Bıçak Sanatı - Forum

10 binlik bicagimiz

İrfan

• **
  • 135
  • Meslek: Sanayi
  • Yer: Sultangazi
Ynt: 10 binlik bicagimiz
« Yanıtla #40 : 25 Ekim 2016, 01:03:36 »
bulayci bey sizin dediginniz aletleri bilmem .. o dediginiz mukavemette alet te degil..gakat sizin bukadar yuklenmeniz edepse .. ben edepsizsem o halde forumdan atin beni

bulaycı

• 358
  • bülent bulaycı
  • Meslek: emekli
  • Yer: ankara
« Yanıtla #41 : 25 Ekim 2016, 01:11:33 »
o son söylediğin benim işim de değil haddimde değil.

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #42 : 25 Ekim 2016, 01:15:38 »
yanlış bir sey soylemek istemıyorum acıkcası fakat konuya dahıl olamadanda edemedım 18 yıldır araç sektorundeyım  mayına dayanıklı araç KİRPİ otobus kamyon kamyonet ve v.s gibi araçların yapımında çalıştım nelerın yapılp nelerin yapılmadığını ı görseniz boyle bir idda bulmazdınız sanırm :) şoyle bir sey soyleyeyım konu hakkında bilgi sahıbı olmasınız için araçlarda prototip  yapılan malzemelerın dış akşam olsun iç aksam olsun bunların yapımı aylar alıyor bazen yıllar alıyor hal boyle iken bu yapılan malzemelerın dijital ortama aktarılması gerekiyor boyle durumda 3 veya daha fazla eksenli lazer destekli 3 boyutlu olrak tarama yapılarak yapılan malzemenin dijital oratama aktarılması saglanıyor  biz buna halk dilinde KOPYALAMA diyoruz :) şuna benzer bir sey gözünüzde canlandırmanız için

https://www.youtube.com/watch?v=5950AQXi6Qs

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #43 : 25 Ekim 2016, 01:20:40 »
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

İrfan

• **
  • 135
« Yanıtla #44 : 25 Ekim 2016, 01:27:43 »
ben daha yorum yapmayacag.. forum yoneticisinden ricam siteden nasyrilirim... kirmak yada kirilmak istemiyorum yada beni cikarsin lutfen...bazi abiler sanirim hos goru nedir bilmiyor.. yada

Mustafasezer

• 284
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #45 : 25 Ekim 2016, 07:45:43 »
Bencede taklit edilemez ama daha güzeli yapılabilir.Bıcakta ruh yok.acemi biri olarak foruma yeni katılan biri olarak soyluyorum.Kılıfı harıcınde bıcagın ruhu yok.endustriyel üretim.
Ben sahsı fikrim begenmedim görsem almamda.
Ama alınmayın acemi biri olarak söylüyorum sevemedim

Mustafasezer

• 284
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #46 : 25 Ekim 2016, 07:51:50 »
Kılıfa bayıldım.
Ben fikrimi soyledım.forumda yeniyim hayatımda hiç bıcak yapmadım.kimseyide tanımıyorum burada.
Ve hiç bıcagım olmadı.tarafsız bir yorumcuyum kılıf haricinde bıcagı sevemedim.elinize saglık yınede

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #47 : 25 Ekim 2016, 11:06:17 »
İrfan kardeşim, meseleyi olmaması gereken bir açıdan bizlere sunduğun için bu tepkileri topladığını düşünüyorum. hafızam beni yanıltmıyorsa forumda bu güne kadar paylaşılmış yüzlerce bıçaktan sadece seninkisi fiyatı başlığa taşınarak paylaşıldı. daha önce fiyatı ile ön plana çıkartılan bıçak hatırlamıyorum. öncelikli hatan burada. sonrasında taklit edilemezlik iddasını çok erken koydun ortaya. sanayi vasıtasıyla üretilen işlerin kopyalanması genel anlamda çok mümkündür. fakat el işçiliğini değerli kılan şey zaten taklit edilme zorluğu ve sanatçının ona kattığı özgünlüktür. hiç kimse Ahmet Karahisari gibi bir Kur'an ortaya çıkartamaz diyebiliriz belki. onu hat sanatında ayrı bir yere yerleştiririz. fakat biraz dikkatli bakarsak, yazdığı eseri tamamlayan da yine onun öğrencisidir ve konudan habersiz gözler aradaki farkı asla ayırt edemez. ama el melekesi üretimlerde eserin biricikliğinin temel ölçülerindendir.

ya da tersten bakalım. sen bu bıçağı gönlüne göre bir fiyattan sattıktan sonra, iki katı bir ücretle senden aynısını isteyen birisine artık ondan bir tane daha yapma imkanım yok mu diyeceksin? kendin, kendini taklit edeceksin. oysa yine forumda eserlerini inceleyebileceğin bir çok ustanın, ki en akılda kalanlarından birisi Sinan ustadır, yaptığı yüzlerce çalışmanın içinde birbirini tekrar eden bir tane göremezsin. istesen de ona aynı işi ikinci kez yaptıramazsın.

