Kesinlikle veriyor.Karbon oranı çok yüksek.Gerçi yüksek olayı biraz göreceli neyse.Çok uzun bir bıçakta yüksek karbon istemezsin.Karbon içeriği sertliği belirler.Yüksek sertlik ise ağız dayanımını belirler.Muhtemelen çok keskin ama zor bilenen bir bıçak olacağı kesin ama krom içeriği % 14 altı olduğu için paslanmaz çelik olarak nitelendirilemez.Gerçi bu oran çeliği paslanmaz yapsa da günümüzde daha ziyade %14-18 aralığında krom içeren çelikler daha ziyade paslanmaz nitelemesi alıyor.Paslanmaz çelikler bilemesi krom tanecikleri nedeniyle daha zordur.Karbon ve krom oranını beraber düşünürsen keskin nispeten zor bilenen paslanma direnci yüksek olan ama yarı paslanmaz da diyemeyeceğimiz bir çelik var.
Silisyum ve Manganın elbette etkileri var ama onlar eser miktarda.Genel anlamda çelik bir krom-vanadyum çeliği.Muhtemelen yüksek sertlik gerektiren işlerde kullanılabilir. Uddeholmde 64 hrc gibi değerlerde kullanılabileceğinden bahsetmiş.66 hrc gibi sertliklere çıkabiliyor.Yüksek keskinlik gerektiren işlerde kullanılabilir.Yalnız çok yüksek sıcaklıkta tav istiyor. Menevişleme sıcaklığı 550-650 dereceler.Kesinlikle basit imkanlarla ısıl işlemi yapılabilecek bir çelik gibi durmuyor.En azından bana göre.
D2 muadili bir çelikmiş.Gerçi bu muadillik işini çözemedim.Muhtemelen ondan çok keskin ama ona göre kolay bilenen bir çelik.Şef bıçağı vs olabilir gibime geliyor.Neyse gece vardiyasında zırvalamayayım sonra sabah kalkınca ben ne yazmışım demek zorunda kalmayayım.

Bu arada alaşım elemanları için:
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=7.0