Bıçak Sanatı - Forum

Takım Çalışması

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: Takım Çalışması
« Yanıtla #100 : 21 Nisan 2011, 13:32:04 »
Aslında 6 mm bıçakta olacak, kabza malzemesini ise 5.5 ile delmeli. Sonra 5.56'yı biraz matkapa bağlayıp 220 kum ile hızlı döndürerek zımparalayıp biraz da zorlayaraktan kabza malzemesine sokulabilir...

Kipmen Sanat web sitesi

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #101 : 21 Nisan 2011, 16:03:17 »
Emre ustam çok okuyan mı bilir çok gezenmi sorusuna bizim platformda cevap verdin resmen. Edinilmiş tecrubeler bence en kıymetli hazinemiz. Fikrin mükemmel bence....
« Son Düzenleme: 21 Nisan 2011, 16:05:10 Gönderen: Ş.Kaan Eren »
Cehalet Mutluluktur...

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #102 : 21 Nisan 2011, 21:10:48 »
Bu arada spacer olarak kullanabileceğim 0,2 mm lik plastik benzeri plakalar (kırmızı siyah şeffaf dahada renkler var) buldum .Akşama resimlerini koyarım. Alaksız bi malzeme denk geldi. Anlatırım.

Merhaba arkadaşlar. Spacer olarak kullanabileceğim malzeme araştırırken bakmadığım yer ve alterntif malzeme kalmadı. Kırtasiye ihtiyacımı karşılarken bir kişinin elindeki fotokopileri kenarını tel cilt yaptırmak için sipariş verdiğini gördüm. Kırtasiyeci aşağıdaki fotografta eklediğim plastik benzeri cilt kapaklarını göstererek ne renk kapak istediğini sordu .( A4 kağıt boyutlarında ve 0,4-0,5 mm kalınlığında) Aklınıza gelecek tüm renkler vardı nerdeyse. Benim jeton "trink" dedi. 10 tane kadar 3 renk aldım. Bence sadece spacer olarak değil kydex yerine bile kullanılabilir. Neyse denemelerimi farklı bir başlıkta yüklerim.
« Son Düzenleme: 21 Nisan 2011, 21:13:26 Gönderen: Ş.Kaan Eren »
Cehalet Mutluluktur...

« Yanıtla #103 : 21 Nisan 2011, 21:15:57 »
Kaan çok güzel haber, eğer tutarsa al sana liner malzeme.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #104 : 21 Nisan 2011, 21:46:36 »
epoksi tutunabılırse bu malzemeye mukemmel olur..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #105 : 22 Nisan 2011, 02:57:54 »
Epoksi tutunmayabilir bu tip malzemeye, benim başıma gelmişti, bir kere kydexi liner olarak kullanmıştım, epoksi kydexi tutmuyor ama japon tutuyor, bunun için liner malzemeler genelde japonla kabza malzemesinin altına yapıştırılır, daha sonra sığ delikler delinir bir sürü lineri geçip kabza malzemesine tutunsun diye epoksi, ondan sonra normal epoksi ile kabza malzemesi tutturulurmuş gibi uygulanır. En genel geçer yol bu...

Kipmen Sanat web sitesi

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #106 : 22 Nisan 2011, 10:54:27 »
Epoksi bakır ile çeliği yapıştırır mı? Bakır saplı bir kiridashi projem var da ondan soruyorum.
« Son Düzenleme: 22 Nisan 2011, 12:59:48 Gönderen: meteoravcısı »

« Yanıtla #107 : 22 Nisan 2011, 10:58:20 »
Metal epoksilerle ben çok iyi sonuçlar almıştım, yapıştırır.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #108 : 22 Nisan 2011, 11:25:39 »
Bence lehimleyin.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #109 : 22 Nisan 2011, 12:08:45 »
pin varsa tasarımda epoksi yeterli. Yoksa lehim gibi bişey lazım gelir, tek başına epoksiye güvenmeyin.

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #110 : 22 Nisan 2011, 12:14:08 »
Yüzey yüzeye yapıştırıyorsanız ve yapışma yüzeylerinde çizik vs türü pürüzlendirme varsa kesinlikle güvenilir. Ama tutar metal esaslı bir epoksi yerine ne bileyim marin türü bir epoksi kullanırsanız o zaman bir şey diyemem.

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
« Yanıtla #111 : 22 Nisan 2011, 17:06:07 »
Böyle birşey deneyeceğim. Kuyrukta ip deliği, ortada mozaik pim.

Ucuz bir havşa takımı denk getirirsem ip deliğinin ağzına havşa açacağım. Bir de nasıl olduğunu öğrenebilirisem bakıra eskitme yapabilirim.
« Son Düzenleme: 22 Nisan 2011, 17:08:18 Gönderen: meteoravcısı »

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #112 : 22 Nisan 2011, 17:12:24 »
Süper görünüyor  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #113 : 01 Mayıs 2011, 20:46:59 »
arkadaşlar profıller geldı gelmesınede orasını duzelteyım burasını şöyle yapayım derken  enden daralmalar olmaya başladı.
bır tanesını duzeltıp elıme oturup oturmadığına baktım ergonomısıde tuhafıma gıttı :-\   Orkun arkadaşımızı arayıp durumu kendısıne ılettım .   bende oturup hemen hemen sızın profıle benzeyen yenı bır model cıkarttım.
umarum beğenırsınız   ;)  taşlamaları bıttı zımparasınıda bugün bıtırdım sayılır ufak tefek bazı çizikler var onlarıda yapayım  Emre usta  ; böylemı öğrettik dıye bozuk atmasın ;D

umarım beğenırsınız. taşlama eşiğinin kavısını ılkkez sızın bıçaklarınızda bu açıyla yaptım hoş oldu bence. bu arada bırısıne su verdım  200c demlendı bana göre ıyıde oldu Emre ustadan da ok alırsa ıyıdır.. :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #114 : 01 Mayıs 2011, 21:45:21 »
Şahane olmuş Taner abi ellerine sağlık

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #115 : 01 Mayıs 2011, 21:48:13 »
 :) beğenmene sevindim orhan..

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
« Yanıtla #116 : 01 Mayıs 2011, 22:19:29 »
Eline sağlık Taner, çok güzel olmuşlar. :2up  Bari son zımpara işini bana bırak benimde yapacağım birşeyler olsun. ;D

« Yanıtla #117 : 01 Mayıs 2011, 22:45:10 »
 ??? Taner tamamdır, sen okulu bitirmişsin. Valla çok güzel olmuşlar, taşlamalara bayıldım ellerine sağlık :2up

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #118 : 01 Mayıs 2011, 23:38:13 »
Eline sağlık Taner, çok güzel olmuşlar. :2up  Bari son zımpara işini bana bırak benimde yapacağım birşeyler olsun. ;D

Orkun ısıl işleme girmeden mümkün olduğu kadar çizikler giderilmeli ısıl işlemde çatlaklara yol açabilir. ayrıca sert çeliği zımpara yaparken bıze bol bol dua edersin  :))

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #119 : 01 Mayıs 2011, 23:42:48 »
teşekkür ederim sefa usta .    zımpara makınemde sorun vardı bu gun hepsı bıttı yenı tabla +komple ayar yaptım gayet duzgun işliyor.
hatta yaptığım bırde neck var taşlama eşiği dahada eğimli.
herşey artık o kadar rahat oluyorki :)    daha yenecek çookkk ekmek var ustam ;D  yeterkı sız öğretin