bıçakları değerli kılan şey fiyatları değil, öncelikle hakkı verilmiş işçilikleridir. o işçiliğinde el ile yapılanını biz burada daha çok seviyoruz.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #48 : 25 Ekim 2016, 11:58:15 »
İrfan kardeşim, meseleyi olmaması gereken bir açıdan bizlere sunduğun için bu tepkileri topladığını düşünüyorum. hafızam beni yanıltmıyorsa forumda bu güne kadar paylaşılmış yüzlerce bıçaktan sadece seninkisi fiyatı başlığa taşınarak paylaşıldı. daha önce fiyatı ile ön plana çıkartılan bıçak hatırlamıyorum. öncelikli hatan burada. sonrasında taklit edilemezlik iddasını çok erken koydun ortaya. sanayi vasıtasıyla üretilen işlerin kopyalanması genel anlamda çok mümkündür. fakat el işçiliğini değerli kılan şey zaten taklit edilme zorluğu ve sanatçının ona kattığı özgünlüktür. hiç kimse Ahmet Karahisari gibi bir Kur'an ortaya çıkartamaz diyebiliriz belki. onu hat sanatında ayrı bir yere yerleştiririz. fakat biraz dikkatli bakarsak, yazdığı eseri tamamlayan da yine onun öğrencisidir ve konudan habersiz gözler aradaki farkı asla ayırt edemez. ama el melekesi üretimlerde eserin biricikliğinin temel ölçülerindendir.

ya da tersten bakalım. sen bu bıçağı gönlüne göre bir fiyattan sattıktan sonra, iki katı bir ücretle senden aynısını isteyen birisine artık ondan bir tane daha yapma imkanım yok mu diyeceksin? kendin, kendini taklit edeceksin. oysa yine forumda eserlerini inceleyebileceğin bir çok ustanın, ki en akılda kalanlarından birisi Sinan ustadır, yaptığı yüzlerce çalışmanın içinde birbirini tekrar eden bir tane göremezsin. istesen de ona aynı işi ikinci kez yaptıramazsın.

bıçakları değerli kılan şey fiyatları değil, öncelikle hakkı verilmiş işçilikleridir. o işçiliğinde el ile yapılanını biz burada daha çok seviyoruz.
:2up :2up :2up
Üstad, tepkilerin nedenini çok güzel anlatmışsın.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Onur TAŞKIRAN

• 175
  • Meslek: Matematik Öğretmeni
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #49 : 26 Ekim 2016, 00:26:58 »

Ağzına sağlık üstad özellikle ''o işçiliğin el ile yapılanını biz burada daha çok seviyoruz.'' cümlesine bayıldım.

Amasya

• 6
  • Meslek: hukukcu
  • Yer: bursa
« Yanıtla #50 : 27 Ekim 2016, 22:09:34 »
 Elinize ve emeğinize sağlık. Bazı çakılarda tek elle ve başparmakla açmak için namlu üzerine açılan deliğin, namlusu katlanmayan bir bıçakta ne amaçla yapıldığını merak ettim. Estetik amaçlı mı yoksa fonksiyonel bir özelliği var mı?
« Son Düzenleme: 27 Ekim 2016, 22:11:10 Gönderen: Amasya »

« Yanıtla #51 : 29 Ekim 2016, 18:47:34 »
Şimdi forum doktrinini ve amacını bilmeden bir paylaşım yapıp yorumlar yazmışsınız. Diyeceksiniz ki ne alakası var ? Kendi yazdığınızdan bir alıntı yapayım size : ''fakat daha nasil islendigini bilmeden basit bisey gibi tavir sergilemek nahoş geldi..'' Bunu söyleyen kişi önce bir durur düşünür, ölçer, tartar, biçer, okur, inceler. Kişilere ve olaylara ona göre yorum yazar. Burada Sefa Ustaya şu konuda fikriniz yok, Eylem Ustaya orası taşlama değil; bıçağın formu vs. demenizi kasteddim. Hangi ustalarımızın nasıl işler yaptığını neleri bildiğine bir bakın ona göre yazın. Siz de burada ''basit bir şeymiş gibi tavır sergileyip'' ustalarımızın bilgisini kendinize göre tarmışsınız ya hani.
İkinci husus: demişsiniz ki ; ''beni kendini begenen tavirlari sergilemis gormenizden hayretle teessuf ediyorum..''
Hayret etmenize bence hiç gerek yok yine kendinizden bir alıntı yapayım size: ''bu memlekette dunya standardini zorlayan bi arkadasiniz olarak beni gormenizi istiyorum..'', bir önceki paylaşımımınızda da ''begenmemenizi olgunlukla karsilarim. cunku daha once tanismadiginiz bi tasarim'' demişsiniz. Bence gayet açık ve net.
İnanın bana bu forum ne paylaşım ve tasarımlarla karşılaştı yanlış anlamayın ama bunlar devede kulak kalır.

