Bildigim kadari ile bu makine belirli bir elektrik akimini teke vererek korozyon veya asinma prensibi ile calisiyor malzeme ise petrofer denilen bir yagin icinde bekliyor. Herhangibir isinma soKonuau degil. Fakat lamayi neden keseceksiniz. Zaten lama . Ayrica bu islem cok pahaliya mal olabilir , bosta bekleyen bi makineneizmi var.
Alıntı yapılan: gokhand - 19 Kasım 2016, 21:06:17Bildigim kadari ile bu makine belirli bir elektrik akimini teke vererek korozyon veya asinma prensibi ile calisiyor malzeme ise petrofer denilen bir yagin icinde bekliyor. Herhangibir isinma soKonuau degil. Fakat lamayi neden keseceksiniz. Zaten lama . Ayrica bu islem cok pahaliya mal olabilir , bosta bekleyen bi makineneizmi var.Ben yukarıda resimini attığım profilleri telerezyonda kestirdim ve kestirmeye devam ediyorum. Bu işi yapan bir yakınım var sağolsun. Kestirirken tek sıkıntı aynı profilden 5 ad ve yukarısı kestirtiyorum. Sordum kendisine maliyet çıkarırmısın eğer makul bir fiyat verirse buradan paylaşacağım. Sormamın nedeni eğer çeliğe zarar verirse yanlış bilgi paylaşmamak içindir.
Kesim bölgesinde belki bir miktar karbon yanması ve bölgesel sertleşme olabilir başkada bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.
İdris bey kesim bölgesine eğe sürterek deneme yapmanızı rica edeceğim herhalde en iyi cevap denemek olacaktır.Tabi birde çeliği belirtirseniz çok iyi olur.Sertleşme varsada eğe ile çalışacaklar işe başlamadan önce kaba kum zımpara ile ağzı biraz zımparalarsa o bölge yok olur sanıyorum.