Bıçak Sanatı - Forum

n 690 ısıl işlem bilgi yardım talebi

pitmania34

• *
  • 48
  • Meslek: gemi acenteliği
  • Yer: gebze
Ynt: n 690 ısıl işlem bilgi yardım talebi
« Yanıtla #60 : 24 Kasım 2016, 12:43:53 »
arkadaşlar böhler fabrikasında n690 larımı ısıl işleme soktuktan sonra mühendisi ile konuştum. azot gazı 2 yerde kullanılıyor. 1.oksijensiz ortamda basıncı azlatmak için sıcak azot gazı basılıyormuş. 2. sıfır altı işlem için sıvı soğuk azot kullanılıyormuş.fabrikanın resimlerini ve ısıl işlem fırını meneiş fırını azot tankı resimlerini metalorji bölümü altında böhler fabrikası diye paylaştım ordan bakabilirsiniz

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #61 : 24 Kasım 2016, 16:17:10 »
bohler uddeholm un ısıl islem ile ilgili dokumanında "inert gas" olarak . yani oksijenle teması onleyici vakum sistemindeki gaz olarak Nitrojen (sıklıkla kullanılan) olarak belirtilmis. Ayrıca sogutma ıslemi olarakda Nitrojen geciyor. Benim yeni yatirdigim fırında "gaz beslemesi" olarak Argon kullanıyorum. Sonuclari ilerde paylasıcagim insallh.

http://www.uddeholm.ru/files/heattreatment-english.pdf

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #62 : 24 Kasım 2016, 16:27:38 »
Isıl işlem bıçak başına kaç liraya geliyor?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

gokhand

• 1137
« Yanıtla #63 : 24 Kasım 2016, 16:58:41 »

Hic sorma :)  zaten bizimkisi akilli isi degil. Hani Battı balık yan gider işte öyle bazen de Atın ölümü arpadan olsun diyorum

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #64 : 25 Kasım 2016, 01:49:35 »
bohler uddeholm un ısıl islem ile ilgili dokumanında "inert gas" olarak . yani oksijenle teması onleyici vakum sistemindeki gaz olarak Nitrojen (sıklıkla kullanılan) olarak belirtilmis. Ayrıca sogutma ıslemi olarakda Nitrojen geciyor. Benim yeni yatirdigim fırında "gaz beslemesi" olarak Argon kullanıyorum. Sonuclari ilerde paylasıcagim insallh.

http://www.uddeholm.ru/files/heattreatment-english.pdf

Bu argon olayı benimde epey kafamı kurcalıyor .Taner çiçek ustayla beraber yaptığımız fırınımızda da argon gazı girişi var.vakum sonrası içeriye birmiktarda argon basmayı düşünüyorum sizin sonuçları merakla bekliyorum.siz soğutma kısmındamı yoksa koruyucu gaz olarakmı kullanacaksınız?

gokhand

• 1137
« Yanıtla #65 : 25 Kasım 2016, 03:00:29 »
Koruyucu gaz olarak kulaniyorum. Şu an için karbon çeliklerinde hiç tufal oluşumu gözlenmiyor. Fırının içinde alt tarafta seramik bir boru ile Argon gazı girişi var çok düşük akışta Argon gazını manuel olarak pompalıyorum fırının üst tarafında da hava çıkışı var yani Argon girince daha hafif olan oksijen yukarıda çıkıyor yer değiştiriyor.

pitmania34

• *
  • 48
« Yanıtla #66 : 25 Kasım 2016, 12:22:43 »

Hic sorma :)  zaten bizimkisi akilli isi degil. Hani Battı balık yan gider işte öyle bazen de Atın ölümü arpadan olsun diyorum

eylem hocam 3 kg ye kadar 7 eu 3 kg den sonra kg başı 3 eu. yanlız yüksek ısıda metalin yamulma riskine karşılık iki lama veyaköşebent arasına sıkıştırılmasını tavsiye ettiler. yaptığım birleşmiş halinide sizinle paylaşayım böyle 3 eu yani kdv ile 30 tl iki bıçak ayrıca sertlik derecesinide ölçüp veriyorlar.

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #67 : 25 Kasım 2016, 12:47:17 »

eylem hocam 3 kg ye kadar 7 eu 3 kg den sonra kg başı 3 eu. yanlız yüksek ısıda metalin yamulma riskine karşılık iki lama veyaköşebent arasına sıkıştırılmasını tavsiye ettiler. yaptığım birleşmiş halinide sizinle paylaşayım böyle 3 eu yani kdv ile 30 tl iki bıçak ayrıca sertlik derecesinide ölçüp veriyorlar.

::) Bıçak başı 40 tl. değil yani ?

pitmania34

• *
  • 48
« Yanıtla #68 : 01 Aralık 2016, 10:32:45 »

::) Bıçak başı 40 tl. değil yani ?

hayır aksine ben çok kalın metal kullandım onun yerine daha hafif bir lama ile sabitlersen ve yaklaşık10 bıçağı 35 40 tl ye yaptırabilirsin. kendin uğraştığına bile değmez

casper73

• 130
  • Meslek: uzman
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #69 : 01 Aralık 2016, 10:47:10 »

kullandığınız lama 2-3 ısıl işlemden sonra yamuluyor haberiniz olsun. bu şekilde gönderirseniz profillerinizde yamulur.
köşebent tavsiye ederim.

alpaha

• 88
  • Meslek: mobilya dekorasyon
  • Yer: Kastamonu
« Yanıtla #70 : 15 Aralık 2016, 13:23:53 »
s.a bir adet n690 bıçak profilim var ısıl işlem konusunda yardımcı 9olabilecek bir arkadaşımız var mı?. gebze bohler de yaptırmak istiyorum.

Oguz akdeniz

• *
  • 4
  • Meslek: Berber
  • Yer: Istanbul kucukyali maltepe
« Yanıtla #71 : 28 Mayıs 2020, 13:17:14 »

kullandığınız lama 2-3 ısıl işlemden sonra yamuluyor haberiniz olsun. bu şekilde gönderirseniz profillerinizde yamulur.
köşebent tavsiye ederim.
  merhaba saygideger ustalarim isil isleme gondermeden once kosebent profil kullanayim... ama nasil bir sey bu kosebent profil resmi varmi tesekurler simdiden...

Emrah06

• 337
  • Meslek: Bim Management
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #72 : 28 Mayıs 2020, 15:17:11 »
Merhabalar, konu çok eskide kalmış ama ısıl işlem için başka yerlerde mevcut şuanda ama köşebent bilgisi sormuşsunuz ;

https://www.google.com/search?q=k%C3%B6%C5%9Febent&oq=k%C3%B6%C5%9Febent&aqs=chrome..69i57j0l3.2102j0j7&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=qvsHtapvlJGSsM:&scso=_H6vPXtOxCqzmmwWbwb2oDw75:170.6666717529297

30x30

gibi ebatları mevcut bıçaklarınızın uzunluğuna göre kesip sıkıştırıp anladığım delik delik vidalama yöntemi ile olabilir gönderebilirsiniz.

Saygılarımla.
« Son Düzenleme: 28 Mayıs 2020, 16:09:49 Gönderen: sefaçabuk »
Ateşe dayanabildiğin kadar günah işle...