Bıçak Sanatı - Forum

İlk Bıçaklarımı Yapmaya Başladım

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
Ynt: İlk Bıçağımı Yapmaya Başladım
« Yanıtla #20 : 25 Mart 2011, 09:36:30 »
Çelik delme esnasında fazla ısındıysa direnmeye başlamış olabilir.  ::)

Olabilir...  ::)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #21 : 25 Mart 2011, 10:28:21 »
Çeliklerin hepsi soğuk çalışma ile sertleşir bir miktar, özellikle matkap ile yeterince baskı uygulanmadığında genelde olan budur. Elde delerken de sütunlu ile de mutlaka baştan sona matkap ucundan kesme sesini sürekli duyduğunuz bir basıncı sabit vermek lazımdır. Eğer fazla basarsanız bu sefer de ucu kırabilirsiniz, az bastığınızda da yüzeysel sertleşmeden dolayı delemeyebilir ve matkap ucunu köreltiverirsiniz....

Kipmen Sanat web sitesi

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #22 : 25 Mart 2011, 17:17:23 »
Kaba saba profili çıkardım :)

Aslında bir iki delik deldikten sonra çok daha kolaylaşıyor tek deliği 45 sn gibi bir süre ile delebiliyorsunuz.

Sizlere bir sorum olacak profilin çapaklarını yapı marketlerde 50-60 liraya satılan taş motorlarıyla alabilirmiyim? Ya da başka öneriniz var mı?

Saygılar

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #23 : 25 Mart 2011, 17:26:13 »
taş motorundan ve avuç taşlamadan uzak dur bence.

benim yeni yeni kullanmaya başladığım avuç taşlamaya 40 kum zımpara taktım dün ve elimdeki ??? bir parça boynuzu  düzlemeye çalıştım. sadece ufacık dokundurup bakacaktım  :P boynuz elimden fırladı, elim zımparaya temas etti ve iki parmak ucum ve bir parmağımın da üst kısmı 40 kumla zımparalandı. ve inanmazsın Uğurcan, kanadı ::)

şaka bir tarafa, bu aletlerden uzak durmak lazım. bilen birisinin kontrolünde ilk çalışmalar yapılmalı. forumda bundan sürekli bahsediyoruz, çok dikkatli olmak lazım...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

« Yanıtla #24 : 25 Mart 2011, 18:31:09 »
Hele zımpara bağlıyken direk doku kaybı yani :(

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #25 : 25 Mart 2011, 18:36:31 »
Matkabın ucuna takılan pempe taşlama uçları iş görüyor ama yüksek devirde çalıştırmak lazım düşük devir kumları düşüyor  :) Ev içindede yapmamak lazım kıvılcımlar çıkıyor.

Emin abi geçmiş olsun..

Berke Boyacı

« Yanıtla #26 : 26 Mart 2011, 11:34:10 »

benim yeni yeni kullanmaya başladığım avuç taşlamaya 40 kum zımpara taktım dün ve elimdeki ??? bir parça boynuzu  düzlemeye çalıştım. sadece ufacık dokundurup bakacaktım  :P boynuz elimden fırladı, elim zımparaya temas etti ve iki parmak ucum ve bir parmağımın da üst kısmı 40 kumla zımparalandı. ve inanmazsın Uğurcan, kanadı ::)

şaka bir tarafa, bu aletlerden uzak durmak lazım. bilen birisinin kontrolünde ilk çalışmalar yapılmalı. forumda bundan sürekli bahsediyoruz, çok dikkatli olmak lazım...
Geçmiş olsun. Bizim işte en güzeli bant zımpara...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #27 : 26 Mart 2011, 12:24:14 »
Geçmiş olsun.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Süleyman KABLAN

• 163
  • Meslek: memur
  • Yer: KAYSERİ
« Yanıtla #28 : 26 Mart 2011, 13:23:33 »
Emin ustam geçmiş olsunn

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #29 : 26 Mart 2011, 16:21:25 »
gemıs olsun ucuz atlatmısın
Hele zımpara bağlıyken direk doku kaybı yani :(
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #30 : 26 Mart 2011, 23:11:01 »
Ağız açma işini de hallettim gibi. Zımpara ile ilgili eski konuları tekrar bir okuyup zımpara işine başlıyacağım. Bir iki derin eğe izi var ama hayırlısı artık.