Şimdi gelelim bıçağa: Konuyu ilk açıp okuduğumda konu başlığı ''10 binlik bıçağımız''. Bıçağı aslında satmayı düşünmüyoruz yazmışsınız konu başlığı net. Sonrasında, ''kolleksiyoncusu icin  dunyada bir adet var demesini saglar..'' yine ''bize yaklasik bu fiyata geldi..bi okadarda emege koymamizi cok gormeyin..'' demişsiniz daha saymayayım bence artık.

Şimdi eğer konu satılık ya da ''satılmaya çalışılan'' bir bıçaksa yorumumu yapayım. Kılıfla bıçak o kadar absürt durmuş ki tabir-i caiz ise görme engellinin bile gözüne batar. Yanlış anlamayın işçiliğe sözüm yok. Kılıf gayet güzel. Bıçakta eskiyle yeni sentezlenmiş sanki ama bu hiç özenilmeden modern bir bıçağa retro tarz bir kılıf direk geçirilerek verilmiş. Hiç hoşuma gitmedi. Eylem Ustanında dediği gibi 10000 tl'nin yanından ne yazık ki geçemez bence de. En azından bunu bu forumdan birileri vermez :) Belki dediğiniz gibi 5.000'e mal olmuştur ancak bilmelisiniz ki yüksek maliyetle de üretilse talebi olmayan bir ürünün pazar değeri 0 dır. O ancak kişisel zevke istinaden yapılmış bir bıçak olarak elde kalır.
Bu arada yorumlarınızda imla kurallarına da uymanızı önemle rica ederim. Esenlikler..
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

İrfan

• **
  • 135
« Yanıtla #52 : 30 Ekim 2016, 23:44:32 »
ya.. yazmaz olaymışım on bin diye , taklit edilmesi zor falan diyee. hakkatten birdaha bicak paylasirsam hic fikrimi yazmaya niyetim olmayacak sanirim ..

Onur TAŞKIRAN

• 175
  • Meslek: Matematik Öğretmeni
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #53 : 31 Ekim 2016, 00:05:20 »
 İrfan bey açıkcası ben bıçağı görünce hasetimden çatladım. Ben babamın hurda fayans kesme testerelerini, daire testereleri falan su vermeyi, menevişi öğrenmek için kullanıyorum, çakı bıçak falan yapmaya çalışıyorum, bir eksen kilit yapacam neden düzgün çalışmıyor diye uykulardan uyanıyorum adam vermiş benim anca rüyamda gördüğüm M390'ın gözüne hemde bloktan vurmuş kırbacı vurmuş kırbacı. 5 eksen siensi kullanmış yılanlı mılanlı desenler falan sapa, bende 3 tane eğe ile zırt zırt akşama kadar ağız aç. pardon form vermek için uğraşıp durayım, bi matkap bir spiralim vardı onu da çaldı şer.ler yani inşallah yapmaktaki amacınız ne idi ise ona ulaşırsınız, o kadar emek vermişsiniz. Param olsa ben alırdım demek isterdim ama herhalde M390 ne bileyim damascus lama falan alırdım ben yine ruhum fakir :-/

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #54 : 31 Ekim 2016, 00:15:37 »
Offf....  o ne ya, 10 bin liram olsa da alsam.
 ???

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #55 : 31 Ekim 2016, 01:06:38 »
Emin Albayrak kardesimin fikirlerine aynen istirak ediyorum. Bicak hakkindaki kisisel goruslerim de soyle. Yekpare sap gereksiz bir agirlik. Kullanim amaci belli degil ama denge merkezi muhtemelen sapin gerisinde oldugundan yapim amaci cankurtarma icin sapiyla cam kirmak degilse pek bir ise yarayacagini dusunmuyorum. Ayrica üstteki spyderco gozu ne ise yarar anlamadim.

Hero17

• *
  • 8
  • Meslek: Emniyet
  • Yer: Çanakkale
« Yanıtla #56 : 09 Kasım 2016, 13:19:42 »
Önce tevazu,mana alemini bilmeyenin elinden ab-ı hayat suyu olsa dahi içilmez...
Kankırmızım,ay yüzlüm,yıldız gözlüm
Sebebim,herşeyim.
Söz verdim,yalnızca senin gölgende öleceğim!

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #57 : 09 Kasım 2016, 22:00:20 »
Offf....  o ne ya, 10 bin liram olsa da alsam.
 ???

+1  >:D

casper73

• 130
  • Meslek: uzman
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #58 : 10 Kasım 2016, 14:36:08 »
güzel çalışma.
sorun şu ki bahsedilen fiyatına yani 10 bin tl ye göre konuşursak;
ince işçilik yok bence.biraz daha özen gösterilmeliydi.
kılf zaten bu fiyata göre çok sönük kalmış

diğer taraftan bu şekilde işlerin yapılması cesaret gösterilmesi takdir edilmeli.

İrfan

• **
  • 135
« Yanıtla #59 : 13 Kasım 2016, 16:43:16 »
sagolasin...