Bıçak Sanatı - Forum

Yaş ağac nasıl kurutulur

murat sönmez

• 286
  • Meslek: dzkk mhd
  • Yer: bandırma balıkesir
Yaş ağac nasıl kurutulur
« : 25 Kasım 2016, 09:40:50 »
Ağac desenleri güzel bir ağac adı sanı belli degil. Ama yaş. Bunlari nasil kurutabilirim hizli birsekilde evde fırına mi atsan ne yapsam bir bilgisi olan varsa sevinirim

http://resimyukle.xyz/resim/6d6L

http://resimyukle.xyz/resim/23B8

http://resimyukle.xyz/resim/N4VQ

yücetürk yücel

• 93
  • Meslek: memur
  • Yer: eskişehir
Ynt: Yaş ağac nasıl kurutulur
« Yanıtla #1 : 25 Kasım 2016, 09:48:38 »
Sanırım dut ağacı serin ve kuru bir yerde uzun süre iyice kurutun güneş görmesin kuruken  fırına atmayın çatlama ihtimali var iyi kuruturlursa kabza ve kuksa olur

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #2 : 25 Kasım 2016, 10:18:46 »
Hazır başlık açılmışken bende sorayım kütük olarakmi kurutmak daha iyi yoksa şeritte biçtirip kurutmakmı daha iyi?
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

yusuf78

• 123
  • Meslek: Hirdavatcı
  • Yer: ist
« Yanıtla #3 : 26 Kasım 2016, 17:53:25 »
Kutuk olarak kurutun sonra bicersiniz agac kurutulurken serin kuru ve hafif esintili biryer olsun agaci kurutan ruzgardir ve yere yatay olarak koyun diklemesine koymayin catlar
Kul ölümü unutur ama ölüm kulu unutmaz ...

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #4 : 26 Kasım 2016, 18:30:29 »
 :2up
Kutuk olarak kurutun sonra bicersiniz agac kurutulurken serin kuru ve hafif esintili biryer olsun agaci kurutan ruzgardir ve yere yatay olarak koyun diklemesine koymayin catlar
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

mustafaramazanoyar

• 808
  • Bende kesin karbon eksikliği var :)
  • Meslek: Arkeolog, Boulderer
  • Yer: manisa/salihli
« Yanıtla #5 : 26 Kasım 2016, 18:37:29 »
Tam bu ara cok ihtiyacim vardi bu bilgilere ilac gibi geldi dogum gunu hediyesi zeytin uru alinca nasil kurutucam diye donup duruyodum  ;D
Hakuna Matata

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #6 : 26 Kasım 2016, 22:03:52 »
Tam bu ara cok ihtiyacim vardi bu bilgilere ilac gibi geldi dogum gunu hediyesi zeytin uru alinca nasil kurutucam diye donup duruyodum  ;D
Hadi yine şanslısın Mustafa :) bu arada ağacın güzelmiş sakın heba etmeyesin
Beni bu guzel havalar mahvetti

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #7 : 26 Kasım 2016, 22:05:45 »

Ne kadar güzel dostların var senin Mustafa kardeşim :2up
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

mustafaramazanoyar

• 808
  • Bende kesin karbon eksikliği var :)
  • Meslek: Arkeolog, Boulderer
  • Yer: manisa/salihli
« Yanıtla #8 : 26 Kasım 2016, 22:09:58 »

Ne kadar güzel dostların var senin Mustafa kardeşim :2up
Adamlar sobada yakacaktı az daha zor kurtardım malzemeyi    https://www.instagram.com/p/BNSIE76jyt_/?taken-by=mustafaramazanoyar     birkaç parça kestim desenler çok güzel  ( bi tomruk var )
Hakuna Matata

Romeo59

• *
  • 27
  • Meslek: Elektrik
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #9 : 13 Şubat 2017, 14:06:45 »
Merhaba
Palet yapan bir firmada kayın aldım 9*9cm 1.4 mt.
Yaştı ve orada kurutma fırınları vardı,aldığım kişi 3-4 defa fırında kuruturuz dedi.Henüz teslim almadım,çatlama olurmu bilmiyorum,bilgi vereceğim sizlere.

alpaha

• 88
  • Meslek: mobilya dekorasyon
  • Yer: Kastamonu
« Yanıtla #10 : 13 Şubat 2017, 20:55:23 »
Nacizane bilgilerimi paylaşayım. Kurutma fırınları sıcakla değil sıcak buhar yani istimle malzemeyi kurutur. Buradaki amaç ağacın özsuyunu çıkartıp yavaş yavaş kurutmaktır. Buharla kuruduğu için çatlama yapmaz. Sizin için iki seçenek var. İlki bir hafta boyunca ağaçları hortumla her gün. Yıkayın yani su tutun. İçindeki özsu daha rahat çıkacaktır.ağaç dik olarak muhafaza edin. 6 ay kurumaya bırakın. Sonra biçebilirsiniz. Yada ağaçları biçin yuzeydeki talaşları temizleyip ağaçlar hava alacak şekilde istif yapın. Rüzgar alan fakat güneşe maruz kalmayacakları biryerde yaklaşık 6 ay kadar bekleyin kurumuş olacaklardır. Çatlama riski biraz daha fazladır.