sayın sıte sakını arkadaşlar ustalarım abılerım bır sorunum var yakında beyenılerınıze sunucagım bıcagım ıcın son aşama olarak asıt ındırmeyle dekor yapmayı düşunüyorum tamda sorun burada başlıyor asıt ındırmedekı boya bır ıkı boya denememe ramen ıstedıyım gıbı bır boya bulamadım ıstedıgım boya bıraz kalın olacak ama kazırken kırlma yapmayacak bu ıkı ozelık oldum bana yeter şımdıden teşekkür ederim. 
Metal Yüzeyin Asitle Aşındırılması TekniğiAnlatacağım işlemler Gravür sanatı için kullandığımız tekniktir. Ancak bu işlemin yatağan üzerine işleme ve yazı yazılmasında kullanıldığını bir belgeselde gördüm. Bu tekniği gravür resmi yaparken kullandığım için çok rahat tavsiye ederim. Kısaca anlatmak gerekirse.
Nalburdan aldığımız zifti (katran) 2/1 oranında balmumu ile karıştırırız. Karıştırma işlemi elektrikli ocakta ısıtılarak yapılır. Karışımın kıvamı akışkan oluncaya kadar ve baloncuklar çıkmaya başladığında ocak kapatılır biraz dinlendirilir baloncukların
giderilmesi için daha sonra biraz ısıttığımız krom 35 x 25 saclevhalar (bıçak ağzı, namlu) bu karışım ile acık yer kalmayacak şekilde fırça ile boyanır, ince bir yüzey elde etmeye dikkat edin. Soğumaya bıraktığımız levhaları daha sonra nişasta veya
pudra ile ovulur bu işlem sayesinde zift elimize bulaşmaz. levhaya (namluya) çizmek istediğimiz desenin şablonunun
üzerinden kalem ile gidilerek desen çıkarılır. Kazıyıcı kalem ve keskilerle ziftin gerekli yerleri aşındırma yapılacak yerleri kazınır. bu işlemden sonra yine 1/2 oranında asit (kezzab) su karışımıyla oluşturduğumuz çözeltiye (su konulmadan da sadece asit olabilir) levhamız bırakılır (ele dikkat) aşınma işlemi başlayınca kabarcıklar çıkar ve metal yüzeyinde yapışık kalır bunlar tavuk veya culuk teleğiyle süpürülür. Aşındırmanın tamam olduğu kanaati uyandıysa yeteri kadar derinlik elde ettiysek levha maşa ile alınır ve yıkanır. üzerindeki ziftin çıkarılması içinde selülozik tiner ile silinir.
İşlemimiz buraya kadar bıçak namlusuna yazı veya desen için yeterli bundan sonraki işlemler gravür içindir anlatmaya lüzüm yok sanırım
Yukarda bazı mesajlarda bazı boyalardan söz edilmiş sanırım bu aşındırma yaptıktan sonra uygulanan savak işlemidir. Birde izlediğim belgeselde usta zift yerine mat bir kırmızı boya kullanmıştı diğer yaptığı işlemler benim gravr resmi yaparken kullandığım teknikle aynı.
Kolay gelsin.
Uyarı asit buharını solumayın ve ziftin alev alabileceğini unutmayın.
Birde şurda makale buldum
http://www.fatihmika.com/turkish/galeri5_det.php?recordID=31&ID=Asit-Oyma