Bıçak Sanatı - Forum

PANZER

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: PANZER
« Yanıtla #20 : 27 Temmuz 2016, 23:19:19 »
Elinize sağlık. Her zamanki gibi on numara olmuş.

Teşekkür ederim.

KoparTürk

• *
  • 6
  • Doğru yolun yolcusu
  • Meslek: Yolcu
  • Yer: Bağımsız
« Yanıtla #21 : 27 Temmuz 2016, 23:52:55 »
Öncelikle bıçak çok güzel, ellerinize sağlık.
Forumda 2. mesajım ve böyle bir tartışmaya şahit oldum. Soytürk bey eleştiriye açık olmamanız çok kötü sizin açınızdan çok üzüldüm. Sizi eleştiren birisine karşıda bu tehtitkar imaları yazmanız çok kötü, yazık.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #22 : 28 Temmuz 2016, 00:59:12 »
Öncelikle bıçak çok güzel, ellerinize sağlık.
Forumda 2. mesajım ve böyle bir tartışmaya şahit oldum. Soytürk bey eleştiriye açık olmamanız çok kötü sizin açınızdan çok üzüldüm. Sizi eleştiren birisine karşıda bu tehtitkar imaları yazmanız çok kötü, yazık.

Öncellikle teşekkür ederim beğendiğiniz için. İkincisi ise ben hiçbir zaman art niyetli olmayan eleştiriye karşı olmadım olmama da. Ama saldırgan ve alaycı imalara karşıyım beni rahatsız eden bu tutum oldu ve uyarmama rağmen aynı tutum artarak devam ediyor, amaç eleştirmek değil dalga geçmek olunca bu tepkiyi vermem gayet doğal. Benimki de dalga geçen bir tutuma dalga geçer bir cevaptı sadece, tehdit etsem zaten böyle ulu orta yapılacak bir şey değil dalgaya dalga  ;)

SERDAR

• 259
  • Meslek: Özel Sektör Çalışanı (Orman Ürünleri)
  • Yer: ANTALYA
« Yanıtla #23 : 30 Temmuz 2016, 09:32:23 »
Alıntı
seni yazdım bunu da unutma elbet denk geleceğiz Antalya 'ya geldiğimde  sana detaylı anlatacağım ben özel karbon çeliğini  ;)
Az kalsın gerçek olduğunu düşünerek ve senin seviyene inerek senin üslubunla (O fazla gelişmiş vücudunda ki fındık kadar beyninle klavyeden beni tehdit mi ediyorsun diyecektim)
Alıntı
Benimki de dalga geçen bir tutuma dalga geçer bir cevaptı sadece, tehdit etsem zaten böyle ulu orta yapılacak bir şey değil dalgaya dalga  ;)
neyse ki dalga geçiyormuşsun.

Dalga geçiyor olman bence gayet isabetli olmuş zira bende senin seviyene inmemiş oldum.

Gelelim asıl meseleye;
Burası kamuya açık bir platform değil mi?
Her ağzını açan kardeşlikten, dostluktan, paylaşımdan ve paylaşımcı olmaktan bahsediyor.
Ve birçok büyüğümüz/arkadaşımız paylaşmaktan da asla imtina etmiyor.
Adam kendince şamot formülü geliştiriyor ve paylaşıyor, Ağız açma yöntemi paylaşıyor, Hamon kili formülü geliştiriyor paylaşıyor, Perçin şişirme yöntemi paylaşıyor, Cila formülü geliştiriyor paylaşıyor, Bileyleme aparatı yapıyor kendisi satıyor olmasına rağmen yine de nasıl yapıldığını paylaşıyor vs vs vs vs örnek çok.
Sen ben ve bizim gibiler yaptıklarını bu paylaşımlardan ve bu paylaşım sahiplerinden öğreniyoruz.
Sonra bir şeyler yapmaya başlıyoruz.
Kimilerimiz bu işi meslek haline getiriyor ve bu platform sayesinde piyasada yapıyor. (ben hiç bıçak yapıp satmadım satana da son derece saygı duyuyorum çalışana üretene helal olsun)

Sonra bir ketumluk, bir duayen’lik, bir kendine önem yükleme, bir bilirkişilik, bir havalar.

