Bıçak Sanatı - Forum

Kamp Baltası

Ynt: Kamp Baltası
« Yanıtla #20 : 01 Ekim 2016, 01:05:26 »
Eline sağlık ustam.

Baltanın kılıfa önce yukardan girip sonra da çıtçıtla sabitlenmesi bir tercihtir ama bu durumda kılıfın üst tarafı sanırım açık kalmış. Bunun yerine kılıfın ön kısmında ağız karşısı, üstünün ve altının bir kısmı dikilip çıtçıtın sadece baltanın geri ve aşağı kaçmasını önleyecek şekildeki bir şerit ucunda olması sağlanabilir. Bu durumda balayı takmak için onu sap boyunca aşağı indirmek yerine sadece biraz ileri doğru iterep sokup çıtçıt öncesi hareketi çok kısaltmak mümkün olabilir. Bu durumda balta başının alt tarafındaki o şekle -eğer tabi kılıf için yapılmışsa- hiç gerek olmaz.

Eylem Ustam, bu form çok pratik geldi gözüme, sonuçta 20 cm civarında bir sapı çekmiş oluyorsun kılıfın içinden. Senin söyeldiğin de çok pratik olurmuş ama işte herkesin aklına başka bir şey geliyor   :)

« Yanıtla #21 : 01 Ekim 2016, 01:07:07 »
Elinize saglık hocam. Mustafa arkadaşın değindiği nokta, ip deliği. Bu kadar fonksiyonel düşünülmüş bir çalışmada gerçekten dikkat çekici bir eksik olmuş. Hele ki çekiç kısmının kızaklı bir şekilde son derece ustaca monte edildiğini düşünürsek. Kabzayı sıkan somun tokalı veya delikli olsa ip deliği işi aradan çıkar ayrıca görsellik katabilirdi sanırım. Bu arada delik, ilkel yolla ateş yakmak gerekirse, matkap çubugu tutmak için de işe yarayacaktır. Tekrar elinize saglık, saygılar
Emrah, deliği ateş matkabı olarak kullanmak hiç aklıma gelmemişti doğrusu  :2up süper fikir. Anlaşılan o ki sapa bir ip deliği açacağız artık şart oldu  ::)

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #22 : 01 Ekim 2016, 01:09:12 »
Anladım hocam kamp deyince çadır ve çadırın kazıkları sıkıntı oluyor benim için çıkartmak zor.  :)
Hocam elinize sağlık. Bende birşey sormak istiyorum arka tarafın alt kısmına çivi v.s çıkarmak için kanalda eklenebilir mi? Eklenirse dengeyi bozar mı? Güle güle kullanın.

Erdem, eklenebilirdi elbette ama doğrusunu istersen çiviyle hiç haşır neşir olma durumu yoktu, bu nedenle de aklıma gelmedi.
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

« Yanıtla #23 : 01 Ekim 2016, 01:09:17 »
elinize sağlık sefa ustam.kamp baltası olduğu için söylüyorum ama çekiç kısmı odunları yarıp geçmesini engelleyecektir.tabi bu kadar güzel bir baltaya kıyılıp odun yarılır mı oda ayrı bi muallak
Çekiç kısmına gelinceye kadar eğer odun yarılmıyorsa zaten çekiç kısmı kavisinden ötürü oduna dalar, orası komple iç bükey kavisli her iki taraftan da. Sağolasın.

« Yanıtla #24 : 01 Ekim 2016, 01:11:10 »
Anladım hocam kamp deyince çadır ve çadırın kazıkları sıkıntı oluyor benim için çıkartmak zor.  :)
Hocam elinize sağlık. Bende birşey sormak istiyorum arka tarafın alt kısmına çivi v.s çıkarmak için kanalda eklenebilir mi? Eklenirse dengeyi bozar mı? Güle güle kullanın.

Erdem, eklenebilirdi elbette ama doğrusunu istersen çiviyle hiç haşır neşir olma durumu yoktu, bu nedenle de aklıma gelmedi.
Çadır kazıklarını deliğe takıp çekemezmiyiz acaba  ::) ben genellikle diğer bir kazığı çıkmayan kazığa takıp çekiyorum.

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #25 : 01 Ekim 2016, 01:16:42 »
Kesinlikle uygundur  :)

Çadır kazıklarını deliğe takıp çekemezmiyiz acaba  ::) ben genellikle diğer bir kazığı çıkmayan kazığa takıp çekiyorum.
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

m.salih

• 559
  • salih 1983
  • Yer: Erzurum
« Yanıtla #26 : 01 Ekim 2016, 07:34:45 »
Hocam ellerinize sağlık gördüğüm en şirin balta bu sanirim 

Imzanizin altında da renk farkı var oranın susuz kalmadı gerek diye biliyordum ben yanlış mı biliyorum?
Bıçak yapabilme ihtimalimi sevdim...

« Yanıtla #27 : 01 Ekim 2016, 10:36:57 »

Imzanizin altında da renk farkı var oranın susuz kalmadı gerek diye biliyordum ben yanlış mı biliyorum?

