Bıçak Sanatı - Forum

Telerezyon profil kesme

İdris GÜRSOY

• 425
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul
Telerezyon profil kesme
« : 19 Kasım 2016, 19:45:46 »
Merhabalar ustalara bir sorum olacak. Lamaları telerezyon ile kesme çeliğe zarar verir mi?

Bir elime ayı, bir elime de güneşi verseniz yinede davamdan vazgeçmem.
Hz.MUHAMMED (S.A.V)

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
Ynt: Telerezyon profil kesme
« Yanıtla #1 : 19 Kasım 2016, 21:06:17 »
Bildigim kadari ile bu makine belirli bir elektrik akimini teke vererek korozyon veya asinma prensibi ile calisiyor malzeme ise petrofer denilen bir yagin icinde bekliyor. Herhangibir isinma soKonuau degil. Fakat lamayi neden keseceksiniz. Zaten lama . Ayrica bu islem cok pahaliya mal olabilir , bosta bekleyen bi makineneizmi var.

İdris GÜRSOY

• 425
« Yanıtla #2 : 19 Kasım 2016, 21:12:44 »
Bildigim kadari ile bu makine belirli bir elektrik akimini teke vererek korozyon veya asinma prensibi ile calisiyor malzeme ise petrofer denilen bir yagin icinde bekliyor. Herhangibir isinma soKonuau degil. Fakat lamayi neden keseceksiniz. Zaten lama . Ayrica bu islem cok pahaliya mal olabilir , bosta bekleyen bi makineneizmi var.

Ben yukarıda resimini attığım profilleri telerezyonda kestirdim ve kestirmeye devam ediyorum. Bu işi yapan bir yakınım var sağolsun. Kestirirken tek sıkıntı aynı profilden 5 ad ve yukarısı kestirtiyorum. Sordum kendisine maliyet çıkarırmısın eğer makul bir fiyat verirse buradan paylaşacağım. Sormamın nedeni eğer çeliğe zarar verirse yanlış bilgi paylaşmamak içindir.
Hz.MUHAMMED (S.A.V)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #3 : 19 Kasım 2016, 21:22:30 »
Kesim bölgesinde belki bir miktar karbon yanması ve bölgesel sertleşme olabilir başkada bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #4 : 19 Kasım 2016, 21:25:37 »
Fazla profil var ise buradan paylaşın bence herkes yararlanabilir  :)

Ben yukarıda resimini attığım profilleri telerezyonda kestirdim ve kestirmeye devam ediyorum. Bu işi yapan bir yakınım var sağolsun. Kestirirken tek sıkıntı aynı profilden 5 ad ve yukarısı kestirtiyorum. Sordum kendisine maliyet çıkarırmısın eğer makul bir fiyat verirse buradan paylaşacağım. Sormamın nedeni eğer çeliğe zarar verirse yanlış bilgi paylaşmamak içindir.
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

İdris GÜRSOY

• 425
« Yanıtla #5 : 19 Kasım 2016, 21:32:29 »
Elimde yok. Fakat ortak bir profil üzerinde bişeyler yapılabilir. Fiyatı ne olmalı ne kadar olursa herkes için kazanç olabilir.
Hz.MUHAMMED (S.A.V)

gokhand

• 1137
« Yanıtla #6 : 19 Kasım 2016, 21:39:08 »
Kesim bölgesinde belki bir miktar karbon yanması ve bölgesel sertleşme olabilir başkada bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Osman tel ereizyon cihazından kısmı sertleşme veya yanma söz konusu olacağını zannetmiyorum Çünkü zaten malzeme yağın içerisinde kesiliyor Ayrıca mekanik veya fiziksel herhangi bir işlem yok yadaa talaş kaldırma bunlar söz konusu değil sadece elektrik yardımıyla aşınma prensibine dayanıyor

İdris GÜRSOY

• 425
« Yanıtla #7 : 19 Kasım 2016, 21:41:06 »
Bildiğimi ve gördüğümü paylaşayım makine haznesinde su içerisinde sarı malzeme elektrikle kesim yapıyor.
Hz.MUHAMMED (S.A.V)

gokhand

• 1137
« Yanıtla #8 : 19 Kasım 2016, 21:46:04 »
O su degil. Petrofer adi verilen gazyagi kivaminda bir yag. Hatta bicak bilenirken muthis ise yarar cozucu bir yag. Ama orada elwktrik iletkenligi olmadigindan kullaniliyor galiba. https://youtu.be/vYiPRm-HBWM

« Yanıtla #9 : 19 Kasım 2016, 21:56:55 »
"Petrofer" bu tür yağlar üretiyor doğru, Telerezyon da soğutma var ama öyle sanıyorum ki hava çeliklerinde kesilen kenarlarda az da olsa bir sertleşme olacaktır. Benim söylediğim sadece tahmin.

İdris GÜRSOY

• 425
« Yanıtla #10 : 19 Kasım 2016, 22:05:55 »
Sordum Petrofer demi kesiyosun hayır değil saf su dedi.
Hz.MUHAMMED (S.A.V)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #11 : 19 Kasım 2016, 22:07:49 »
İdris bey kesim bölgesine eğe sürterek deneme yapmanızı rica edeceğim herhalde en iyi cevap denemek olacaktır.Tabi birde çeliği belirtirseniz çok iyi olur.
Sertleşme varsada eğe ile çalışacaklar işe başlamadan önce kaba kum zımpara ile ağzı biraz zımparalarsa o bölge yok olur sanıyorum.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

İdris GÜRSOY

• 425
« Yanıtla #12 : 19 Kasım 2016, 22:10:25 »
İdris bey kesim bölgesine eğe sürterek deneme yapmanızı rica edeceğim herhalde en iyi cevap denemek olacaktır.Tabi birde çeliği belirtirseniz çok iyi olur.
Sertleşme varsada eğe ile çalışacaklar işe başlamadan önce kaba kum zımpara ile ağzı biraz zımparalarsa o bölge yok olur sanıyorum.
tmmdir ben genellikle 02 ve d2 kestiriyorum
Hz.MUHAMMED (S.A.V)

İdris GÜRSOY

• 425
« Yanıtla #13 : 19 Kasım 2016, 22:14:41 »
Lazer kesme ve cnc fiyatlarını öğreniyorum. Fiyatlarını öğrenince paylaşacağım.
Hz.MUHAMMED (S.A.V)

İrfan

• **
  • 135
  • Meslek: Sanayi
  • Yer: Sultangazi
« Yanıtla #14 : 19 Kasım 2016, 22:29:44 »
zarari yok denecek kadar kesim bolgesinde sertlesme ve yanma olur fakat bu islem agz acmadan once oldugu icin o zararida yok sayilabilir..

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #15 : 19 Kasım 2016, 22:42:02 »
Çok az da olsa yaklaşık 0.2 mm gibi derinlik de sertil oluyo,birazda fazladan pas oluşuyo ama pas yüzeyde fazla deyil ,üs üste sıralı 10-20 adep gibi bi parça sayısı olmassa pahalıya gelir , detaylı bi bi kesim yoksa ,lazer çok daha uyguna gelir.