Şimdi forum doktrinini ve amacını bilmeden bir paylaşım yapıp yorumlar yazmışsınız. Diyeceksiniz ki ne alakası var ? Kendi yazdığınızdan bir alıntı yapayım size : ''fakat daha nasil islendigini bilmeden basit bisey gibi tavir sergilemek nahoş geldi..'' Bunu söyleyen kişi önce bir durur düşünür, ölçer, tartar, biçer, okur, inceler. Kişilere ve olaylara ona göre yorum yazar. Burada Sefa Ustaya şu konuda fikriniz yok, Eylem Ustaya orası taşlama değil; bıçağın formu vs. demenizi kasteddim. Hangi ustalarımızın nasıl işler yaptığını neleri bildiğine bir bakın ona göre yazın. Siz de burada ''basit bir şeymiş gibi tavır sergileyip'' ustalarımızın bilgisini kendinize göre tarmışsınız ya hani.
İkinci husus: demişsiniz ki ; ''beni kendini begenen tavirlari sergilemis gormenizden hayretle teessuf ediyorum..''
Hayret etmenize bence hiç gerek yok yine kendinizden bir alıntı yapayım size: ''bu memlekette dunya standardini zorlayan bi arkadasiniz olarak beni gormenizi istiyorum..'', bir önceki paylaşımımınızda da ''begenmemenizi olgunlukla karsilarim. cunku daha once tanismadiginiz bi tasarim'' demişsiniz. Bence gayet açık ve net.
İnanın bana bu forum ne paylaşım ve tasarımlarla karşılaştı yanlış anlamayın ama bunlar devede kulak kalır.
Şimdi gelelim bıçağa: Konuyu ilk açıp okuduğumda konu başlığı ''10 binlik bıçağımız''. Bıçağı aslında satmayı düşünmüyoruz yazmışsınız konu başlığı net. Sonrasında, ''kolleksiyoncusu icin dunyada bir adet var demesini saglar..'' yine ''bize yaklasik bu fiyata geldi..bi okadarda emege koymamizi cok gormeyin..'' demişsiniz daha saymayayım bence artık.
Şimdi eğer konu satılık ya da ''satılmaya çalışılan'' bir bıçaksa yorumumu yapayım. Kılıfla bıçak o kadar absürt durmuş ki tabir-i caiz ise görme engellinin bile gözüne batar. Yanlış anlamayın işçiliğe sözüm yok. Kılıf gayet güzel. Bıçakta eskiyle yeni sentezlenmiş sanki ama bu hiç özenilmeden modern bir bıçağa retro tarz bir kılıf direk geçirilerek verilmiş. Hiç hoşuma gitmedi. Eylem Ustanında dediği gibi 10000 tl'nin yanından ne yazık ki geçemez bence de. En azından bunu bu forumdan birileri vermez

Belki dediğiniz gibi 5.000'e mal olmuştur ancak bilmelisiniz ki yüksek maliyetle de üretilse talebi olmayan bir ürünün pazar değeri 0 dır. O ancak kişisel zevke istinaden yapılmış bir bıçak olarak elde kalır.
Bu arada yorumlarınızda imla kurallarına da uymanızı önemle rica ederim. Esenlikler..