Sapla birleştiği nokta sert değil ama oradaki rengin koyulaştığı bölge sert ama menevişleme sıcaklığı çok yüksek, dolayısıyla tok bir yapısı var. Sağolasın, doğru biliyorsun aslında  :2up

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #28 : 01 Ekim 2016, 15:27:53 »
hocam elinize kolunuza saglık umarım bu baltayı kullanmayı düşünmüyorsunuzdur :)

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #29 : 02 Ekim 2016, 00:12:53 »

Hocam ellerine emeğine sağlık, modeli çok beğendim, her yönü ile çok hoş olmuş  :2up  Sormak istediğim fotodan gördüğüm kadarı ile sap en az 18 cm vardır. Bu sapı farklı bir uçla mı deldin?

« Yanıtla #30 : 02 Ekim 2016, 01:32:01 »
20 cm matkap uçları var, onunla delmiştim.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #31 : 02 Ekim 2016, 13:49:21 »
Çok güzel olmuş. Böyle faydalı işleri seviyorum.

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #32 : 02 Ekim 2016, 20:40:56 »
Sayın Sefa Çabuk başıma iş açtı:

Benim oğlan dağcı sık, sık dağlara çıkıyor.

Bu baltayı görünce benden istedi, benzerini yapacağız artık.

AlpercAy

• **
  • 185
    • Instagram
  • Meslek: İşsiz
  • Yer: Bursa-istanbul
« Yanıtla #33 : 02 Ekim 2016, 20:49:04 »
Ustad modern bir balta olmus fakat tarzı cok özgün eşreflerinden çok öne çıkıyor bence  ayrıca bu baltadan üretim teknikleri açısından çok öğrenilecek seyler var ilk once patine mi elekftrostatik boya mı ve nasil yapildigini merak ediyorum.  Daha sonra vida detayinin yapilisini detaylandirirmisiniz? Bunlari ogrenme gudusuyle soruyorum trkrar ellerinize saglik
Bicaklarimi paylastigim instagram sayfam
www.instagram.com/moondesignaca

« Yanıtla #34 : 02 Ekim 2016, 22:21:38 »

Murat Hocam, Sizin oğlanla ortak sportif etkinliği yapıyormuşuz demek ki, sevindim. Gerçekten ergonomik ve pratik, bence aynısını yapın memnun kalır.

Ustad modern bir balta olmus fakat tarzı cok özgün eşreflerinden çok öne çıkıyor bence  ayrıca bu baltadan üretim teknikleri açısından çok öğrenilecek seyler var ilk once patine mi elekftrostatik boya mı ve nasil yapildigini merak ediyorum.  Daha sonra vida detayinin yapilisini detaylandirirmisiniz? Bunlari ogrenme gudusuyle soruyorum trkrar ellerinize saglik

Teşekkürler, yüzeyde nitrik asitle karartma var, haklısınız bir çeşit patinadır. Çok basit aslında, yüzeyi yağdan arındırdıktan sonra %5-10 luk nitrik asite daldırıp, üç brş saniye bekleyin ve üzerine camsil sıkın veya karbonatlı suya daldırın, kuruduktan sonrada hafifçe yağlayın o kadar. Vida detayı derken neyi kastettiniz tam anlamadım, biraz açarsanız anlatmaya çalışırım.

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
  • Meslek: Veri merkezi teknisyeni-Kesici alet üretim
  • Yer: Eyüp-İstanbul
« Yanıtla #35 : 03 Ekim 2016, 09:47:17 »
Sefa ustam eline sağlık şahane bir işçilik yine.Baltada amaca gayet uygun olmuş.
xx
Kainatta ölümden keskin birşey yoktur.
www.outdoorurun.com  ++  İnstagram ;  outdoorurun
1983-Kastamonu (A rh +)

maxilla

• 264
  • Meslek: diş hekimi
  • Yer: malatya
« Yanıtla #36 : 03 Ekim 2016, 11:29:16 »
Sefa hocam, kabzayı nerden temin ettiğinizi öğrenebilir miyim?

« Yanıtla #37 : 03 Ekim 2016, 12:30:24 »
Sefa hocam, kabzayı nerden temin ettiğinizi öğrenebilir miyim?
Zebrano yu temin edeli epeyce oldu, 5-6 yıl kadar önce bir arkadaşım göndermişti.

AlpercAy

• **
  • 185
    • Instagram
  • Meslek: İşsiz
  • Yer: Bursa-istanbul
« Yanıtla #38 : 03 Ekim 2016, 19:55:37 »

Murat Hocam, Sizin oğlanla ortak sportif etkinliği yapıyormuşuz demek ki, sevindim. Gerçekten ergonomik ve pratik, bence aynısını yapın memnun kalır.

Teşekkürler, yüzeyde nitrik asitle karartma var, haklısınız bir çeşit patinadır. Çok basit aslında, yüzeyi yağdan arındırdıktan sonra %5-10 luk nitrik asite daldırıp, üç brş saniye bekleyin ve üzerine camsil sıkın veya karbonatlı suya daldırın, kuruduktan sonrada hafifçe yağlayın o kadar. Vida detayı derken neyi kastettiniz tam anlamadım, biraz açarsanız anlatmaya çalışırım.
Sefa hocam vida yerine somun yazmam gerekirdi Affola.
Kabzenin icine giren somun yuvasi kabzeye nasil yapildi? Bunu Ogretmen istemistim.
Bicaklarimi paylastigim instagram sayfam
www.instagram.com/moondesignaca

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #39 : 03 Ekim 2016, 21:05:18 »

Sizi bilmem ama benim oğlan işi biraz daha ileriye götürüyor.

Bu hafta sonu geldi "ben haftaya  Nepal'a gideceğim" dedi.

Türkiye de  dağlar kalmadı.