[/URL]

[/img]

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #31 : 26 Mart 2011, 23:36:07 »

hopp Emincim neyatın yahu  geçmiş olsun
bu malzemeler şaka kaldırmaz malzemelerdir arkadaşlar  biz iş gereği cok kullanırız 15 yılda parmağı kopan elindeki  makinayı düşürüp ayağını kesen hatta taşı patlatıp karnına  saplanan arkadaşlarım var. illa avuç taşlama kullanmayı planlıyan arkadaşlar için
piyasada polisaj için satılan avuç taşlamalar var devir ayarlı 100-150 tl arası düşük ve yüksek deviri ayarlıya bilirisiniz  ucuna istenilen kalınlıkta cırt zımpara takıla biliyor. tehlikesi daha az ben bendeki ni kullanıyorum 1 senedir 20 veya üstü arabaya pasta cekmişliği var onun üstünede bütün bıcaklarımın hafiften kabasını almışlığı tek sorunu kafa diskinin kalitelisini bulmak lazım geneli hafif yumşak poliüretan malzeme bıcağın ağızına kapılınca kopuyor ama iyi iş görür
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #32 : 26 Mart 2011, 23:38:30 »
Hastanede yatarken en az 10 kişi görmüşümdür kimisi dizini koparmış kimisi kolunu kaptırmış  :( Hepsindede en an 20-25 dikiş var....

muratkucuk

• 483
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Kütahya
« Yanıtla #33 : 27 Mart 2011, 09:05:57 »
Geçmiş olsun Emin Bey, en ufak bir dikkatsizliği affetmeyen bir iş.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #34 : 27 Mart 2011, 15:53:50 »
teşekkürler arkadaşlar, çok çok önemli birşey değil, örnek olması açısından anlattım ;) ama gerçekten her an dikkatli olmak lazım.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #35 : 27 Mart 2011, 23:43:31 »
"  Ağız açma işini de hallettim gibi. Zımpara ile ilgili eski konuları tekrar bir okuyup zımpara işine başlıyacağım. Bir iki derin eğe izi var ama hayırlısı artık.  "

zımpara için 5cm en  20 cm boy ve 1,5 cm,lik bır parça ahşap takoz "sert olmalı"  ışınızı rahatlıkla görur.   çızıklerı mınumum sevıyede tutmanızda yarar var su verme ıslemınde fazlasıyla rısklıdır..
çalışmanız gayet guzel gıdıyor :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
« Yanıtla #36 : 28 Mart 2011, 18:33:43 »
60 kum zımpara ile profil üzerindeki derin çizikleri (sanırım mengeneyi fazla sıkmaktan oldu, bir ikide derin eğe izi var) gideremeyince fotoğraftaki kalıpçı taşlama makinesini aldım. Taktığım uçtada 60 yazıyor. 15 dakikada profil tertemiz oldu :2up ve zımpara yapmaktan daha çok hoşuma gitti. ;D
 Bu makina ile yaptığım (60 numara uç ile) zımparadan sonra elle zımparalamak için hangi numara ile devam etmeliyim?
Bir de ısıl işlemden önce 400 kuma kadar zımparalamak gerekiyor bu işin tamamını bu makinaya alacağım değişik uçlarla yapabilir miyim?

[/URL]

[/img]

Bir de her fofotğraf yükleyişimde ilk fotoğrafım çıkmıyor acaba nerede hata yapıyorum?
« Son Düzenleme: 28 Mart 2011, 21:53:57 Gönderen: meteoravcısı »

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #37 : 28 Mart 2011, 18:41:07 »
Elinize sağlık

Makine dremel benzeri bir makina mı?

Bence kaba çizikleri yok ettikten sonra elle zımpara yapmak daha keyifli  :)

Saygılar...

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
« Yanıtla #38 : 28 Mart 2011, 18:56:08 »
Elinize sağlık

Makine dremel benzeri bir makina mı?

Bence kaba çizikleri yok ettikten sonra elle zımpara yapmak daha keyifli  :)

Saygılar...

Dremelden daha kuvvetli ve ucuz. Benim baktığım dremel makinalar 100 - 125 watt filandı bu 600 watt dremelden farklı amaçta kullanılan bir cihaz sanırım. 12000 - 27000 devir ve 6 kademe hız ayarı var.

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #39 : 28 Mart 2011, 19:05:57 »
Kalıpçı taşlama motoru olabilir  ::)

Bir sorum olacak mop zımparayı matkapda kullanabilir miyiz?

Saygılar...