Epoksiyi neyle renklendiriyorsun diye soruluyor adama (aman bir tavırlar bir tavırlar) sanki epoksiyi o icat etmiş yada aydan getirmiş. Belki bu siteye girene kadar epoksiden haberi bile yok. Vs vs örnek çok.
Birisi çıkıyor ısıl işlem ile ilgili sır diyor, birisi çıkıyor Türkiye de tek bizde diyor, birisi çıkıyor asit bileşeni yapmış kimyasallardan birisi sır diyor, birisi çıkıyor sapta kullanılan yağın özel bir formül olduğunu söylüyor sonra bir bakıyorum zaten Akustikwood Murat abi bayiliğini almış  satışını yapıyor, sonra biri çıkıyor ÖZEL karbon çeliği diyor. AYIP AYIP

Siz sadece kendinizin mi bıçak yaptığını zannediyorsunuz. Sadece siz bir şeyler biliyorsunuz da, insanlar ahmak mı. Dün size öğretenler halen öğretmeye devam ederken paylaşmaktan çekinmezken, yeni bir üye bile acemi cesaretiyle çok iyi bilinen işler konusunda yol gösterici olmaya çalışırken bence yapılan terbiyesizlik.

Durum böyle olunca; Bu platformu amaç için kullanıyormuşsunuz gibi geliyor bana.

Son söz: Seninle bir derdim yok, tanımam, ticaretim yok, alışverişim yok, rakibin değilim, (bıçak satmıyorum) sen benim rakibim değilsin, siyasi görüşünü bilmem bilsem de ilgilenmem, dini görüşünü dünya görüşünü bilmem bilsem de ilgilenmem, kaşın gözün milliyetin beni bağlamaz, tek sorun yukarıda bahsettiğim konulardaki serzenişimin sana denk gelmesi. (Özel karbon çeliği)

Yaptığın bıçaklar güzel ama benim tarzım değil ilgi alanıma girmiyor seni kıskanmam mümkün değil, (yani seni kıskanıyormuşum paronayasına girmen pek akıllıca değil) ,
Tartışmayı dosta-düşmana bağlamanızda karakter fakiri olduğunuzu gösterir ayrıca hatırlatmak isterim.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #24 : 31 Temmuz 2016, 01:39:53 »

Fındık kadar beynim, senin gibi, yüzlercesine yeter de artar bile bu bir ( Paragraf paragraf yazıyorum ki anlaman kolay olsun zira anlamakta zorlanıyorsun yada direniyorsun ).

İkincisi, bence paylaşım konusunda senin gibi toplayıcı zihniyettekiler en son yorum yapacak hatta hiç yapmayacak, neyi paylaştın da konuşuyorsun?

Üçüncüsü; kafanın basmadığı kısım bu bana özel kalmasını istediğim ve şans eseri bulduğum bir çeliği ( ki yalandan bahane ettiğin kısım ustalarıma haber verdim yani senin gibi bu forumu sadece nemalanıp işine geleni alıp ama paylaşmaya gelince yan çizenlerin bilmesini istemediğim için) bana has kalmasını istediğim için, güzel de bir sonuç elde ettiğim için ustalarımın izni ile kendime sakladım kapiş  ;) Senin gibilerden gizliyorum yani ve bu bana özel kalmaya devam edecek. Bu konuyu gereğinden fazla uzattın, o kalın kafan ve at gözlüğün yine almayacak muhtemelen ama benden bu kadar , seni bu saatten sonra muhatap alıp cevap yazmayacağım , son olarak sözlerimi bir atasözü ile noktalayayım ( hiç haz etmediğim bir atasözü ama tam senlik olduğu için mecbur kullanacağım) ; " Dinime söven Müslüman olsa bari." ...   

SERDAR

• 259
  • Meslek: Özel Sektör Çalışanı (Orman Ürünleri)
  • Yer: ANTALYA
« Yanıtla #25 : 04 Ağustos 2016, 12:08:00 »
Heeeh Aferin sanaaaa.

Tam da bahsettiğim beyne tam da bahsettiğim üsluba yakışacak bir açıklama.
Benim paylaşımım senin paylaşımını döver gibi çocukça bir açıklama.

Öyle bir yere getirdin ki konuyu; Sanki evrensel bir misyonun varmış da paylaşım yapıyormuşsun.
Amaç sadece buradaki paylaşımlarla yeni başlayanlara yardımcı olmakmış gibi davranman çok komik.
Paylaştıklarınla karşındakilere sağladığın katkıdan daha fazla kendine piyasa yaptığını anlayamayacağını mı zannediyorsun buradaki insanların.
Senin kamyon makasından yaptığın bıçaklardan bir şey öğrenmeye mi çalıştığı mı zannediyorsun.
Özel çeliğini de hiç merak etmiyorum. (Kendi adıma) :D :D :D
Kimin bu siteden ne kadar nemalandığı son derece açık kimin toplayıcı olduğu da gayet orta da.

