Bıçak Sanatı - Forum

Takım Çalışması

Ynt: Takım Çalışması
« Yanıtla #60 : 16 Nisan 2011, 00:05:50 »
 ???

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #61 : 16 Nisan 2011, 00:09:27 »
Elinize emeğinize sağlık çok güzeller ama bana gelmez çok fantastik  :))

Saygılar...

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #62 : 16 Nisan 2011, 01:00:57 »
Orkun arkadaşım profiller harika gözüküyor.  :2up Eline sağlık. Ben Kabza olarak 1 ceviz ağacı 1 kiraz ağacı 1 de mikarta düşünüyorum pazar günü cizim  ve kesim işlerini yapıcam. Kabza için delikleri hatırlatmak isterim ısıl işlemden sonra sıkıntı verebilir......
Birde profillerin tam uzunlukları çizimdekinin 1'e 1 aynısı ise onu baz alırım eğer değilse ,üç aşağı beş yukarı profil ve kabza mesafelerini yazabilirsen ( en Boy ) çok sevinirim.
Tekrar eline sağlık harbiden sabırsızlandım şimdi.... :2up

Kaan en ve boy olarak orjinalinin hemen hemen aynısı...

kaligraf

• 303
  • mücahit
  • Meslek: elektrik
  • Yer: manisa
« Yanıtla #63 : 16 Nisan 2011, 01:17:35 »
en alttan 2. sıradaki yane kalem kılıçdan keskindir yazısının üstündeki ve en üstteki zaten yapıldı bir ustta tarafından bir tane de bana gonderdı ama tabe ben onları sattım sonra
edep bir tac imiş nuru hüdadan giy o tacı emin ol her beladan

YUNUS EMRE

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #64 : 16 Nisan 2011, 12:08:53 »
Profiller çok güzel olmuş, ben de müsait bir zamanda Ankara'ya gidip derileri alırım. şahane planlar var aklımda  ;)

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #65 : 16 Nisan 2011, 15:02:53 »
ooooh siz başlamakla zaten bitirmişsiniz olayı teşebbüs etmek bitirmenin yarısıdır,bakalım daha ne güzellikler çıkacak ortaya.

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #66 : 17 Nisan 2011, 12:32:51 »
Arkadaşlar kabzalardan biri için düşündüğüm kalın fitilli haki yeşil kadifeden (Hanımın eski pantolonu) mikarta denemem beklediğimden iyi oldu. Ama kadife epoksiyi resmen içti.  Ayrıca mozaik pin denemeside fena değil ama daha iyi nasıl sonuç alırım onu buldum. Pimler yarına hazır olur . En azında kesilmeye hazır hale gelir. Aşağıdakiler denemenin sonuçları. Bakır klima borusu ,çelik tel ve 2,5 luk bakır elektrik teli. Bakalım beğenicekmisiniz.
Cehalet Mutluluktur...

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #67 : 17 Nisan 2011, 12:59:27 »
Eline sağlık Kaan.
Pimlerin yapım aşamalarıyla ilgili detay versene biraz. İlerde mutlaka işimize yarar.

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
« Yanıtla #68 : 17 Nisan 2011, 13:16:45 »
mozaik pin işini ben de denedim geçenlerde. fakat malzeme seçiminde hata yapmışım. 5 mm alüminyum boru içerisine 2 mm alüminyum çubuk, onun etrafına da 0.82 mm pirinç çubuklar dizip epoksi enjekte ettim fakat epoksi yoğun, boşluklar da ince olduğu için başarılı olmadı maalesef

« Yanıtla #69 : 17 Nisan 2011, 14:12:42 »
Süper gidiyor herşey, :2up :2up :2up

mehmetseyhan

• 91
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #70 : 17 Nisan 2011, 14:45:43 »
Pinlein ilkinin birazı boşmu fotoğraftan mı öyle kaynaklanıyor güzel olmuş hocam elinize sağlık

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
« Yanıtla #71 : 17 Nisan 2011, 15:19:05 »
bunlar da benim denediklerim. bahsettiğim sorun soldaki pinde oldu. sağdaki gayet sorunsuz epoksiyle doldu

fotoğrafı küçültemedim kusura bakmayın
« Son Düzenleme: 17 Nisan 2011, 19:15:55 Gönderen: orhanbilgin »

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #72 : 17 Nisan 2011, 18:05:03 »
bunlar da benim denediklerim. bahsettiğim sorun soldaki pinde oldu. sağdaki gayet sorunsuz epoksiyle doldu

fotoğrafı küçültemedim kusura bakmayın

Hocam, mail parolanı da verecek misin ;)? Başka türlü göremeyiz biz ;D.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
« Yanıtla #73 : 17 Nisan 2011, 19:16:34 »
linki düzelttim :)

