Bıçak Sanatı - Forum

İlk Bıçaklarımı Yapmaya Başladım

Ynt: İlk Bıçaklarımı Yapmaya Başladım
« Yanıtla #60 : 27 Nisan 2011, 00:44:18 »
Bence 200 derece civarında bir menevişleme yap. Bir dahaki düşüşte bu kadar şanslı olamayabilirsin. menevişleme işlemi sertleştirme işlemi sonrası bir zorunluluk olarak görülmeli ve en az sertleştirme kadar önemli. Yapılmadığında ileride çok üzer kişiyi ;) helede emekler boşa gidince...
( bu arada Tanerin yaptığı hamonlar konuşuyor, ellerine sağlık çok güzel görünüyor)
« Son Düzenleme: 27 Nisan 2011, 00:45:55 Gönderen: sefa çabuk »

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #61 : 27 Nisan 2011, 00:59:29 »
beğenmene sevındım  :) elıme profıller gecmısken hem benım ıçın tecrube oluyor. duzgun bırsey cıkartabılırsem çorbada tuzumun olmasıda ayrı bır keyıf  ;)   bu bırıncısı ;dığerlerınde  neler çıkar bılemem, çatlayabılırde .

mop zımparalar profıllerın bazı yerlerını oymuş.  buralar baya bır  zımpaladan gectı tavsıyem pek kullanmaman yönunde olur..

teşekkür ederim Sefa usta ^-^
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #62 : 27 Nisan 2011, 03:28:43 »
Vaay, hamona gell  :2up Harikasınız yahu...

Kipmen Sanat web sitesi

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #63 : 27 Nisan 2011, 18:28:25 »
İkinci bıçağıda topladım sayılır.  Kabza malzemesi bakır. Kuyrukta bakır borudan 10mm çapında ip deliği ve 4.87mm bakır boru içine hazırlanmış mozaik pim kullandım. Biraz daha zımpara işim var sonra sapı yapıştırıcam. 100 yıldır kullanılıyomuş gibi duran bıçaklar hoşuma gittiği için bu bıçağı da o hale getirmek istiyorum. Eskitme yapmayla ilgili bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #64 : 27 Nisan 2011, 19:10:12 »
Ben bakir ya da pirinci %10 lik demir klorure sokmustum. bayagi bir eskimisti ;)  Emre'nin boyle guzel isleri var. Forumda biryerlerde duruyor. Sekizgen kabzali cok hos birseydi .
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #65 : 27 Nisan 2011, 23:24:15 »
Ben bakir ya da pirinci %10 lik demir klorure sokmustum. bayagi bir eskimisti ;)  Emre'nin boyle guzel isleri var. Forumda biryerlerde duruyor. Sekizgen kabzali cok hos birseydi .
Hımm, o iş için birkaç gün uğraşmak lazım ama, ayrıntılar şu konuda: http://www.bicaksanati.com/forum/firindan-yeni-cikti-(eserlerimiz-galerisi)/nakiri-aebl-bakir-ceviz

Kipmen Sanat web sitesi

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
« Yanıtla #66 : 28 Nisan 2011, 00:42:24 »
Hımm, o iş için birkaç gün uğraşmak lazım ama, ayrıntılar şu konuda: http://www.bicaksanati.com/forum/firindan-yeni-cikti-(eserlerimiz-galerisi)/nakiri-aebl-bakir-ceviz

Emre teşekkürler konuyu okudum ama biraz daha detaya ihtiyacım var. Mesala bakıra eskitme yapmadan önce yada çeliğe; zımpara işini tamamen bitirmek gerekiyor mu? Ya da 600 - 800 zımparadan sonra eskitme ortamına atıyomuyuz parçaları. Bir de bakır için olan bu yöntem çelikte de işe yarıyor mu?

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #67 : 28 Nisan 2011, 03:00:38 »
Bu eskitme tarzı biraz rastlantısal ilerliyor bende, açıkçası amacım oydu zaten. Aynı şey çelikte pek işe yaramayacaktır sanırım.
Benim yaptığım şöyle oldu, kabzayı takıp geçici olarak bir damla japon tutkalı ile tutturup bıçağın üstünde tamamen bitirdim, 800'e kadar zımparalandı. Bu işin sonunda tahta tokmakla parçaları kabzadan ayırdım, sıkı bir vuruşla japon abartılı miktarda değilse kendini bırakıyor darbede...