Yav bunu anlamamak için neden direniyorsun.

Paylaşacaksan adam gibi paylaş.
Saklı kalmasını istiyorsan paylaşma.
Zaten ustalarınla paylaşmışsın.
Burası ustalarının sitesi değil ki herkesin sitesi.

Bu arada başka bir sitede gördüm özel çelikten yapıldığı söylenen bir av tüfeği normalin 3-4 katı fiyatına satılıyor. Neden acaba ?  ;) ;)

mehmet dülcek

• 3208
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #26 : 04 Ağustos 2016, 15:03:20 »
Serdar bey biz soytürk ustayı yıllardır tanırız keşke sizde tanımış olsaydınız emin olun yazdıklarınızla alakası olmayan sonderece paylaşımcı mert bu yazdığınız basit ithamların hiçbirine tenezzül dahi etmeyecek biri olduğunu  bilirdiniz lütfen gerginlik yaratmayın

KoparTürk

• *
  • 6
  • Doğru yolun yolcusu
  • Meslek: Yolcu
  • Yer: Bağımsız
« Yanıtla #27 : 04 Ağustos 2016, 18:24:50 »
Serdar bey biz soytürk ustayı yıllardır tanırız keşke sizde tanımış olsaydınız emin olun yazdıklarınızla alakası olmayan sonderece paylaşımcı mert bu yazdığınız basit ithamların hiçbirine tenezzül dahi etmeyecek biri olduğunu  bilirdiniz lütfen gerginlik yaratmayın

Paylaşımcı olduğunu iddaa ettiğiniz kişi, konunun kilit noktası olan özel çeliği neden paylaş mıyor peki?

atikmehmet

• 1213
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #28 : 04 Ağustos 2016, 20:24:18 »
Eğer birilerinin paylaşımcı olmadığı düşünülüyorsa yada uygun olmayan bir durum la karşılaşılmış ise bu saygı çerçevesinde eleştirilir, uyarılır. Doğru neyse bulunur. Paylaşımcının forumdaki genel davranışlarına bakılarak bir tavır alınır gerekirse. Ancak hepimiz insanınız yer yer hata yapabiliyoruz. Hatalara alaycı yaklaşımlar eğer iki kişi arasında muhabbet yoksa  genelde kötü sonuçlanıyor. Keza konu özelinde bunun bir hata olup olmadığı da tartışılır. Zaten bir kaç ustamız, arkadaşımız kaldı onları da gücendirmeyelim.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #29 : 04 Ağustos 2016, 21:33:24 »

Paylaşımcı olduğunu iddaa ettiğiniz kişi, konunun kilit noktası olan özel çeliği neden paylaş mıyor peki?

Kendime sakladığım bir sır da ondan  ;) O kadar lüksüm yok mu? Dileseydim başka bir çelik yazsaydım kimin ne haberi olacaktı ? Ama ben neysem , nasıl gözüküyorsam oyum yapamadım yapmam da . Nasıl işletmelerin sırları varsa buda benim sırrım ve öylede kalacak  C:-) Git bak bakalım fabrikalara sor hangi çeliği kullanıyorlar ne diyecekler, victorinox  bile açıklamıyor, bende bunu böyle uygun gördüm ^-^
« Son Düzenleme: 04 Ağustos 2016, 21:40:39 Gönderen: Soytürk Dönmez »

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #30 : 04 Ağustos 2016, 21:37:40 »
Eğer birilerinin paylaşımcı olmadığı düşünülüyorsa yada uygun olmayan bir durum la karşılaşılmış ise bu saygı çerçevesinde eleştirilir, uyarılır. Doğru neyse bulunur. Paylaşımcının forumdaki genel davranışlarına bakılarak bir tavır alınır gerekirse. Ancak hepimiz insanınız yer yer hata yapabiliyoruz. Hatalara alaycı yaklaşımlar eğer iki kişi arasında muhabbet yoksa  genelde kötü sonuçlanıyor. Keza konu özelinde bunun bir hata olup olmadığı da tartışılır. Zaten bir kaç ustamız, arkadaşımız kaldı onları da gücendirmeyelim.

Sen rahat ol Mehmet kardeşim, pireye kızıp bu yorganı yakmam ben, başka yorgan olsa olur da bu yorgan olmaz, bu kişiler gelip geçici ama bizlar bakiyiz  :2up