Ş.Kaan Eren

• 712
« Yanıtla #74 : 17 Nisan 2011, 19:33:16 »
Pinlein ilkinin birazı boşmu fotoğraftan mı öyle kaynaklanıyor güzel olmuş hocam elinize sağlık
Evet biraz boşluk var. Epoksiyi vakumla çektikten sonra hemen ağzı bantlamanız lazım. Benim arada kaçırdığım 1-2 saniyede orası boşaldı ama 1 cm aşağıda dolu. Epoksinin çok kıvamlı olmaması gerekiyor. Yoksa sorun çıkartıyor. Birde pimin içindeki tel çubuk ve borular kımıldamıyacak şekilde yerleşmeli. Pimin içinde epoksinin hareket edecek kadar boşluğa ihtiyacı var yani pimi tıka basa doldurmak doğru değil. Bu akşam bıçaklarda kullanacağım pimleri yapıcam.

Birde kötü haberim var. Micarta denemesi iyi gözüksede zımpara gördüken sonra o kadarda iyi olmadığı anlaşıldı. Kadife kumaşı kalın gelmiş. Epoksiyi bolca ve iyice yedirmeme rağmen işencelerinde ciddi manada sıkı olmasına rağmen zımparadan sonra iplikler ortaya çıkıyor..... :'(

Mecburen ince kumaş bulmak zorunda kalıcam. Muhtemelen keten olucak. Micarta konusunda ustalardan tecrubelerini paylaşmalarını rica edicem. Püf noktaları , yapmam ve yapmamam gerekenler gibi.
« Son Düzenleme: 17 Nisan 2011, 19:34:48 Gönderen: Ş.Kaan Eren »
Cehalet Mutluluktur...

« Yanıtla #75 : 17 Nisan 2011, 19:43:46 »
Kaan çok kalın ve gözenekleri sıkı kumaşlarla iyi olmuyor, aşırı sıkıştırma sonucu epoksi dokuların arasında yeter oranda kalamadığı için lifler epoksiye doyamıyor doğal olarak aşırı sıkmamak gerekiyor. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #76 : 17 Nisan 2011, 19:45:04 »

Hocam, ilk olarak soldaki çok dolu. İkinci olarak enjekte etmek değil de vakumlamak doğru yol.

Epoksiyi vakumla çektikten sonra hemen ağzı bantlamanız lazım.

Hocam malzemeyi bilmediğimden çok desteksiz atıyor olabilirim: vakumlamayı yaptığın enjektörü sökmeden bıraksan epoksi sertleşene kadar?
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

Ş.Kaan Eren

• 712
« Yanıtla #77 : 17 Nisan 2011, 19:49:59 »
Hocam malzemeyi bilmediğimden çok desteksiz atıyor olabilirim: vakumlamayı yaptığın enjektörü sökmeden bıraksan epoksi sertleşene kadar?
Mantıklı bir fikir . Ama bu seferde oldukça pahalı olan o boydaki şırıngayı heba etmemek için araya başka bir parça koymak lazım. Artı şırınganın vakum gücü kesildiğinde epoksinin nasıl davranacağını bilmiyoruz.
Ama sayende şöyle bir fikir geldi aklıma şırıngayı sökmeden açık ağzı direk bantlarsam şırıngayı söktüğümde muhtemelen epoksi boşalmayacaktır.
Cehalet Mutluluktur...

Ş.Kaan Eren

• 712
« Yanıtla #78 : 17 Nisan 2011, 19:53:30 »
Kaan çok kalın ve gözenekleri sıkı kumaşlarla iyi olmuyor, aşırı sıkıştırma sonucu epoksi dokuların arasında yeter oranda kalamadığı için lifler epoksiye doyamıyor doğal olarak aşırı sıkmamak gerekiyor. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Sefa ustam  ozaman yapmamam gereken iki şeyide yapmışım. Bilgi için teşekkür ederim.
Cehalet Mutluluktur...

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
« Yanıtla #79 : 17 Nisan 2011, 19:56:37 »

Hocam, ilk olarak soldaki çok dolu. İkinci olarak enjekte etmek değil de vakumlamak doğru yol.

Bana yine hobbytime yolları göründü :) gitmeden önce iyice hesaplamak kalibrasyon konusunu. Yoksa orada alelacele anca bu kadar oluyor.