Bakır parçaları sonra bir posetin içine doldurulmuş yaklaşık 1 su bardağı kadar toprak içine koydum. Toprağı bilerek kedilerin genelde tuvalet olarak kullandığı bir bölgeden seçtim. Bunun yerine aslında toprağa biraz sirke, limon suyu gibi hafif asitli şeyler ekleyebilirsin. Bu poşete sonra toprağın hafif nemli olmasını sağlayacak kadar su ekledim, belki 1-2 yemek kaşığı kadar. Bunun yerine eğer sirke vs kullanmışsan suya gerek yok. Poşetin ağzını sıkıca bağlayıp güneşe koydum. Bir hafta kadar poşette bekledi parçalar, ancak her sabah poşeti çalkalayıp karıştırdım. Hatta biraz ezerek-ovalayarak içindeki kumsu partiküllerin rastlantısal cizmesini sağladım. Bu belli bölgelerdeki patinasyonu kaldırıp lekeli bir sonuç elde etmeni sağlıyor. Hiç dokunmazsan daha homojen bir eskitme olacaktır.
Bir hafta sonunda parçaları alıp akan suda sabunla yıkadım ancak üstündeki patinasyonun bozulmaması için narin tutmak lazım. Sonra parçaları alıp tuzlu su emdirilmiş bir bezle nemlendirip içinde bir miktar saf amonyak olan kabın yanına koydum ve amonyak ve parçaların üstünü bir cam kap ile kapadım, yani parçalar amonyak buharına maruz kaldı. Birkaç saat sonra tüm parçalar hoş bir mavi renkle kaplanmıştı. Sonra deterjanlı süngerle hafifçe ovalanıp kurutuldu. Kabzada yerlerine yerleştirildi ve kabza dikkatle taşan epoksi hemen temizlenerek bitirildi. Epoksi donduğunda kabzanın tüm işi bitmişti, asla yapıştırmadan sonra zımpara dokunmadı kabzaya, bu sayede patinasyon olduğu gibi korundu. Balmumu sürülerek patinasyon sabitlendi. Bıçak bir arkadaşın kolleksiyonuna girdi, patinasyon bıçak hergün kullanıldığı, su-sabun bolca gördüğü halde hala aynen duruyor...

Kipmen Sanat web sitesi

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
« Yanıtla #68 : 28 Nisan 2011, 09:14:41 »
Teşekkürler Emre bu konuda burada ve cebehanede yazdıklarından başka Türkçe kaynak bulamadım zaten.

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #69 : 28 Nisan 2011, 15:40:19 »
Orkun arkadaşım bıçaklar gerçekten güzel olmuş. Eline sağlık hele sonuncuya bayıldım. Ancak biraz daha net fotograflar çeksen çok daha hoş olacaktı. Tek üzüntüm ne biliyormusun ? Beğendiğim o bıçağı net görememek ... :'(
Eline sağlık.
Cehalet Mutluluktur...

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
« Yanıtla #70 : 12 Mayıs 2011, 00:48:50 »
Özgür' ün gönderdiği d2 kasap bıçağı. Bugün 1 saat kadar eğe 2 saat te zımpara tek yüzü bitti gibi. Kasap bıçağı için bu ağız yetermi bilmiyorum ama yapıyorum birşeyler.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #71 : 12 Mayıs 2011, 01:29:42 »
güzel olmus ,bıldığım kadarı ıle D2,de 1mm altında ağız kalınlığı bırakılabılınır.  taşlamayı yukarı çeksen bıraz,  daha güzel olur bence :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
« Yanıtla #72 : 12 Mayıs 2011, 01:42:48 »
güzel olmus ,bıldığım kadarı ıle D2,de 1mm altında ağız kalınlığı bırakılabılınır.  taşlamayı yukarı çeksen bıraz,  daha güzel olur bence :)

Taşlama açısını yukarı çekmem görsel açıdan mı yoksa daha iyi kesme yapmak için mi önemli?

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #73 : 12 Mayıs 2011, 01:50:30 »
görsel olarak ve kesme performansı açısından ıyı olacağını düşünüyorum. bu bıçağın görevi bellı  ınce bır ağız uygun olur bence

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
« Yanıtla #74 : 12 Mayıs 2011, 01:52:13 »
görsel olarak ve kesme performansı açısından ıyı olacağını düşünüyorum. bu bıçağın görevi bellı  ınce bır ağız uygun olur bence
Saol Taner, yarın biraz daha eğeliyeyim o zaman.

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
« Yanıtla #75 : 13 Mayıs 2011, 22:02:34 »
Kargoyla yaşadığım iki günlük kovalamacadan sonra Taner' in düzeltip ağız açıp üstüne birde hamon yaptığı profillerim elime ulaştı. Birine hemen kendiri sarıverdim. Saol Taner Ustam bıçaklar 10 numara olmuş.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #76 : 13 Mayıs 2011, 22:35:14 »
sonuçta kasap bıcağı olacağından dolayı agız acısının nerdeyse yarıdan fazlasını gecmesi ve hatta sırta kadar olan bir acı ile yapılması daha doğru olur performansı daha iyi olur
ama yarıya kadar acsanda performansdan birşey kaybedeceğini sanmıyorum  keşke üzerindeki kısmı zımparalamasaydın agız simetriğini ondan sağlar en son iş bitiminde temizlerdin

ama gayet iyi olmuş
diğer bıcaklara  sözüm yok
finishing by taner sonuçta  ???
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #77 : 14 Mayıs 2011, 11:59:03 »
Hamonlar , on degil onbes numara olmus.