 27 Aralık 2016, 17:35:52 »
Merhaba .

Çelik için  forumun  araç gereç kısmına bir göz atarsanız satan arkadaşlar  çok.  Saygılar.
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

Aytunç Ayper(itunch)

  • ***
  • 351
  • itunch
  • Meslek: Elektrik-Elektronik & Mekanik Kalibrasyon ve Ölçüm.
Ynt: Amatör Bıçakçıdan Ustaların Beğenisine sunarım...
« Yanıtla #28 : 28 Aralık 2016, 00:18:42 »
Amatör mü dediniz?  bırakın şakayı, harika olmuş, amatörlük bu ise ustalıkta ne yaparsınız...
Aytunç Ayper (itunch)

Aytek ERKİREZ

  • *
  • 19
    • Başarır Teknik Servis
  • Meslek: Endüstriyel otomasyon
  • Yer: GÖNEN / BALIKESİR
Ynt: Amatör Bıçakçıdan Ustaların Beğenisine sunarım...
« Yanıtla #29 : 28 Aralık 2016, 14:37:15 »
Maşallah elinize sağlık, verdiğiniz sabıra ve emeğe değmiş.
En uzun yolculuklar ilk adımla başlar demişler, ilk adımınız bu güzel çalışma ise yenilerini sabırla bekleyeceğim...
Bir kelime kararını, Bir duygu hayatını, Bir insan seni değiştirebilir.
KONFÜÇYÜS

eryıldız26

  • ***
  • 533
  • Meslek: metal boya
  • Yer: ANKARA-OSTİM
Ynt: Amatör Bıçakçıdan Ustaların Beğenisine sunarım...
« Yanıtla #30 : 30 Aralık 2016, 23:49:08 »
elinize sağlik
ISIL iŞLEM, aeb_l,n690,n695,4116,d2, o1,o2,1075,crv80,cıva,rulman çeliği,kabze malzemeleri,lineer,pirinç ve paslanmaz,pim ve borular biley taşları ve elmas eğeler,bıçak mengeneleri,bıçak profilleri.Benzinli kamp ocakları. Iletişim için 05322803426.         Facebook anadolubicakatolyesi.

Okan

  • ***
  • 121
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: istanbul
Ynt: Amatör Bıçakçıdan Ustaların Beğenisine sunarım...
« Yanıtla #31 : 31 Aralık 2016, 00:07:59 »
Çalışmanız çok güzel olmus lamayı nerden temin ettiniz acaba
Merhaba
Lamayı zeytinburnu demirciler sanayi sitesinde Kalite Çelik adlı firmadan tedarik ettim.
omknives

Okan

  • ***
  • 121
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: istanbul
Ynt: Amatör Bıçakçıdan Ustaların Beğenisine sunarım...
« Yanıtla #32 : 31 Aralık 2016, 00:16:19 »
Maşallah elinize sağlık, verdiğiniz sabıra ve emeğe değmiş.
En uzun yolculuklar ilk adımla başlar demişler, ilk adımınız bu güzel çalışma ise yenilerini sabırla bekleyeceğim...
Merhaba Ayrek Bey
Valla bu güzel yorumlardan sonra gaza geldim desem yeridir :) o yüzden hemen bi çalışmaya başladım. Daha çok ev eşyası konulu bir çalışma olucak. Yani kılıf yok ama hoş bir stand yapmaya çalışıcam. Yakında...   :)
omknives

bar1473

  • *
  • 5
  • Meslek: reklam
  • Yer: ist
Ynt: Amatör Bıçakçıdan Ustaların Beğenisine sunarım...
« Yanıtla #33 : 03 Ocak 2017, 10:46:58 »
Merhaba Arkadaslar

Bır kac ay once basladıgım bıcak yapma sevdası sonucu ortaya cıkan en son bıcagımı begenınıze sunarım. Yorumlarınızı rıca edıyorum eksıklerımı tamamlama acısından. Celık 440C. Namlu 12cm. Sap 11 cm. Derı 2,5mm.














Üstad dememi mazur görün zira bu iş usta işi olmuş ne kadar zamandır yaptığın degil neyi yapabildiginiz önemli.sayenizde hevesim arttı inancım tazeledi. Kendime amatör bir atölye kurmak istiyorum. Bana bu güzel eseri çıkarırken hangi alet edavati kullandığınızı  yazarsanız bir liste oluşturup toplayacagim.
saygilarimla Barbaros soylerkaya

KESKIN007

  • *
  • 14
  • Meslek: mak muh
  • Yer: ZONGULDAK
Ynt: Amatör Bıçakçıdan Ustaların Beğenisine sunarım...
« Yanıtla #34 : 10 Ocak 2017, 21:31:48 »
Atölye ekipmanlarını ve ısıl işlemleri yaptığın ocak donanımında fotograflarını paylasabilir misin?

Adnan...

  • *
  • 21
  • Yer: Ankara
Ynt: Amatör Bıçakçıdan Ustaların Beğenisine sunarım...
« Yanıtla #35 : 12 Ocak 2017, 18:09:57 »
Elinize sağlık hem bıçak, hem de kılıf çok güzel olmuş.

Ayhan ELKUT

Ynt: Amatör Bıçakçıdan Ustaların Beğenisine sunarım...
« Yanıtla #36 : 03 Şubat 2017, 12:02:10 »
Elinize sağlık. Güzel işçilik.

Okan

  • ***
  • 121
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: istanbul
Ynt: Amatör Bıçakçıdan Ustaların Beğenisine sunarım...
« Yanıtla #37 : 18 Mayıs 2017, 17:15:18 »





omknives

Okan

  • ***
  • 121
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: istanbul
Ynt: Amatör Bıçakçıdan Ustaların Beğenisine sunarım...
« Yanıtla #38 : 18 Mayıs 2017, 17:18:44 »
Tekrar Merhaba Arkadaslar yakin zamanda yaptigim bir tantoyu begeninize sunuyorum. Herkeze kolay gelsin.
omknives

orhanbilgin

  • ***
  • 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
Ynt: Amatör Bıçakçıdan Ustaların Beğenisine sunarım...
« Yanıtla #39 : 18 Mayıs 2017, 17:19:44 »
Tertemiz bir iscilik, nefis bir bicak olmus. ellerinize saglik