Bıçak Sanatı - Forum

Bilemede son aşama

İrfan

• **
  • 135
  • Meslek: Sanayi
  • Yer: Sultangazi
Ynt: Bilemede son aşama
« Yanıtla #20 : 20 Kasım 2016, 23:17:48 »

İrfan

• **
  • 135
« Yanıtla #21 : 20 Kasım 2016, 23:18:35 »

İrfan

• **
  • 135
« Yanıtla #22 : 20 Kasım 2016, 23:24:14 »

İrfan

• **
  • 135
« Yanıtla #23 : 20 Kasım 2016, 23:30:02 »
sanirim bu resimler yeterli belki boyle bir yontemi kullanan vardir hatta belkide yaygindir fakat ben duymadigim ve gormedigim icin yaziyorum bilebler kusuruma bakmasin.zimparayi sıkıştıracak bir aparat yaptim altina yukseklik olsun diye ince bir tahta ve uzerine bicak bilemek icin enonemli detayi olan mause ped kullandim .. sunger gibi olanindan puf nokta iste burasi elimden geldigince anlatmaya calisayim simdi..

İrfan

• **
  • 135
« Yanıtla #24 : 20 Kasım 2016, 23:44:09 »
bicagin kaba bilemesini elmas ege ile yapiyorum sonta aparata 500 kum zimpara bagliyip bileylemeye basliyorum bicagi oldukca yatay tutuyorum bastirinca keskin agizin bir mm gerisine baskiyi verecek sekilde bir aci bu .. oda bicaginizin profiline gore ayarlayacaginiz bir aci.. bu baski esnasinda sunger asagi dogru eziliyor ve bicagin en keskin ucu yuzeye temas ediyor ve bu temas asagidan sungerli kismin ters baskisiyla bicagin ucuna hafif bir baski uyguluyor. ve boyleliikle kontrolsuz bir baski dahi uygulasaniz uc kisim bundan zarar gormuyor. bu islem 500 1000 3000 ve5000kum zimparaya dek boyle devam ediyor.. e soyle bi durum daha var 3000 kumdan itibaren zimpara deforme odugu an degistirmeniz gerekiyor.. ve aparatin dar olmasida problem olan bi bolge olursa diger yerleri bozmadan orada calisabilmeniz icin dar olmasi onemli bir detay

İrfan

• **
  • 135
« Yanıtla #25 : 20 Kasım 2016, 23:54:39 »
bin kumdan sonra şöyle bir ayrinti daha var .. besbin kumla bicagi tam dik tutup kesme agzini kompile birkac kez surtuyorum ta ki parlayana kadar ve cok ince parlak bir hat cikiyor .. buda son bilemede yuzey dalgasini vs. aliyor. boylelikle iyi bir sonuca ulasiyorum . video nasil paylasiliyor bilmiyorum fakat numara gonderecek arkadas olursa whatsap tan video gonderirim benim adima paylasabilir

« Yanıtla #26 : 21 Kasım 2016, 07:38:01 »
Paylaştığınız için Teşekkürler...

İrfan

• **
  • 135
« Yanıtla #27 : 21 Kasım 2016, 11:40:13 »
sefa usta kullaniyormuydunuz bu teknigi

« Yanıtla #28 : 21 Kasım 2016, 12:09:29 »
sefa usta kullaniyormuydunuz bu teknigi
Yok, kullandığım bir teknik değildi. Mausepad i sadece bazı perdah işlemlerinde kullanıyorum.

a.kemal

• *
  • 13
  • Yer: izmir
« Yanıtla #29 : 29 Kasım 2016, 12:20:46 »
irfan bey öncelikle ilginiz ve paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Ben bu sistemi mouseped değil , ama cam üzerine pürüzsüz bir deri kemer ve üzerine zımpara şeklinde denemiştim. Fakat elde sırf zımpara ile bileme biraz fazla teferruatlı , bir kerede alınan sonuç diğer denemelerde alınamayabiliyor. Bu yüzden de sizin paylaştığınız o ayrıntılar büyük önem arzediyor. Keskinlik konusuna gelince koldaki kılları görece kör(!) bir bıçak da kesebiliyor ama saç kılını 2 - 3 mm mesafe ile baskısız kestirme ciddi bir keskinlik hele bunu bıçağın ağzının her kısmında başarabilen el öpülesidir bence :) Verdiğiniz ayrıntılara ek olarak eklemek istediklerim var birincisi bıçağa uygulanacak baskı önemlidir çünkü zemin kısmen yumuşak bu yüzden çok baskı zımparanın bıçağın sadece kesici uca ağırlıklı çalışması anlamına geliyor. keskinlik bu sebepten kısa süreli olabiliyor. bıçağın et kalınlığının yani eninin düşük olması çok büyük avantaj sağlıyor yani kesici uçtan ihtibaren açının başlaması ile birlikte bıçak enindeki kalınlık arttıkça istenen keskinliğe ulaşmak zorlaşıyor ve daha çok zaman alıcı oluyor. son olarak bir bıçağı 50.000 grid bir yüzeye de sürsek (teorik olarak) mikro ölçekte baktığımızda kesici ağız testere biçimli olacaktır çünkü bu aslında bi nevi maddenin yapısı ile ilgili. bu yüzden amacımız kesici ağızı en küçük testere ağzı yapmak olduğu için çok ince kumlarda ( bence 2000 ve sonrası ) bıçağın zımparaya sürüş yönünü sürekli değiştirmek daha iyi sonuç veriyor mesela nir yüzey 2 defa geriye doğru sonra aynı yüzey iki defa da yatay yönde sonra aynı işlem diğer yüzde. yani aslında bi nevi bıçak ağzını daha sık frekansta testereye dönüştürme gibi. umarım anlatabilmişimdir. bu işlem masat için de geçerli.
Limiti koyan zihindir...

AlpercAy

• **
  • 185
    • Instagram
  • Meslek: İşsiz
  • Yer: Bursa-istanbul
« Yanıtla #30 : 29 Kasım 2016, 15:41:15 »
Bu teknige yardimci olmak acisindan zimpara malasi kullanabilirsiniz boyacilarda satilir
Bicaklarimi paylastigim instagram sayfam
www.instagram.com/moondesignaca

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #31 : 29 Kasım 2016, 22:34:20 »
Bu teknige yardimci olmak acisindan zimpara malasi kullanabilirsiniz boyacilarda satilir
+1
Aynı işi görüyor.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.